| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
TEHNIČNE REŠITVE SODOBNIH GARAŽNIH SISTEMOV
Vanja Praznik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je na kratko predstavljena zgodovina oziroma razvoj sodobnih garažnih sistemov. Opisane so tehnične rešitve manjših garažnih sistemov, kot so parkirne dvižne ploščadi, kombinirane naprave in drsne ploščadi. Prav tako so predstavljene tehnične rešitve večjih garažnih sistemov, kamor spadajo parkirni stolpi, nivojski sistemi in kombinirani sistemi. Navedena je tudi analiza parkirnih sistemov v naši državi, in sicer že obstoječe izgradnje kot tudi možnosti uporabe sistemov v mestnih središčih in drugod. V zadnjem delu diplomske naloge so predstavljene novosti pri tehničnih sistemih izgradenj sodobnih sistemov parkiranja in njihov nadaljnji razvoj.
Keywords: garažni sistemi, tehnične rešitve, dvižne ploščadi, kombinirane naprave, avtomatski parkirni sistemi
Published: 16.06.2011; Views: 1463; Downloads: 101
.pdf Full text (1,20 MB)

4.
Javni mestni prevoz prihodnosti
Monika Krajnc, 2012, master's thesis

Abstract: Mesta se zaradi prostorskih in finančnih omejitev s težavo soočajo z vedno večjimi zastoji, naraščajočo odvisnostjo od avtomobila, upadanjem javnega potniškega prometa in pomanjkanjem parkirnih mest. Vse omenjeno pa ni posledica zgolj slabe prometne ureditve, problem je tudi nizka zasedenost osebnih avtomobilov in slaba kultura vožnje. Vedeti moramo, da niso samo mesta tista, ki si želijo izboljšati obstoječe stanje v prometu, ampak tudi širša EU. Slednja želi s pomočjo smernic evropske prometne politike vzpostaviti trajnostni in enotni prometni sistem v Evropi. Možnosti za izboljšave se kažejo tudi na področju razvoja okolju prijaznih vrst pogonov vozil, ki bi lahko nadomestila uporabo prevladujočih fosilnih pogonskih goriv. Prav tako avtomobilska industrija z novimi koncepti vozil nakazuje smer razvoja osebnih vozil. Ob tem lahko zaznamo tudi trende razvoja gradnje naprednih in avtomatiziranih parkirnih, prostorsko bolje izkoriščenih, sistemov. V magistrskem delu smo tako poiskali primerno rešitev za mestni promet, ki temelji na obstoječih tehnologijah. Obstoječe stanje smo poskušali izboljšati in poenostaviti tako, da bi bilo najboljše za uporabnika, sam sistem in njegovo okolico. Vse našteto je lahko izvedeno brez večjih sprememb obstoječe infrastrukture in posegov v okolje.
Keywords: Zastoji v prometu, evropska prometna politika, alternativni viri pogona, konceptna vozila, avtomatizirani parkirni sistemi.
Published: 24.09.2012; Views: 1584; Downloads: 145
.pdf Full text (3,05 MB)

5.
MODELIRANJE ODLOČITVENEGA ZNANJA PRI IZBIRI OPREME ZA OBRAČUNAVANJE PARKIRNINE
Tomaž Čarman, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga obravnava izbiro opreme za obračunavanje parkirnine in sistemov za polnjenje električnih vozil. Pri načrtovanju parkirnih sistemov za posamezno lokacijo je potrebno celostno upoštevati več vidikov, kot na primer: potrebe uporabnikov parkirišča, umestitev parkirišča v območje infrastrukture, način plačevanja parkirnine in podobno. V ta namen je bil razvit praktično preizkušen in kritično vrednoten model za izbiro opreme, ki je najprimernejša za konkretno lokacijo.
Keywords: znanje za odločanje, odločitveni model, parkirni sistemi, električna vozila, polnilne postaje, DEXi
Published: 28.01.2015; Views: 489; Downloads: 49
.pdf Full text (3,87 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica