| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Učinkovito upravljanje časa - upravljanje samega sebe v odnosu do časa
Simona Šarotar Žižek, 2008, professional article

Abstract: V organizacijah in izven njih je treba vsak dan opraviti več aktivnosti v omejenem času, zato je vedno pogostejše pomanjkanje časa pri vseh profilih sodelavcev. V zavest prodira dejstvo, da je čas "poseben vir", ki je neviden, vendar kljub vsemu končen. Časa ni mogoče niti kupiti niti kako drugače pridobiti, ni ga mogoče niti shraniti niti transformirati. Zato ga je treba optimalno izrabljati, da bi preko uspešnega doseganja ciljev, povečane osebnostne storilnosti, zmanjševanja stresa, višje motivacije in zadovoljstva ter doseganja ravnovesja med delom in zasebnim življenjem bili na delovnem mestu produktivni in uspešni. Samega sebe v odnosu do časa lahko uspešno upravljamo, in sicer tako, da razporejamo svoj čas na način, ki nam omogoča doseči za nas pomembne cilje.
Keywords: upravljanje, čas, manager, management, vodenje, organizacija, organizacija dela, planiranje
Published: 10.07.2015; Views: 959; Downloads: 77
URL Link to full text

2.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE POSLOVNEGA OBJEKTA ELEKTRA CELJE V MESTINJU
Andrej Žolnir, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in terminsko planiranje gradnje poslovnega objekta Elektra Celje v Mestinju. Prvi del je namenjen spoznavanju osnovnih pojmov organizacije in terminskega planiranja. V nadaljevanju sledijo opis objekta, lokacija in tehnične značilnosti. V tretjem delu obravnava organizacijo gradbišča, ki zajema predhodne proučitve pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov deponij in napeljav, tehnično poročilo in shemo organizacije gradbišča. Zadnji del diplomskega dela predstavlja terminsko planiranje gradnje objekta z mrežno in gantogramsko tehniko planiranja.
Keywords: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Published: 12.09.2014; Views: 1446; Downloads: 138
.pdf Full text (55,77 MB)

3.
Prenova in izboljšanje delovnega procesa v mehanskem laboratoriju v podjetju Impol R in R d.o.o.
Anja Kmetec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V konkretnem diplomskem delu smo se osredotočili na proces in potek dela v mehanskem laboratoriju. V teoretičnem delu smo za lažje nadaljnje razumevanje natančno opredelili teoretične osnove s področja logistične organizacije, proizvodni proces in logistično tehnologijo. V praktičnem delu smo nazorno opisali obstoječe stanje v mehanskem laboratoriju. Za boljše razumevanje smo mehanski laboratorij razčlenili na več delovnih procesov. Na podlagi tega smo izdelali kritično analizo in določili morebitne vzroke za izgubo delovnega časa med izvajanjem proizvodnega procesa. Praktični del diplomskega dela smo zaključili s predstavitvijo možnih rešitev za skrajšanje delovnega procesa. Predstavili smo problematiko in vzroke za izgubo delovnega časa. V zadnjem poglavju smo predstavili realne možnosti in pozitivne učinke za izvedbo projekta, finančne stroške ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: Proizvodni proces, planiranje in organizacija dela, delovni prostori, transportne naprave, pretok materiala.
Published: 15.03.2013; Views: 1522; Downloads: 123
.pdf Full text (1,46 MB)

4.
5.
6.
PROJEKT ORGANIZACIJE GRADBIŠČA ZA POSLOVNO STAVBO RAIFFEISEN BANKE
Primož Rejec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je izdelan projekt organizacije gradbišča za poslovno stavbo Raiffeisen Banke. Zajeti in obdelani so vsi potrebni pogoji za pričetek gradnje, na osnovi česar je izvedeno dimenzioniranje začasnih objektov in proučitev razpoložljivih delovnih sredstev, materialov ter delovne sile. Podana je shema organizacije gradbišča v različnih pogledih, potek vseh del za izgradnjo objekta pa je prikazan s terminskim planom v mrežni tehniki planiranja. Našteti in opisani so tudi razlogi, ki vodijo v podaljševanje roka izgradnje ter spremembe projekta PZI.
Keywords: organizacija gradbišča, popis del, gradbena dela, terminski plan, mrežno planiranje, projekt
Published: 21.12.2009; Views: 3586; Downloads: 487
.pdf Full text (1,15 MB)

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica