| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zadovoljstvo uporabnikov parkirišč v Ljubljani
Davorka Špehar, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Pojav prometa v mestih postaja predmet vse večjega zanimanja prometnih in drugih strokovnjakov. Kot posledica boljšega standarda državljanov in dinamičnega življenja v mestih, promet proizvaja negativne učinke kot so zmanjševanje hitrosti prometnega toka, prometni zastoji, zamude, onesnaževanje okolja, porast prometnih nesreč ter potrebo po povečanju investicij v prometno infrastrukturo. To sproža nujno reševanje prometnih težav v mestnih območjih, ki jih določa prometna politika, ki bo omogočala zagotavljanje ciljev. Osnovni cilj je zagotoviti visoko stopnjo mobilnosti in dostopnosti ter racionalne uporabe razpoložljive prometne infrastrukture. Parkirna politika bi morala podpirati celovito prometno politiko mesta. V zadnjih dveh desetletjih zorijo spoznanja prometnih strokovnjakov, da bi morala politika parkiranja, strategija in ukrepi, postati pomemben mehanizem za upravljanje povpraševanja po prometu v mestu nasploh, in da se ujema s celotno prometno politiko urbane sredine. Žal pa so do danes ukrepi in strategije parkirne politike še vedno uporabljeni parcialno. Vsako mesto, odvisno od lokalnih pogojev in dostopnosti prometa, predstavlja in vodi svojo prometno in parkirno politiko. Namen diplomskega dela je opredeliti pomen parkiranja v urbanih območjih. V diplomski nalogi bomo predstavili zakonodajne in tehnične lastnosti mirujočega prometa ter zadovoljstvo anketirancev. Predstavili bomo tudi kakšne so ovire na poti. Anketa o zadovoljstvu uporabnikov parkirišč ponuja odgovore na vprašanja v zvezi s parkiranjem na parkiriščih v lasti Mestne občine Ljubljana.
Keywords: mirujoči promet, parkirišče, parkirna hiša, anketni vprašalnik.
Published: 06.01.2016; Views: 1124; Downloads: 91
.pdf Full text (904,30 KB)

2.
AVTOMATIZIRAN PARKIRNI SISTEM ZA POSLOVNI IN STANOVANJSKI OBJEKT
Aleš Rudolf, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje idejno zasnovo in izvedbo avtomatizacije zapore parkirišča v bližini centra mesta, ki ga uporablja nekaj podjetij zase in za svoje stranke ter okoliški stanovalci. Prikazane so možne rešitve avtomatizacije z vso pripadajočo opremo, predstavili smo cenovno ugoden sistem na osnovi mikrokrmilnika, ki zaradi programske fleksibilnosti močno izboljša njegovo uporabnost.Nam pa je zagotovil konkurenčnost in obstoj med podjetij s podobno dejavnostjo. Prikazani sta ekonomska upravičenost izgradnje avtomatizacije zapore in stroškovni analizi z vidika izvajalca in investitorjev.Diplomsko delo hkrati podaja ekonomske, tehnične in tehnološke parametre za načrtovanje podobnih projektov.
Keywords: avtomatizacija parkirišča, parkirišče, parkirni sistem, mikrokrmilnik, Bascom, stroški, cena, dobiček, ekonomska upravičenost, atmelmega8
Published: 07.04.2009; Views: 2427; Downloads: 313
.pdf Full text (2,57 MB)

3.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica