| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PROGRAMIRANJE KRMILNIKA SIEMENS ZA ROBOTSKO CELICO FANUC
Primož Titovšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja programiranje robotske celice za izdelavo plastificiranih lističev. Celica je bila v celoti zgrajena v podjetju SAR avtomatizacija, d.o.o. V prvem delu diplomske naloge je opisano delovanje robotske celice in uporabljena strojna oprema. V drugem delu naloge je opisana potrebna programska oprema in izdelava uporabniških programov za krmiljenje robotske celice.
Keywords: avtomatizacija, pomnilniško programirljivi krmilnik, Siemens strojna in programska oprema, Profibus
Published: 05.06.2009; Views: 5445; Downloads: 722
.pdf Full text (3,58 MB)

2.
AVTOMATIZACIJA IN VIZUALIZACIJA POLNILNE LINIJE
Dejan Lovrenčič, 2015, master's thesis

Abstract: Cilj magistrskega dela je bila avtomatizacija in vizualizacija polnilne linije, ki smo jo izdelali v podjetju KO - LOVEC, d. o. o.. Avtomatizacijo polnilne linije smo izvedli s pomočjo krmilnika S7-1214c. Nato smo z namenom preizkušanja delovanja krmilniškega uporabniškega programa razvili program za računalniško vizualizacijo in animacijo polnilne linije. Kriteriji pri izbiri programskega orodja so bili: razpoložljivost in razširjenost programskega orodja, uporabnost za simulacijo, vizualizacijo in animacijo ter dostopnost gonilnikov za podporo razpoložljivih vhodno-izhodnih vmesnikov. Izbrali smo programski paket Matlab/Simulink in vhodno-izhodni vmesnik NI USB 6009. Nastavljanje parametrov in vhodnih signalov modela polnilne linije smo izvedli s pomočjo grafičnega uporabniškega vmesnika in s krmilnikovimi izhodnimi signali. Simulacijske izračune smo izvedli v okviru Simulinka, animacijo in vizualizacijo pa s pomočjo Matlabove knjižnice Simulink 3D Animation in programa V-Realm Builder.
Keywords: avtomatizacija industrijskih procesov, pomnilniško programirljivi krmilnik, Siemens S7-1200, simulacija, vizualizacija, Matlab/Simulink
Published: 23.07.2015; Views: 802; Downloads: 118
.pdf Full text (10,38 MB)

3.
UPORABA KRMILNEGA SISTEMA SIEMENS S7-1500
Klemen Hleb, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi sta predstavljeni strojna in programska oprema podjetja SIEMENS. Predstavljen je zgodovinski pregled razvoja pomnilniško programirljivih krmilnikov in pripadajoče programske opreme. Podrobneje je predstavljena strojna in programska oprema SIEMENS SIMATIC S7-1500. V okviru diplomske naloge je podrobneje opisan krmilni sistem s centralno procesno enoto SIMATIC S7-1516-3 PN/DP. Prikazana je uporaba TIA portala. Prikazana je tudi uporaba krmilnega sistema za avtomatizacijo učnih objektov.
Keywords: pomnilniško programirljivi krmilnik, Siemens S7-1500, Siemens TIA portal
Published: 28.09.2015; Views: 1968; Downloads: 452
.pdf Full text (3,93 MB)

4.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA REGULATORJA PID S PROGRAMIRLJIVIMI KRMILNIKI SIEMENS
Sašo Tomažič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni analogni in digitalni regulatorji. Predstavljena je strojna in programska oprema krmilnikov Siemens serije S7-300 in S7-1500, natančneje sta predstavljena krmilnika S7-314 IFM in S7-1516-3 PN/DP, za katera so izvedene meritve hitrosti delovanja. V programskem jeziku Step 7 je za oba krmilnika napisana programska koda digitalnega PID regulatorja. Za preizkus delovanja izdelanih regulatorjev smo uporabili univerzalni simulator dinamičnih sistemov. Univerzalni simulator omogoča simulacijo prenosnih funkcij izbrane stopnje in izbranih parametrov. Narejen je na osnovi PC-ja in vhodno/izhodnega vmesnika MyDAQ s programsko opremo LabView.
Keywords: Pomnilniško programirljivi krmilnik, PID regulator, Siemens S7-300, Siemens S7-1500, Siemens SIMATIC Manager, Siemens TIA Portal, NI MyDAQ, Labview
Published: 07.07.2016; Views: 2062; Downloads: 272
.pdf Full text (3,02 MB)

5.
Primerjava strojnih in programskih krmilnikov Siemens
Ana Kerbler, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi smo preučili in analizirali programsko nastavljive krmilnike podjetja SIEMENS, predstavili smo njihove osnovne podatke, prednosti in slabosti. Podrobneje je predstavljena strojna in programska oprema, potrebna za delovanje programsko nastavljivih krmilnikov. Opravljena je bila primerjava časovne zakasnitve analogno-digitalne in digitalno-analogne pretvorbe med programsko nastavljivim krmilnikom SIMATIC S7-300 Embedded Controller in pomnilniško programirljivim krmilnikom SIMATIC S7-300. Prikazana je tudi uporaba PID-bloka v TIA-portalu.
Keywords: pomnilniško programirljivi krmilnik, programsko nastavljivi krmilnik, industrijski računalnik, analogno-digitalna pretvorba, digitalno-analogna pretvorba
Published: 29.01.2018; Views: 404; Downloads: 120
.pdf Full text (1,96 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica