| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Ureditev problematike parkirišč v mestu Ljutomer : diplomsko delo
Monika Krajnc, 2009, undergraduate thesis

Keywords: promet, prometna politika, parkiranje, parkirna hiša
Published: 18.01.2010; Views: 1996; Downloads: 173
.pdf Full text (2,28 MB)

7.
PROBLEMATIKA MESTNEGA PROMETA IN ZAKAJ SE TRGOVSKI CENTRI SELIJO NA OBROBJA MEST - PRIMER MESTO PTUJ
Ines Ivančič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Problematika mestnega prometa in zakaj se trgovski centri selijo na obrobja mest – primer mesto Ptuj Prometni sistem je podsistem logistike, ki je v veliki meri odgovoren za dobro logistiko v mestih, državi ter na mednarodnih poteh. Zato je treba znati dovolj celostno urejati promet že v mestnih okoljih, saj predvsem tam nastajajo največje gneče in zastoji, ki dosežejo svoj vrhunec ob konicah delovnih dni. V diplomski nalogi je predstavljen primer mesta Ptuj, ki se kot velika večina slovenskih mest srečuje s slabo ureditvijo mestnega prometa. Največji problem predstavlja nasičenost mestnega jedra s številnimi avtomobili ter drugimi motoriziranimi vozili. V zadnjih nekaj letih je postal tudi trend rasti velikih trgovskih centrov s pripadajočimi brezplačnimi parkirišči, ki deloma rešujejo gnečo in problematiko parkiranja v mestnih jedrih. Vendar to ni dovolj trajna rešitev za mestna jedra, ki zaradi spremenjenih navad občanov počasi, a zagotovo, umirajo. Da bi mestni utrip v središču še vedno živel, vendar hkrati ne bi bil ogrožen zaradi velika števila vozil, so potrebne korenite, tj. dovolj celostne spremembe prometnega režima.
Keywords: Promet, parkiranje, mestna problematika, trgovski centri
Published: 16.02.2013; Views: 1768; Downloads: 117
.pdf Full text (1,97 MB)

8.
Parkiranje v mestih - uvedba Parkirnih centrov
Marko Blažinč, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Parkiranje v mestih postaja zaradi neustreznosti trenutnega parkirnega in prometnega sistema vedno večji problem. Težave se pojavljajo v vseh evropskih mestih in ker jih skušajo mesta samostojno odpraviti, so rezultati slabi in neuspešni. Menimo, da se je zaradi sestavljenosti težav potrebno z njihovim reševanjem spoprijeti na mednarodnem nivoju in ne lokalnem. Idejni koncept, imenovan Parkirni centri, smo izdelali kot predlog za univerzalno rešitev problemov parkirnega in prometnega sistema. V nalogi bomo predstavili njegovo obliko, načine delovanja in upravljanja, tehnologijo, ki jo uporablja, ter tudi njegov vpliv na okolje. Poleg tega bomo predstavili novo prometno ureditev v mestih in posebno obliko Parkirnega centra, ki je razvita posebej za avtocestna počivališča. Zavzemamo se za skupno rešitev, ki bi bila primerna za vsa evropska mesta, kar pomeni, da bi v vseh delovala pod enakimi pogoji in z enotnim načinom uporabe. Za mnenje o idejnem konceptu Parkirni centri smo v anketi povprašali prebivalce Zagreba, glavnega mesta Hrvaške.
Keywords: parkiranje, parkirna mesta, idejni koncept, Parkirni centri
Published: 25.02.2015; Views: 815; Downloads: 135
.pdf Full text (1,00 MB)

9.
TIPIZACIJA OBSTOJEČIH IN NAČRTOVANIH PARKIRNIH POVRŠIN V SREDIŠČU MARIBORA
Aleksandra Šerjan, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V tej nalogi so osrednja tema parkirne površine v središču mesta Maribora. Najprej so predstavljene z vidika zakonodaje in druge pomembne dokumentacije. Opisane so različne delitve parkirnih površin, ki so nato tudi tipizirane za potrebe inventarizacije. Predstavljen je postopek izvedbe inventarizacije, vključno z rezultati. Pridobljeni rezultati so tudi analizirani na podlagi zadnje uradne inventarizacije iz leta 2006. Na koncu sledijo najpomembnejši načrti Mestne občine Maribor na področju mirujočega prometa in sklepne misli.
Keywords: parkiranje, parkirišča, parkirne površine, inventarizacija, tipizacija, promet, Maribor
Published: 27.10.2014; Views: 924; Downloads: 288
.pdf Full text (1,55 MB)

10.
MODELI IN KONCEPTI REZERVACIJE PARKIRNIH MEST
Vivien Lorenčič, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je predstavljena problematika parkiranja v mestih. Predstavljen je sistem iskanja in rezervacije prostega parkirnega mesta, to je »Parkauto«, ki se je uveljavil pri nas. Na praktičnem primeru je prikazana uporaba sistema »Parkauto«. Za primer smo uporabili parkirišče tehniških fakultet. Primer zajema analizo obstoječega stanja in pričakovano stanje po vzpostavitvi sistema »Parkauto« na parkirišču. Na podlagi primera in predstavljene problematike so bile podane ugotovitve raziskave.
Keywords: promet, prometna politika, parkiranje, parkirni sistem, »Parkauto«, rezervacije parkirnih mest
Published: 28.08.2015; Views: 1666; Downloads: 265
.pdf Full text (2,01 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica