| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza in izboljšava skladišča gotovih izdelkov v podjetju TEM Čatež d.d.
Alen Liber, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V prvem delu diplomskega dela smo predstavili eno izmed vodilnih podjetji v Sloveniji na področju elektromateriala, to je podjetje TEM Čatež d.d.. V prvem delu diplomskega dela smo torej predstavili zgodovino podjetja TEM Čatež d.d., kako se je podjetje razvijalo vse do današnjega stanja in prepoznavnosti. Predstavili pa smo tudi potek proizvodnje in jo na kratko opisali. Prav tako pa smo bolj podrobno predstavili skladišče gotovih izdelkov katero je v nadaljevanju tudi obravnavano. V drugem delu diplomskega dela smo se osredotočili na predstavitev problema skladišča gotovih izdelkov. V analizi skladišča gotovih izdelkov smo opisali skladišče, na kakšen način pride blago v skladišče, s katerimi pripomočki si pomagajo pri uskladiščevanju, kako poteka uskladiščevanje, s katerimi transportnimi sredstvi si pomagajo ter na kakšne načine poteka odprema v podjetju. Predstavili smo tudi predlog prenove oziroma nadgradnje samega skladišča, ter na koncu samo investicijo tudi stroškovno ovrednotili.
Keywords: TEM Čatež d.d., skladišče gotovih izdelkov, komisioniranje, polični regal s podestoma, regali
Published: 02.10.2015; Views: 1000; Downloads: 80
.pdf Full text (1,50 MB)

2.
Reorganizacija skladiščnega poslovanja v izbranem podjetju
Petra Zupančič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Skladiščno poslovanje predstavlja velik izziv za tista podjetja, katerih želja in cilj sta prihranek časa in nepotrebnih stroškov, pri tem pa ostati uspešna in konkurenčna na trgu. V diplomski nalogi na kratko predstavimo skladiščenje v Izbranem podjetju. Na osnovi posnetka obstoječega stanja ugotovimo, katera področja so neustrezno urejena ter potrebna prenove. V nadaljevanju predstavimo predloge rešitev za časovne izgube, v obliki reorganizacije skladiščnega poslovanja. Predlagana je prerazporeditev skladiščnega prostora in nadgradnja skladišča s poličnimi regali. Predlagana je tudi uvedba sistema za upravljanje in vodenje skladišča izdelkov (WMS – Warehouse Management System) ter nakup transportnih sredstev. S predlogi izboljšav dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje in prihranek dragocenega časa.
Keywords: skladiščno poslovanje, prerazporeditev, skladiščni prostor, polični regali, sistem upravljanja skladišča - WMS.
Published: 25.01.2017; Views: 948; Downloads: 110
.pdf Full text (1,43 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica