| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zasnova in razvoj polžastega transporterja za dovod peletov
Nejc Založnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Polnjenje zalogovnika peči na lesne pelete predstavlja zamudno in prašno opravilo. Odločili smo se, da bomo izdelali polžasti transporter za dovod peletov do zalogovnika na peči. S tem pa bo delo potekalo avtomatsko in brez fizičnega napora. Na začetku diplomskega dela smo raziskali in pregledali že obstoječo literaturo na temo transportiranja na splošno in polžastega transporterja. Dotaknili smo se tudi teme o biomasi in lesnih peletih. V praktičnem delu naloge pa smo polžasti transporter izdelali, za kar smo potrebovali preračune parametrov in zasnovo s programsko opremo SolidWorks za tridimenzionalno modeliranje. Pripravili smo tudi vso potrebno tehnično dokumentacijo za izdelavo. Glavni del diplomskega dela pa predstavljajo preračuni rezalnih parametrov za izdelavo vseh nestandardnih delov. Za konec pa smo spregovorili še nekaj besed o vzdrževanju celotnega sistema transportiranja.
Keywords: polžasti transporter, dovod peletov, zasnova polžastega transporterja, preračun rezalnih parametrov
Published: 28.10.2016; Views: 1145; Downloads: 155
.pdf Full text (2,36 MB)

2.
Rekonstrukcija polžastega transporterja za transportiranje pepela
Dejan Tomović, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Polžasti transporterji predstavljajo pomemben del transportnih naprav v industriji. Uporabljajo se za transport sipkih in zrnatih materialov. V podjetju Lek d.d. Lendava polžasti transporter transportira pepel od peči do zabojnika. V diplomskem delu je najprej na kratko predstavljena trenutna izvedba polžastega transporterja in problem lokacije zabojnika, v nadaljevanju pa je podan preračun in izbor elementov polžastega transporterja ob spremenjeni trasi transportiranja. Dodani so tudi napotki za vzdrževanje naprave. Izbor elementov polžastega transporterja v diplomskem delu lahko podjetju služi kot kriterij oz. nabor zahtev v ponudbi za izdelavo naprave.
Keywords: Transportne naprave, polžasti transporter, pepel
Published: 27.10.2015; Views: 961; Downloads: 117
.pdf Full text (2,12 MB)

3.
NAPRAVA ZA DOZIRANJE ODPADNEGA MATERIALA S POLŽASTIM TRANSPORTERJEM
Peter Majerič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Odpadni material predstavlja vedno večji problem v družbi. Pri podjetju MD Inženiring d.o.o. so že projektirali nekaj centrov za ravnanje z odpadki, prav tako pa opravljajo raziskave na tem področju za nadaljnjo uporabo odpadkov. V tem diplomskem delu se je za to podjetje opravila zasnova naprave za doziranje odpadkov. Naprava je namenjena za več vrst odpadkov z različnimi lastnostmi in temu primerno mora biti zasnovana. Osnova naprave sta zalogovnik za odpadke in polžasti transporter. Slednji je bil zasnovan po priporočilih standarda DIN 15262. Ostali elementi naprave so bili zasnovani za nemoteno obratovanje transporterja. Za to delo so bili uporabljeni tudi programska orodja: Abaqus, za preračun nekaterih elementov naprave, in program Solidworks, za tridimenzionalno modeliranje naprave in kasnejšo izdelavo tehniške dokumentacije.
Keywords: Polžasti transporter za doziranje, odpadni material, zasnova naprave z zalogovnikom
Published: 23.05.2012; Views: 1517; Downloads: 310
.pdf Full text (4,80 MB)

4.
Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica