| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 28
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Večplatformska avtomatizacija funkcionalnih testov za mobilne aplikacije : diplomsko delo
Žiga Sternad, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno področje funkcionalnega testiranja mobilnih aplikacij s poudarkom na avtomatizaciji testnih scenarijev. Opisani so izzivi pri testiranju mobilnih aplikacij, s katerimi se razvijalci srečujejo med razvojem in poganjanjem testnih scenarijev ter razlike med platformama iOS in Android. Cilj diplomske naloge je preučiti avtomatsko testiranje funkcionalnih testov za mobilne aplikacije platform iOS in Android, nato pa s pomočjo ogrodja Appium izdelati rešitev, ki bo poganjala testne scenarije na obeh omenjenih platformah.
Keywords: testiranje mobilnih aplikacij, večplatformsko testiranje, Appium, funkcionalno testiranje, platforma iOS, platforma Android
Published in DKUM: 03.07.2020; Views: 1006; Downloads: 105
.pdf Full text (1,75 MB)

2.
Izdelava mobilne aplikacije za vrednotenje kolesarskih stez : diplomsko delo
Blaž Kugonič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj kolesarske mobilne aplikacije. Aplikacija omogoča kartiranje kolesarskih poti, njihovo vrednotenje in deljenje med uporabniki kar, posledično, posameznikom olajša izbiro primerne poti glede na njihove zmožnosti. Vrednotenje kolesarskih poti poteka samodejno, s pomočjo senzorjev v telefonu in vhodnih podatkov uporabnika (širine in urejenosti poti). Končen rezultat, aplikacija z imenom Kolesarko, je namenjen uporabnikom mobilnih naprav Android.
Keywords: mobilna aplikacija, platforma Android, sledenje napravam, zaznava tresljajev
Published in DKUM: 11.11.2019; Views: 778; Downloads: 103
.pdf Full text (1,00 MB)

3.
FitPlanner - Razvoj mobilne aplikacije
Sašo Bedek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo analizirali področje evidentiranja treningov in predstavili ključne metode za evidentiranje. Po zaključku analiz smo dognali, da je najbolj primerna metoda evidentiranja metoda, ki se poslužuje pametnih telefonov. V nadaljevanju smo raziskali trg mobilnih aplikacij Google Play in analizirali štiri nesporno najbolj popularne aplikacije za evidentiranje treningov. Te smo na kratko opisali in med seboj primerjali. Zadnje poglavje je bilo namenjeno izdelavi lastne aplikacije za vodenje evidence treningov. Lastno aplikacijo smo podrobno opisali in na koncu primerjali s prej analiziranimi aplikacijami trga Google Play.
Keywords: mobilne aplikacije, platforma Android, šport, evidentiranje treningov
Published in DKUM: 27.10.2017; Views: 1948; Downloads: 129
.pdf Full text (4,80 MB)

4.
Spletna platforma za oblikovanje vmesnika pametnih ur
Dejan Korez, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo implementirali spletno platformo za oblikovanje vmesnika pametnih ur. Pri implementaciji smo uporabili tehnologije spletnega programiranja in pametne ure z operacijskim sistemom Android Wear. Posebni poudarek smo namenili programskemu jeziku JavaScript, s katerim smo razvili simulator pametne ure, na katerem lahko uporabniki oblikujejo vmesnik pametne ure in ga s pomočjo android aplikacije namestijo na svojo napravo.
Keywords: pametne ure, spletna platforma, android, vmesnik, oblikovanje vmesnika
Published in DKUM: 07.07.2017; Views: 1276; Downloads: 120
.pdf Full text (3,30 MB)

5.
ANDROID APLIKACIJA ZA SLEDENJE NAPRAVI IN SHRANJEVANJE POMEMBNIH LOKACIJ
Tadej Gruber, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali operacijski sistem Android, podatkovno bazo SQLite in ADO.NET knjižnico za upravljanje s podatkovnimi bazami ter razvojno okolje Xamarin Studio, ki uporablja platformo Xamarin.Android. Te tehnologije smo uporabili za razvoj aplikacije na platformi Android. Razvili smo mobilno aplikacijo, ki s pomočjo sistema GPS in internetnih lokacijskih storitev sledi napravi in avtomatsko shranjuje obiskane lokacije, katere so shranjene v podatkovni bazi vseh lokacij. Za konec smo še podali ideje za izboljšavo aplikacije, katere so se porodile ob testiranju aplikacije na pametnem mobilniku.
Keywords: Android, mobilna platforma Android, platforma Xamarin.Android, Xamarin Studio, Android aplikacija
Published in DKUM: 18.07.2016; Views: 1751; Downloads: 203
.pdf Full text (922,83 KB)

6.
Analiza kakovosti programske kode mobilnih aplikacij
Martin Gjoshevski, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo proučili osnovne pristope, orodja in tehnologije za analizo kakovosti programske kode mobilnih aplikacij. Analizirali smo standarde in priporočila, ki jih je treba izpolnjevati, da zagotovimo kakovostno programsko opremo. V praktičnem delu smo aplicirali pridobljeno znanje na izbrani množici odprtokodnih Android aplikacij, ter uporabili orodje SonarQube za analizo kakovosti programske kode, po metodologiji SQALE.
Keywords: kakovost mobilnih aplikacij, kakovost programske kode, analiza programske kode, platforma Android, ISO/IEC 9126, SonarQube, SQALE
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 1048; Downloads: 91
.pdf Full text (1,70 MB)

7.
OSEBNI TRENER NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
David Mesarič, 2015, master's thesis

Abstract: Cilj magistrske naloge je bil razviti mobilno aplikacijo, ki nam bo pomagala do bolj učinkovite fitnes vadbe ter do hitrejših in vidnejših rezultatov, predvsem pa pravilnejšega izvajanja vaj. V aplikacijo smo vključili uporabniški vmesnik in generator, ki bo učinkovito izdeloval fitnes programe za uporabnike glede na njihove želje. Opisali smo tudi vsa razvojna okolja, ki so bila potrebna za razvoj te aplikacije.
Keywords: Osebni trener, mobilna platforma, fitnes, Android, SDK, Java, MySQL
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 1374; Downloads: 172
.pdf Full text (3,20 MB)

8.
POMOČNIK PRI GOLFU
Janez Leskovar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo domeno golf, za katero smo razvili mobilno aplikacijo »Golf Caddy«. Aplikacija služi kot pomočnik pri igri golfa. V prvem delu diplomskega dela smo raziskali začetke tega športa v svetu in v Sloveniji. Preučili smo pravila, opremo, igrišča, različne vrste iger in točkovanj. Raziskali smo probleme, ki se pojavljajo pri sami igri. Te podatke in informacije smo uporabili pri razvoju mobilne aplikacije, namenjene za pametne mobilne naprave na platformi Android. Opisali smo uporabljena orodja. Prikazali smo implementacije izbranih značilnosti aplikacije. Aplikacijo smo primerjali z obstoječimi rešitvami. Na koncu smo strnili ugotovitve in prikazali smernice za nadaljnji razvoj.
Keywords: golf, mobilna aplikacija, golf pomočnik, slovenska golf igrišča, mobilna platforma Android
Published in DKUM: 27.10.2015; Views: 1372; Downloads: 105
.pdf Full text (3,36 MB)

9.
PLANINSKI DNEVNIK NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Nino Sever, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo mobilno platformo Android, na kateri temelji tudi naša končna mobilna aplikacija Planine. Podrobneje smo se posvetili opisu, uporabi in arhitekturi platforme Android. Nadalje predstavljamo mobilne naprave, ki smo jih uporabili za testiranje aplikacije in njihove specifikacije. Potem sledi opis razvojnih okolij Eclipse in Android Studio. Nadaljevali smo z funkcionalno zasnovo, razvojem in opisom funkcionalnosti aplikacije, ki je namenjena za vodenje evidence obiskanih planin in poti, ponuja pa še nekaj uporabnih funkcionalnosti. Delo zaključujemo z opisom objave aplikacije v trgovini Google Play.
Keywords: Android aplikacija, mobilna platforma Android, planine, planinski dnevnik, Eclipse, Android Studio
Published in DKUM: 27.08.2015; Views: 2040; Downloads: 291
.pdf Full text (12,63 MB)

10.
PROGRAMSKA PLATFORMA APLIKACIJ NOVE GENERACIJE
Gregor Hren, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu preizkušamo sodobne platforme za izdelavo mobilnih, hibridnih in spletnih aplikacij. Najprej smo pregledali zgodovino nastajanja aplikacij in platforme, ki so se v zgodovini uporabljale. Izdelali smo aplikacijo "registrator delovnega časa" na različnih sodobnih platformah za izdelavo mobilnih aplikacij. Aplikacije smo na koncu med seboj primerjali in predstavili njihove dobre in slabe lastnosti. S tem upamo, da smo omogočili podjetjem in posameznikom lažjo izbiro programske platforme, za izdelavo sodobnih in prenosljivih aplikacij.
Keywords: programska platforma, mobilne aplikacije, Android
Published in DKUM: 25.08.2015; Views: 1796; Downloads: 212
.pdf Full text (2,60 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica