| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Strukturna optimizacija telesa zobnika kuhinjskega robota : diplomsko delo
Karlo Maček, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava strukturno optimizacijo telesa zobnika kuhinjskega robota. Na podlagi enačb iz priporočila VDI 2736 smo izračunali najmanjšo potrebno širino zobnika za zagotovitev napetosti v korenu zoba manjših od dopustnih. Nato smo s parametrično analizo po metodi končnih elementov ugotovili lokacijo in velikost potrebne obremenitve, ki povzroči enak odziv, kot da bi bila v kontaktu boka zob zobnika. Model zobnika smo pripravili v programskem paketu Siemens NX ter smo ga uvozili v programski paket za optimizacijo topologije, CAESS ProTOp. Po številnih poizkusih smo prišli do primerne strukture telesa zobnika z 38 % manj materiala kot pri polnem zobniku ob hkratni zagotovitvi, da so napetosti v korenu zoba manjše od dopustnih in da v notranjosti telesa zobnika ni koncentracij napetosti.
Keywords: optimizacija topologije, analiza po metodi končnih elementov, polimerni zobniki, zmanjševanje mase, napetost v korenu zoba, CAESS ProTOp, Siemens NX, Ansys
Published in DKUM: 05.10.2021; Views: 454; Downloads: 0

2.
Preračun zobniškega gonila mešalnega ventila
Žan Pfifer, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se ukvarjali s preračunom obstoječega zobniškega gonila. S tem preračunom smo izračunali osnovne geometrijske podatke o zobniškem gonilu. Te podatke smo nato uporabili pri preračunu nosilnosti zobnega korena polimernih zobnikov. Dobljene rezultate smo analizirali in ugotovili, da so trije polimerni zobniki ustrezna zamenjava za obstoječe zobnike v gonilu. Ugotovitev, koliko polimernih zobnikov bo ustrezna zamenjava z že obstoječimi zobniki v gonilu, pa je bil tudi glavni cilj in namen te diplomske naloge.
Keywords: Zobniška gonila, polimerni zobniki, trdnostni preračun.
Published in DKUM: 02.12.2013; Views: 1661; Downloads: 309
.pdf Full text (2,18 MB)

3.
Razvoj gonila kuhalne enote espresso kavnega aparata
Rene Brdnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj gonila kuhalne enote za kavni aparat podjetja BSH Hišni aparati, d.o.o., ki bo na trg lansiran septembra 2015. Predstavljeno je delovanje kavnega aparata, kuhalna enote tretje generacije, ter razvoj gonila. Predstavljeni so vplivni parametri, določitev obremenitev elektromotorja, razlogi za izbiro materiala, ter preračun v programu KISSsoft. Predstavljen je tudi prototip gonila.
Keywords: espresso kavni aparat, zasnova gonila, polimerni zobniki, prototip gonila
Published in DKUM: 21.10.2013; Views: 2167; Downloads: 78
URL Link to full text

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica