| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
VGRAJEN SISTEM ZA SLEDENJE VOZIL
Dejan Gačnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisan razvoj vgrajenega sistema mobilne naprave in centralnega sistema za sledenje vozil. Sledi opis novih tehnologij, katere so vključene pri razvoju sistema. Razvoj zajema analizo obstoječe strojne opreme, načrtovanje nove ter izgradnjo programske opreme centralnega sistema. Za komunikacijo med sistemoma, preko GPRS storitve mobilnega GSM omrežja, analiziramo in primerjamo učinkovitost transportnega UDP in TCP protokola za prenos podatkov. V aplikacijskem nivoju je predstavljen razvoj in uporaba lastnega protokola, s pomočjo katerega se okvirjajo podatki na obeh straneh sistema. Z razvojem spletne aplikacije omogočimo prikaz zajetih telemetrijskih podatkov na digitalni kartografiji. S tem dobi sistem polno uporabnost sistema za slednje vozil.
Keywords: elektronika, brezžične komunikacije, mikrokrmilniki, vgrajeni sistemi, programiranje, podatkovne baze
Published: 21.10.2009; Views: 2335; Downloads: 361
.pdf Full text (6,46 MB)

3.
PRENOS PODATKOV V KABELSKIH DOSTOPOVNIH OMREŽJIH PO STANDARDIH DOCSIS
Franc Dešman, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je bil proučiti in predstaviti najpomembnejše postopke in rešitve, ki so del mednarodnih standardov za kabelske sisteme DOCSIS. Vsaka nova verzija standardov DOCSIS nadgrajuje obstoječe z novostmi, tako da kabelski operaterji v kabelskem omrežju lahko hkrati uporabljajo naprave, ki podpirajo različne verzije. V nalogi je najprej opisana zgradba hibridnih vlakensko- kabelskih omrežij. Nadaljujemo s prenosom podatkov v kabelskih dostopovnih omrežjih po standardu DOCSIS 1.1, kjer damo največ poudarka razlagi krmiljenja dostopa do prenosnega sredstva. Za DOCSIS 2.0 je omenjen novi, sinhroni kodno porazdeljeni sodostop, za DOCSIS 3.0 pa so prikazane metode združevanja kanalov, ki povečajo zmogljivost rešitev iz starejših verzij standardov DOCSIS. V zadnjem delu je prikazan primer registracije kabelskih modemov, ki smo ga izvedli s pomočjo strežnikov in datotek z nastavitvami, ki temeljijo na standardu DOCSIS 1.0.
Keywords: podatkovne komunikacije, sodostop, zaključni sistem za kabelske modeme, kabelski modem, krmiljenje dostopa do prenosnega sredstva
Published: 27.01.2012; Views: 1634; Downloads: 161
.pdf Full text (9,49 MB)

4.
5.
6.
Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica