| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Virtualni proces paletiranja in avtomatskega skladiščenja izdelkov z uporabo programskih orodij festo fluidsim in factory i/o
Uroš Farazin, 2024, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je izdelati virtualni industrijski proces avtomatskega paletiranja in skladiščenja v programskem okolju »Factory I/O«. Krmiljenje bo izvedeno preko krmilnika v programskem okolju »FluidSIM«, komunikacija pa bo zagotovljena z OPC strežnikom preko Festo Didactic EzOPC. Izvedena bo simulacija proizvodnega procesa. Dobljeni rezultati kažejo, da je z uporabo programskega okolja »FluidSIM« mogoče nadzorovati virtualni industrijski proces.
Keywords: Factory I/O, FluidSIM, Festo Didactic EzOPC, OPC komunikacijski protokol, virtualni industrijski proces, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 11.07.2024; Views: 47; Downloads: 8
.pdf Full text (5,26 MB)

2.
Naprava za mazanje navojnih izvrtin
Simon Blaževič, 2024, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomske naloge se nanaša na zasnovo, konstrukcijo in izdelavo naprave za mazanje izvrtin. Vključuje tudi pripravo tehnične dokumentacije. Projekt je bil realiziran v okviru podjetja. V uvodu je najprej predstavljeno podjetje, nato kratko opisano teoretično ozadje pnevmatskih sistemov, ki so opisani v diplomski nalogi, nato pa se podrobneje predstavljena sama naprava. Predstavljen je celotni postopek izbire komponent in materiala vključno s podrobnim opisom delovanja in nastavitev posameznih komponent.
Keywords: prenosna mazalna naprava, pnevmatski sistem, mazivo
Published in DKUM: 11.07.2024; Views: 24; Downloads: 5
.pdf Full text (2,67 MB)

3.
Načrtovanje, izdelava in avtomatizacija elektro-pnevmatske stiskalnice : diplomsko delo
Žiga Štern, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Osrednji cilj diplomske naloge je bil izdelati realen model elektropnevmatske stiskalnice. Naloga zajema načrtovanje, izdelavo in avtomatizacijo naprave. Za izvajanje delovnih gibov smo uporabili tri pnevmatske valje, ki so krmiljeni s tremi elektromagnetnimi ventili. Lego pnevmatskih valjev nadzorujemo z magnetnimi stikali. Za delovanje celotnega procesa smo uporabili programabilni logični krmilnik, ki zajema podatke in jih po vnaprej določenem algoritmu obdela ter izvaja proces. Celotna naprava je sestavljena iz več podsistemov in zajema področja mehanike, pnevmatike in elektrike.
Keywords: Solidworks, TIA Portal, FluidSim, PLC, SIEMENS SIMATIC S7-1200, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 19.09.2022; Views: 455; Downloads: 98
.pdf Full text (4,20 MB)

4.
Načrtovanje pnevmatskega transportnega sistema za praznenje cistern glinice : diplomsko delo
Timotej Sitar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Pnevmatski transporterji so nepogrešljivi sistemi za transportiranje prahastih materialov v podjetjih. V diplomskem delu je predstavljena naloga, ki so mi jo dodelili v podjetju Silkem d. o. o. za načrtovanje novega sistema pnevmatskega transporterja za transportiranje glinice iz cistern v silose. Opisan je proces načrtovanja pnevmatskega transportnega sistema ter splošna uporaba pnevmatskih transporterjev. Izvedena sta preračuna tlačnega sistema, katerega namen je izračun potrebne pogonske moči kompresorja. Izveden je tudi preračun pnevmatskega transportnega žleba, katerega namen je določitev njegovo geometrijo ter izračun potrebnega pretoka zraka in minimalnega potrebnega površinskega tlaka. Na koncu preračuna je navedena tudi izbira pogona za pnevmatski transportni žleb.
Keywords: transportni sistemi, pnevmatski transporter, transport glinice, tlačni sistem, pnevmatski transportni žleb, energetska učinkovitost.
Published in DKUM: 28.02.2022; Views: 847; Downloads: 135
.pdf Full text (1,21 MB)

5.
Izdelava in krmiljenje virtualnega industrijskega procesa z uporabo programskih orodij Factory I/O in FluidSim : magistrsko delo
Goran Munđar, 2021, master's thesis

Abstract: Osrednji cilj magistrske naloge je načrtali kompleksnejši virtualni industrijski proces in ga izdelali v programskem okolju »Factory I/O«. Za izdelani industrijski proces je izdelan krmilnik v programskem okolju »FluidSim«. Povezava krmilnika in virtualnega industrijskega procesa je izvedena s komunikacijskim protokolom OPC Data Access. Na koncu bo izvedena simulacija industrijskega procesa, s katero bo preverjeno pravilno delovanje sistema.
Keywords: Factory I/O, FluidSim, Festo Didactic EzOPC, OPC komunikacijski protokol, virtualni industrijski proces, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 16.09.2021; Views: 986; Downloads: 179
.pdf Full text (4,54 MB)

6.
Sistem sledenja granulata od zalogovnika do brizgalnega stroja : diplomsko delo
Max Klančar, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je popisan celoten sistem, ki z materialom oskrbuje brizgalni stroj. Simuliran je tok zraka in materiala skozi sistem s programom ANSYS Fluent. Narejena je morfološka matrika in s pomočjo le-te izbrana najprimernejša rešitev za ugotovitev, kdaj sveža serija materiala doseže brizgalni stroj. Rezultati so prikazani v programu CFD Post, v obliki histogramov in slik.
Keywords: Centralni sistem, ANSYS Fluent, zalogovnik, pnevmatski prenos materiala, razredčena faza prenosa, CFD, CFD Post.
Published in DKUM: 19.12.2019; Views: 1173; Downloads: 228
.pdf Full text (3,72 MB)
This document has many files! More...

7.
Krmiljenje pnevmatskega sistema s programskih krmilnikom in profinet komunikacijskim vmesnikom : diplomsko delo
Goran Munđar, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Osredji cilj diplomske naloge je bil izdelati sistem krmiljenja preoblikovalnega sistema s štirimi pnevmatskimi valji. Pnevmatski valji naj bi bili krmiljeni s štirimi elektro-magnetnimi potnimi ventili. Vodenje in obdelava signalov je bilo izvedeno s pomočjo programsko–virtualnega krmilnika, ki je bil povezan z obdelovalnim procesom po komunikacijskem vmesniku, ki vsebuje I/O enote. V okviru diplomske naloge smo izdelali pnevmatski sistem z vsemi komponentami. Izdelali smo tudi nosilec za komunikacijski vmesnik, ožičili komunikacijski vmesnik in povezali vse vhodne in izhodne module s procesom. V programskem okolju smo povezali programski krmilnik s komunikacijskim vmesnikom in napisali krmilni program za obdelovalni proces v programu MULTIPROG ter v programu PC WORX EXPRESS.
Keywords: FL IL 24 BK-PAC, PC WORX SRT, PC WORX EXPRESS, PorConOS, Multiprog, Programski krmilnik, MODBUS/TCP, ethernet/IP, preoblikovalni proces, pnevmatski sistem.
Published in DKUM: 19.09.2019; Views: 1029; Downloads: 154
.pdf Full text (5,57 MB)

8.
Vizualizacija in krmiljenje elektro-pnevmatskega sistema z virtualnim krmiljem
Martin Adler, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko dela opisuje vizualizacijo in krmiljenje elektro-pnevmatskega sistema z virtualnim krmiljem. V delu so predstavljene različne možne povezave med programi in realnim sistemom. Opisano je tudi delovanje in uporaba programov Fludsim, SIMATIC Manager, TIA Portal, EzOPC, S7-PLCSIM. Opisani so tudi krmilni programi in vizualizacije. Predstavljena je tudi uporabljena strojna oprema EasyPort, S7-200, S7-300, S7-1200. V diplomski nalogi so po korakih predstavljene vse informacije, ki jih potrebujemo za povezave in konfiguracijo programov in strojne opreme.
Keywords: Fluidsim, SIMATIC Manager, TIA Portal, EzOPC, elektro-pnevmatski sistem
Published in DKUM: 20.10.2015; Views: 1537; Downloads: 185
.pdf Full text (1,89 MB)

9.
Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica