| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
ARHITEKTURNO IZVEDBENI VIDIKI: PROJEKT POČITNIŠKE HIŠE
Blaž Arčnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo uvodoma obravnava vlogo in pomen počitniških hiš v slovenskem prostoru. V nadaljevanju je predstavljena jeklena montažna gradnja, kot sodoben princip gradnje, pri čemer so izpostavljene njene prednosti in slabosti. V zaključku teoretičnega dela so podani različni arhitekturno zanimivi primeri počitniških hiš z jekleno konstrukcijo. V drugem sklopu smo napravili arhitekturno izvedbeni projekt počitniške hiše z jekleno konstrukcijo in povečanim deležem steklenih površin, preko katerih je hiša tesno povezana z naravo. Z arhitekturnega stališča je programska zasnova počitniške hiše omejena na manjšo kvadraturo, pri čemer upoštevamo dejstvo, da gre za objekt, ki je naseljen le občasno, hkrati pa zajema vse elemente, ki so potrebni za udobno in sproščeno bivanje. Osrednjo pozornost namenjamo funkcionalni tlorisni zasnovi in izvedbenim konstrukcijskim detajlom. Objekt je predstavljen tudi z arhitekturno vizualizacijo.
Keywords: arhitektura, počitniška hiša, jeklena konstrukcija, montažna gradnja
Published: 05.10.2011; Views: 2115; Downloads: 154
.pdf Full text (33,95 MB)

3.
Lesena energijsko učinkovita večapartmajska hiša na Primorskem
Nives Žigart, 2015, diploma project paper

Abstract: V zasnovi projektne naloge se osredotočamo na nizkoenergijsko zasnovo večapartmajske počitniške hiše, ki je locirana v toplem podnebju, natančneje na Primorskem. Upoštevamo trajnostne principe načrtovanja in ustvarimo hišo, ki ustrezno funkcionira na dani lokaciji.
Keywords: arhitektura, lesena konstrukcija, toplo podnebje, počitniška hiša, masivni panelni sistem, KLH, pregrevanje
Published: 14.08.2015; Views: 464; Downloads: 90
.pdf Full text (13,43 MB)

4.
ARHITEKTURNO IZVEDBENI VIDIKI: ZASNOVA POČITNIŠKE HIŠE
Anja Berložnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj in pomen počitniških hiš v slovenskem prostoru ter uporabo kamna v arhitekturi. Predstavljene so različne vrste naravnega kamna in načini njegove uporabe, pri čemer so izpostavljene predvsem kamnite fasadne obloge ter različni postopki pritrjevanja. Navedenih je tudi nekaj referenčnih primerov objektov s kamnito fasado. Drugi del diplomske naloge obsega arhitekturno izvedbene načrte počitniške hiše. Na izbrani lokaciji je zasnovana počitniška hiša z manjšo kvadraturo, ki izkorišča vse naravne danosti. Pozornost je namenjena predvsem funkcionalni tlorisni zasnovi in tehničnim detajlom. Oblika hiše se prilagaja obstoječi pozidavi, za fasadno oblogo je uporabljen lokalni kamen. Hiša je prikazana tudi z arhitekturno vizualizacijo.
Keywords: arhitektura, počitniška hiša, kamen, fasadne obloge, izvedbeni načrti
Published: 26.09.2012; Views: 1227; Downloads: 191
.pdf Full text (3,25 MB)

5.
Uporaba leseno-steklenih nosilcev v leseni gradnji
Arijana Kruško, 2014, diploma project paper

Abstract: V zasnovi diplomskega izpita se osredotočamo na razvoj nosilne konstrukcije, katera temelji na nosilnosti lesa ter togosti stekla. Raziskava je preizkušena na primeru lesene energetsko učinkovite zasnove počitniškega objekta.
Keywords: arhitektura, les, steklo, lesena konstrukcija, leseno steklena konstrukcija, gradnja, počitniška hiša.
Published: 22.09.2014; Views: 839; Downloads: 137
.pdf Full text (74,61 MB)

6.
Energetska in arhitekturna sanacija počitniške hiše na Graški Gori, zgrajene leta 1915
Nikola Pešić, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo v računalniških programih Knauf Insulation in ArchiCAD energetsko in arhitekturno obnovili podeželsko hišo na Graški Gori. Notranjost in zunanjost hiše sta v celoti spremenjeni in prilagojeni. Za ogrevanje hiše ter toplo vodo smo namestili vakuumske cevne kolektorje. Prav tako smo solarne panele namestili na južno streho; le-ti preko generatorja oskrbujejo hišo z dodatno električno energijo. Za hišo smo izdelali energetsko izkaznico, elaborat gradbene fizike ter izkaz energetskih lastnosti hiše. Na dvorišču je načrtovano teniško igrišče, garaža ter vrtna pergola za dnevni počitek.
Keywords: energetska obnova, arhitekturna obnova, počitniška hiša, izolacija, Graška Gora
Published: 17.09.2018; Views: 240; Downloads: 41
.pdf Full text (3,66 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica