| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
AVTOMATIZACIJA TRANSPORTNIH TRAKOV POLNILNE LINIJE
Dejan Kustec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je realiziran projekt za avtomatizacijo transportnih trakov polnilne linije. Opisan je proces transporta steklenic po transportnih trakovih od začetka do konca polnilne linije. Predstavljeni so gradniki, ki so potrebni za delovanje celotnega avtomatiziranega sistema transportnih trakov polnilne linije. Narejena je rešitev postopka programiranja in vizualizacije transportnih trakov s programskim paketom B&R.
Keywords: avtomatizacija, transportni trak, polnilna linija, PLK krmilnik
Published: 07.07.2010; Views: 2214; Downloads: 299
.pdf Full text (4,59 MB)

2.
VZDRŽEVANJE AVTOMATSKE POLNILNE LINIJE
Valter Smodiš, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje predlog strategije vzdrževanja avtomatske polnilne linije. Za obravnavano napravo pred začetkom izvajanja diplomskega dela ni obstajal dokument, ki bi podajal strateški pristop k vzdrževanju. Opisan je celoten stroj, podrobneje so opisani pnevmatski elementi na stroju ter s pomočjo sodobnih oblik vzdrževanja izdelan predlog preventivnega vzdrževanja na stroju. Predstavljene so vzdrževalne aktivnosti, katere se nanašajo na standard SIST EN 13306 in se morajo vršiti na stroju skozi celotno življenjsko dobo avtomatske polnilne linije. Namen diplomskega dela je zmanjšati stroške vzdrževanja, povečati učinkovitost in življenjsko dobo avtomatske polnilne linje.
Keywords: vzdrževanje, pnevmatika, polnilna linija
Published: 13.07.2010; Views: 1420; Downloads: 223
.pdf Full text (4,97 MB)

3.
ZASNOVA SODOBNE POLNILNE LINIJE ZA PLASTENKE
Denis Kovačič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Industrija polnjenja pijač je ena najpomembnejših industrij sveta. V podjetju ICS, d. o. o., ki se že več kot dvajset let ukvarja predvsem z izdelavo polnilnih linij za plastenke in steklenice, smo se odločili, da zasnujemo sodobno polnilno linijo. Polnilna linija bo namenjena za polnjenje plastenk. Sestavlja jo pihalnik, izpiralnik, polnilnik, zapiralnik, etiketirka in paketirka. Ti osnovni bloki so med seboj povezani s transporterji. V delu smo se še posebej posvetili modeliranju izpiralno-polnilno-zapiralnega bloka, ki je najpomembnejši del polnilne linije. V okviru tega bloka smo na NC stroju izdelali tudi vodilo za zapiralne glave, ki smo ga doslej izdelovali ročno. Na ta način smo odpravili dosedanje težave v proizvodnem procesu.
Keywords: polnilna linija, tehnologija polnjenja, CAD, CAM, CNC, pihalnih, izpiralnik, polnilnik, zapiralnik, etiketirka, pakirka, izpiralno-polnilni-zapiralni blok
Published: 13.10.2010; Views: 2738; Downloads: 290
.pdf Full text (8,06 MB)

4.
Avtomatizacija polnilne linije
Marjan Cehtl, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Za doseganje optimalne proizvodnje, podjetja vlagajo sredstva v razvoj in nabavo sodobne opreme ter komponent. Zaradi nepravilne montaže, uporabe ali drugih, velikokrat čisto banalnih razlogov, pa lahko sicer zelo dobre komponente v danem postrojenju ne opravljajo svoje funkcije na nivoju, za katerega so bile konstruirane in izdelane. Tej problematiki je posvečeno tudi pričujoče diplomsko delo. Kratkemu uvodu in opisu obstoječega stanja, sledi opis problema in cilji naloge. V nadaljevanju je opisan obravnavan sistem in posamezne komponente. Poseben poudarek je na meritvah, ki so se izvajale ne terenu, saj so bili izsledki in ugotovitve odločujočega pomena za reševanje problematike in podajo rešitev, ki sledijo na koncu.
Keywords: polnilna linija, zmogljivost, rekonstrukcija
Published: 16.03.2011; Views: 1516; Downloads: 118
.pdf Full text (1,50 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA POLNILNEGA STROJA
Boris Novak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega področje uporabe avtomatizacije v svetu polnjenja pijač. Predstavljena je polnilna linija za polnjenje steklenic.Sestavlja jo pralni stroj, polnilnik, zapiralnik, etiketirka in paketirnik.Vsi ti bloki so med seboj povezani s transportnimi traki.V delu smo se posebej posvetili izdelavi polnilno-zapiralnega bloka. Napisali smo program za krmiljenje stroja in izdelali čimbolj pregleden grafični vmesnik .
Keywords: polnilna linija, tehnologija polnjenja, SCADA, program PLK, etiketirka, polnilnik, pakirka, paletizer, depaletizer, polnilno-zapiralni blok
Published: 15.06.2011; Views: 2038; Downloads: 236
.pdf Full text (4,93 MB)

6.
Visokotlačni vbrizgalni sistem za polnjenje pijač z vsebnostjo CO2
Tadej Peršak, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Polnjenje pijač je ena najpomembnejših industrij na svetu. Podjetje ICS, ki se z načrtovanjem in proizvodnjo polnilne tehnike ukvarja že več kot dvajset let, se je odločilo, da zasnuje svoj lasten visokotlačni vbrizgalni sistem t.i. HDE, ki bo zadovoljeval vse njihove potrebe in bo hkrati cenovno ugoden. HDE skrbi, da pred zaprtjem steklenice napolnjene s pivom ni prisotnosti zraka. Načrtovanja se bomo lotili tako, da bomo najprej preračunali ključne sestavne dele, kar bo naše vodilo za modeliranje sistema. Za modeliranje bomo uporabili CAD programe, na koncu pa bomo njihovo ustreznost preverili z analizo MKE. Naše pričakovanje je učinkovito in zanesljivo delovanje načrtovanega sistema.
Keywords: polnilna linija, HDE, polnjenje pijač, grelec, vbrizgalna šoba
Published: 15.10.2014; Views: 900; Downloads: 86
.pdf Full text (1,81 MB)

7.
Oblikovanje akumulacijskega transporterja v polnilni liniji brezalkoholnih pijač
Danijel Buček, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena rekonstrukcija obstoječe transportne linije za transport PET steklenic. Namen rekonstrukcije transportne linije je ta, da se poveča akumulacijski prostor med polnilnim in etiketirnim strojem oziroma, da se poveča akumulacijski čas med polnilnim in etiketirnim strojem, ki je dandanes pomemben dejavnik v proizvodnem procesu. V uvodnih poglavjih so predstavljene vrste akumulacijskih transporterjev steklenic s katerimi dozežemo povečanje akumulacije, ter s tem tudi vrste verig. V osrednjem delu so prikazani preračuni obstoječega in rekonstrukcijskega stanja transportne linije. V zaključnem delu diplomskega dela je predstavljena ocena in vrednotenje uspešnosti učinkov.
Keywords: transportni sistemi, členkasti transporterji, polnilna linija, akumulacija, načrtovanje sistema, ocena in vrednotenje uspešnosti učinkov
Published: 21.11.2014; Views: 797; Downloads: 71
.pdf Full text (2,26 MB)

8.
Preračun transportne naprave
Peter Klobasa, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo Preračun transportne naprave opisuje načrtovanje in preračun členkastega transporterja. Na začetku diplomskega dela je uvod, v katerem so opisani namen, cilji in zahteve diplomskega dela. Temu sledi opis transportnih naprav. Glede na podane robne pogoje, ki so določeni od ostalih naprav, lahko izračunamo potrebno moč pogonskega motorja za transporter. Za konec diplomskega dela smo še modelirali transportno napravo s pomočjo programskega paketa Creo Parametric 2.0. Bistveno pri modeliranju je bilo sestavljanje pogonske enote in sestava vseh standardnih delov. Transporter je narejen tako, da prejema večje število steklenic in jih razvrsti v vrsto eno za drugo. Celotno diplomsko delo je bilo opravljeno v okviru praktičnega usposabljanja v podjetju ICS d.o.o.
Keywords: transportni sistemi, polnilna linija, transporter s šarnirno verigo, analiza zmogljivosti transporterja
Published: 11.12.2014; Views: 889; Downloads: 217
.pdf Full text (2,13 MB)

9.
Upravičenost modernizacije tehnološke opreme polnilne linije
Jaka Lušanc, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstavitev proizvodnega procesa na liniji Sidel-2, preračun stroškov energije, materiala, delovne sile ter ostalih delovnih sredstev, uporabljenih v procesu proizvodnje brezalkoholnih pijač s posodobljeno opremo polnilne linije ter v končni fazi analiza nove izvedbe linije v primerjavi s prejšnjo, ki je delovala polnih 12 let. Pri tem je poudarek na kazalcih ekonomske upravičenosti investicije, pri katerih sta izpostavljeni dve statični in tri dinamične metode, opisani pa so tudi drugi učinki in prednosti zamenjave pihalnega stroja.
Keywords: Radenska, Sidel-2, PET plastenka, polnilna linija, vrednotenje investicijskih projektov, ekonomska analiza
Published: 16.10.2014; Views: 901; Downloads: 62
.pdf Full text (1,17 MB)

10.
Servopogon polnilne linije
Benjamin Balažic, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju Vipoll, d. o. o., kjer se z izdelovanjem polnilnih linij za steklenice in plastenke ukvarjajo že vrsto let, je med praktičnim usposabljanjem nastala ideja za diplomsko delo, ki obravnava zasnovo polnilne linije in pravilno izbiro servo pogona. Da izberemo dovolj močan servo pogon in ne predimenzioniran, so potrebni izračuni. Ugotovljeno je bilo, da so izračunane moči malo višje kot izmerjene vrednosti, vendar pa so le-te veliko nižje od nazivne moči elektro servo motorjev. To pomeni, da so servo pogoni predimenzionirani.
Keywords: polnilna linija, izpiralec, polnilec, zamašilec, elektro servo pogon
Published: 14.04.2015; Views: 955; Downloads: 143
.pdf Full text (8,09 MB)

Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica