| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SISTEM INDIKACIJE ZASEDENOSTI GARAŽNIH HIŠ IN VMESNIK ZA NADZOR
Marko Čerič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se osredotoča na izdelavo sistema indikacije zasedenosti garažne hiše. Zaradi natančnejšega odčitavanja trenutnega stanja v garažni hiši sistem deluje na odčitavanju zasedenosti posameznega parkirnega mesta. Za določanje zasedenosti posameznega parkirnega mesta je uporabljen ultrazvočni senzor, ki s pomočjo odboja zvoka določa stanje zasedenosti. Senzorji vsebujejo led indikacijo, kar omogoča uporabnikom enostaven pregled nad zasedenostjo posameznih parkirnih mest. Komunikacija indikacijskih senzorjev s strežnikov poteka preko naprave imenovane koncentrator. Celotno dogajanje vseh enot in samo stanje v garažni hiši je možno nadzirati in opazovati v spletnem vmesniku narejenem z orodjem Adobe Flex, ki je eno izmed vodilnih orodij bogatih spletnih aplikacij na tržišču.
Keywords: parkirnih hiš, Adobe Flex, prometni tokovi, ultrazvok
Published: 04.04.2011; Views: 1680; Downloads: 89
.pdf Full text (2,78 MB)

2.
NADZOR OBJEKTOV S POMOČJO OBSTOJEČIH INTERNETNIH POVEZAV IN VODENJE PARKIRNIH PROSTOROV
Miro Budja, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je opisana splošna izdelava, konfiguracija, integracija, inštalacija ter uporaba aplikacije domofona ter njenih podskopov oziroma sosklopov, za primer uporabe na območju tehniških fakultet. Ob razvoju sem imel v mislih tudi uporabo na kateremkoli drugem objektu, kjer je na voljo ethernet povezava. Izvedel sem analizo, kako bi ta domofon deloval v primeru tehniških fakultet, ter posebej za ta telefon zmodeliral komunikacijski valj, v katerega bi ta domofon namestili. Zbral sem okvirne cene izdelave in inštalacije tako programske kot strojne opreme, ter poiskal zakone kateri omejujejo uporabo videonadzora. Predpostavil sem, kar se da preprosto uporabo sistema s strani uporabnika.
Keywords: nadzor, s pomočjo internetnih povezav, vodenje parkirnih prostorov, domofon, parkirni prostor
Published: 26.10.2011; Views: 1258; Downloads: 77
.pdf Full text (4,32 MB)

3.
Metodologija odločanja pri oblikovanju mestne parkirne strategije
Silvo Cesnik, 2014, master's thesis

Abstract: METODOLOGIJA ODLOČANJA PRI OBLIKOVANJU MESTNE PARKIRNE STRATEGIJE UDK: 656.1.053.6(043.3) Povzetek: Hiter razvoj mest, rast motorizacije, porast rabe osebnih avtomobilov, večanje prometa vseh vrst in nesistemski posegi v organizacijo mestnega prometa in prometne infrastrukture, povzročajo velike probleme v funkcioniranju in nadaljnjem razvoju mestnega prometnega sistema. Po ocenah številnih strokovnjakov, obiskovalcev in prebivalcev je v naših mestih občutno preveč prometa osebnih avtomobilov, kar povzroča številne negativne vplive motornega prometa na človeka in okolje, stalne prometne zastoje in težave v zagotavljanju ustreznih parkirnih možnosti. Ob visoki in neracionalni dnevni rabi osebnih avtomobilov s strani mestnega prebivalstva in prihodov v mesta velikega dodatnega števila ljudi z avtomobili iz okoliških naselij in krajev, se pojavlja resen prometno prostorski problem, kje in kako parkirati vse v mestu dnevno prisotne avtomobile, oz. kako racionalno reševati problematiko mirujočega prometa. Osnovni teoretični oz. znanstveni prispevek spoznanj v pričujoči magistrski nalogi je celovita obravnava in izbor najbolj vplivnih faktorjev za reševanje problematike mestnega mirujočega prometa ter algoritem za hitro oceno prometno parkirne situacije v posameznem mestu. Na tej osnovi in ob upoštevanju novih spoznanj ter usmeritev različnih obstoječih strategij za reševanje prometnih in parkirnih težav; z napotki za rabo znanstvene teorije sistemskega pristopa; z uporabo operacijskih raziskav oz. teorije verjetnosti (konkretno oskrbe čakalnih vrst) ter s pomočjo statistične obdelave velikega števila podatkov, je v nalogi predlagana metodologija za celovito reševanje prometno parkirne problematike. Cilj je, da se omogoči planerjem, načrtovalcem, strokovnim delavcem v mestnih upravah in prometnim strokovnjakom, enovita in celovita obravnava ter oblikovanje mestne parkirne strategije primerne za reševanje zahtevne problematike mirujočega prometa v prometnem sistemu srednje velikega mesta. Podana so tudi priporočila in način oz. potrebni postopki, ki omogočajo začetek uporabe metodologije odločanja pri oblikovanju mestne parkirne strategije in njen prenos v prakso. Uspešno načrtovanje in vodenje mestne prometne oz. politike mirujočega prometa je možno le z usklajenim urejanjem prometa in prostora oz. urbanizacije, izvajati pa se mora strokovno, sistemsko, povezano, celovito in predvsem na dolgi rok.
Keywords: Ključne besede: mestni prometni sistem, mirujoči promet, problematika mestnega parkiranja, gospodarjenje s parkirnimi objekti, reševanje mestnih prometno parkirnih problemov.
Published: 02.04.2014; Views: 1037; Downloads: 163
.pdf Full text (4,51 MB)

4.
MODELI IN KONCEPTI REZERVACIJE PARKIRNIH MEST
Vivien Lorenčič, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je predstavljena problematika parkiranja v mestih. Predstavljen je sistem iskanja in rezervacije prostega parkirnega mesta, to je »Parkauto«, ki se je uveljavil pri nas. Na praktičnem primeru je prikazana uporaba sistema »Parkauto«. Za primer smo uporabili parkirišče tehniških fakultet. Primer zajema analizo obstoječega stanja in pričakovano stanje po vzpostavitvi sistema »Parkauto« na parkirišču. Na podlagi primera in predstavljene problematike so bile podane ugotovitve raziskave.
Keywords: promet, prometna politika, parkiranje, parkirni sistem, »Parkauto«, rezervacije parkirnih mest
Published: 28.08.2015; Views: 1638; Downloads: 265
.pdf Full text (2,01 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica