| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
KONSTRUIRANJE IZDELKOV IZ PLOČEVINE Z NEGARANTIRANIMI TRDNOSTNIMI LASTNOSTMI
Uroš Kokolj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so prikazane in opisane smernice, kako konstruirati izdelke iz pločevine, ki nima garantiranih trdnostnih lastnosti. In sicer kako konstruirati izdelek, da ob slabšem materialu in tanjši pločevini, še vedno opravlja svojo funkcijo. Poleg prikazanih smernic konstruiranja, je v diplomskem delu analiziranih nekaj tipičnih izdelkov, na katerih so sistematično opredeljena izhodišča za konstruiranje s stroškovno analizo, ob upoštevanju proizvodnih možnosti.
Keywords: Izdelki iz pločevine, pločevina, materialne lastnosti, preoblikovanje pločevine, konstrukcijske smernice, stroškovna analiza
Published: 11.05.2009; Views: 2261; Downloads: 340
.pdf Full text (2,23 MB)

5.
OPTIMIZACIJA OPERATIVNEGA PLANIRANJA PROIZVODNJE KOVINSKE EMBALAŽE
Marjeta Močnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obravnava optimizacijo operativnega planiranja proizvodnje kovinske embalaže. Podana je analiza stanja, ki vključuje razvoj in opis podjetja, teoretična izhodišča osnov planiranja in vodenja proizvodnje, posnetek stanja procesa izdelave kovinske embalaže in predstavitev obstoječega planiranja. Obstoječe planiranje je podrobno opisano besedno, prav tako so prikazani obstoječi uporabniški vmesniki v informacijskem sistemu. V zadnjem delu so predstavljeni kriteriji, po katerih so se ovrednotili učinki predlagane optimizacije proizvodnega procesa lakiranja.
Keywords: pločevina, lakiranje, planiranje, delovni nalog, čas
Published: 12.04.2010; Views: 1481; Downloads: 237
.pdf Full text (1,26 MB)

6.
PREOBLIKOVANJE PLOČEVINE IZ JEKLA S POVIŠANO TRDNOSTJO
Jure Planinc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Visokotrdnostne pločevine se v vedno večji meri uporabljajo v avtomobilski industriji, saj njihove izjemne mehanske lastnosti dopuščajo gradnjo lažjih, varnejših in ekološko dovršenih avtomobilov. Slabost uporabe novih visokotrdnostnih pločevin pa se kaže predvsem v omejitvah njihovih preoblikovalnih sposobnosti, saj se zaradi posebnih lastnosti teh jekel izredno težko napove obnašanje pločevine med preoblikovanjem. Zato se moramo posluževati računalniških simulacij, brez katerih si danes procesa snovanja orodja za preoblikovanje visokotrdnostnih pločevin ne moremo več predstavljati. Teoretičnim dejstvom sledi praktični primer analize preoblikovalnih lastnosti z računalniškimi simulacijami, pri katerih je dobro razvidna razlika med preoblikovanjem nizkoogljičnih jekel in jekel s povišano trdnostjo.
Keywords: preoblikovanje, globoki vlek, visokotrdnostna pločevina, simulacije preoblikovanja
Published: 11.10.2010; Views: 2750; Downloads: 364
.pdf Full text (3,48 MB)

7.
TEHNOLOGIJA PREOBLIKOVANJA VISOKOTRDNOSTNE PLOČEVINE V VROČEM
Miran Puc, 2010, master's thesis

Abstract: Magisterska naloga obravnava tehnologijo vročega preoblikovanja visokotrdnostne pločevine. V okviru magisterske naloge je predstavljen celoten praktičen projekt vleka v vročem. Predstavljeni so problemi, ki so se pri tem pojavili in načini kako smo jih rešili. Naloga predstavlja problematika vročega preoblikovanja, tehnološke parametre, omejitve in značilnosti odpreskov, ki jih dobimo na ta način. Predstavljena so področja kjer se ta tehnologija uporablja in možnosti za izdelavo teh orodij.
Keywords: Preoblikovanje pločevine, preoblikovanje pločevine v vročem, visokotrdnostna pločevina, orodjarstvo, numerične simulacije
Published: 02.11.2010; Views: 2537; Downloads: 237
.pdf Full text (29,84 MB)

8.
NUMERIČNI PRERAČUN ORODJA ZA GLOBOKI VLEK ČELNE PLOŠČE ŠTEDILNIKA
Aleksander Plaskan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Gorenje Orodjarna d.o.o., za katerega sem opravljal diplomsko delo, izdeluje predvsem orodja za preoblikovanje pločevine in brizganje plastike. Diplomsko delo obravnava numerični preračun orodja za globoki vlek čelne plošče štedilnika. Numerična analiza je bila narejena s programom Abaqus. Namen izračuna je bil določitev deformacij na orodju. V nalogi so podane tudi teoretične osnove globokega vleka.
Keywords: pločevina, globoki vlek, računalniške simulacije, Abaqus, metoda končnih elementov.
Published: 07.12.2010; Views: 3047; Downloads: 623
.pdf Full text (3,09 MB)

9.
RAČUNALNIŠKO PODPRT RAZVOJ ROKE NAKLADALNIKA
Denis Žitek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavan računalniško podprt razvoj roke nakladalnika pri določenem tipu nakladalnika. Namen diplomskega dela je predstaviti metodologijo pristopa k razvoju takšne roke. Vse tovrstne roke so v celoti izdelane iz pločevine. Opisane so teoretične osnove preoblikovanja pločevin in smernice konstruiranja pločevinastih polizdelkov. Na koncu je predstavljen potek modeliranja roke nakladalnika in izdelave tehnične dokumentacije v programskem paketu CATIA V5.
Keywords: konstruiranje, gradbena mehanizacija, bagri, pločevina, zahtevnik, CAD, CATIA V5
Published: 06.01.2011; Views: 1591; Downloads: 331
.pdf Full text (7,52 MB)

10.
SNOVANJE PREOBLIKOVALNIH ORODIJ ZA UPOGIBANJE PLOČEVINE
Jernej Hribernik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo zajema osnove preoblikovanja, ena izmed vrst preoblikovanja je tudi upogibanje, ki je tudi bolj podrobno opisano. Predstavljene so tri najpogosteje uporabljene vrste upogibanja; to so upogibanje na letvi, upogibanje na prizmi in upogibanje na valjih. V sami diplomski nalogi so zajete tudi razne enačbe, katere nam pridejo v pomoč pri samem upogibanju. V nadaljevanju diplomskega dela je predstavljen upogibni stroj za upogibanje na prizmi »Carter 200x4000«, katerega imajo v podjetju, kjer sem opravljal praktično usposabljanje. Kot primer sem uporabil zadnjo stranico bagrske žlice, izdelal sem potrebno tehniško dokumentacijo in tehnološki postopek upogibanja.
Keywords: preoblikovanje, pločevina, upogibanje pločevine, orodja za upogibanje, stroji za upogibanje.
Published: 12.10.2011; Views: 4275; Downloads: 1143
.pdf Full text (2,17 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica