| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
S PLATFORMO ANDROID DO BREZPLAČNEGA INTERNETNEGA DOSTOPA
Jernej Huber, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili vizijo vseprisotnega računalništva, opisali razvoj mobilnih platform in predstavili platformo Android. Predstavili smo tudi REST spletne storitve, preučili delovanje avtentikacijskega protokola OAuth in opisali spletne strani ProgrammableWeb, Qype ter JiWire. Zgradili smo REST spletno storitev za upravljanje z bazo Wi-Fi brezžičnih točk, izdelali spletno stran za dodajanje Wi-Fi točk in implementirali aplikacijo za platformo Android, ki v naši okolici poišče najbližje Wi-Fi brezžične točke in druge lokacije, kot so hoteli, restavracije in muzeji in nam kaže smer ter oddaljenost do izbrane točke, medtem ko s pametnim telefonom, z nameščenim operacijskim sistemom Android, hodimo do nje.
Keywords: platforma Android, mobilne platforme, pametni telefoni, vseprisotno računalništvo, REST spletne storitve, odprti programski vmesniki, ProgrammableWeb, OAuth, Qype, JiWire
Published: 05.10.2009; Views: 2231; Downloads: 370
.pdf Full text (3,76 MB)

2.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU ADOBE® FLASH®
Simon Jurič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo okolje Adobe Flash Lite®, ki omogoča razvoj prenosljivih aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom platforme in njene arhitekture. Nadaljujemo s predstavitvijo razvojnega okolja in prednostmi uporabe. Predstavimo razvojni proces in opišemo omejitve, pravila dobre prakse, navodila za optimizacijo, tehnike razširitve, testna okolja, pakiranje aplikacij in distribucijske poti. Na podlagi prejetega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča ogled video vsebin, branje novic in pregled galerij fotografij. Na koncu komentiramo prihodnost okolja Adobe® Flash® na prenosnih napravah.
Keywords: okolje Adobe® Flash®, okolje Adobe Device Central, okolje Adobe Flash Lite®, pametni telefoni, mobilne aplikacije, hibridne mobilne aplikacije, uporabniški vmesnik
Published: 01.06.2010; Views: 2133; Downloads: 161
.pdf Full text (3,41 MB)

3.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU NOKIA WEB RUNTIME
Jure Gorinšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo okolje Nokia Web Runtime, ki omogoča razvoj aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom okolja ter arhitekture. Nadaljujemo z opisom razvojnih orodij. Nato podrobneje opišemo razvojni proces gradnikov WRT. Podamo veliko kratkih primerov ter izpostavimo dobro prakso pri razvoju. S pomočjo pridobljenega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča prevajanje besedila.
Keywords: okolje WebRuntime, gradniki, pametni telefoni, mobilne aplikacije, javascript, css, html, splet
Published: 05.01.2011; Views: 1824; Downloads: 90
.pdf Full text (2,08 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Published: 06.04.2011; Views: 2664; Downloads: 290
.pdf Full text (9,14 MB)

5.
MOBILNA APLIKACIJA ZA UPRAVLJANJE Z GESLI
Irena Pušnik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo gesla, njihovo funkcijo, uporabnost ter kako jih zaščititi. Pri razvoju aplikacije za upravljanje z gesli za platformo Android, se tudi navezujemo na šifrirne algoritme, ki so uporabljeni za varovanje shranjenih gesel. Ker je aplikacija razvita za platformo Android, v okviru diplomskega dela obravnavamo tudi omenjeno platformo, predstavljamo njene glavne značilnosti, razvojno okolje ter zahteve za vzpostavitev le-tega. V okviru diplomskega dela je osrednja pozornost namenjena razviti aplikaciji za upravljanje gesel, njenim značilnostim in funkcionalnostim ter metodam, uporabljenih pri izgradnji.
Keywords: gesla, napadi na gesla, kriptografija, AES šifriranje, platforma Android, pametni telefoni
Published: 15.09.2011; Views: 1504; Downloads: 200
.pdf Full text (5,08 MB)

6.
REŠITVE IN TEHNOLOGIJE MOBILNEGA MARKETINGA
Tanja Dolamič, 2012, master's thesis

Abstract: V poslovnem svetu je internet naredil popolno revolucijo, posredno se je izredno hitro razvijala tudi mobilna tehnologija. Tako se spreminja način komuniciranja med ljudmi in organizacijami, pojavila so se nova sodelovanja med podjetji. Nekoč je mobilni telefon veljal izključno kot pripomoček za telefoniranje, danes krepko presega ta prvotni namen. Večina ljudi se pri nakupu novega mobilnega telefona odloča za tistega, ki nudi tudi številne druge, vedno bolj pomembne funkcije. Kot je za posameznika pomembno, da lahko kadar koli in kjer koli preveri poštni predal, v prostem času pobrska po internetu, si zabeleži podatke in si olajša vsakodnevno življenje, tako je za poslovanje podjetnika pomembno, da lahko pridobi kakovostne informacije takoj in kjer koli. Na ta način si lahko pridobi nove tržne priložnosti/prednosti. Tako so podjetja v zadnjem desetletju primorana k novi obliki poslovanja – k mobilnem poslovanju. Ker so poslovneži izven svojega službenega časa tudi potrošniki, so začeli mobilne telefone uporabljati tudi v poslovnem okolju. Večina nas ima mobilne telefone ves čas ob sebi, zato je mobilno poslovanje toliko enostavnejše. V nadaljevanju magistrske naloge bomo za lažje razumevanje začeli s teoretičnimi izhodišči različnih avtorjev. Podrobneje bomo predstavili oblike mobilnega marketinga, ki so na voljo današnjim oglaševalcem. Nadaljevali bomo s pregledom tehnologij mobilnega marketinga, ki je osrednje orodje za nov način komuniciranja in poslovanja, oglaševalcem pa ponuja nove načine oglaševanja, ki je uporabnikom prijaznejše in zanimivejše. Ker je v Sloveniji še vedno najbolj razširjena oblika mobilnega marketinga SMS marketing, bomo le tega podrobno raziskali in nadaljevali s praktičnimi primeri uspešno izpeljanih marketinških akcij v Sloveniji in tujini. Raziskovalno delo bomo zaključili s ključnimi ugotovitvami, do katerih smo prišli tekom magistrske naloge.
Keywords: mobilno poslovanje, mobilni marketing, SMS marketing, pametni telefoni, podatovna baza, QR koda, Android
Published: 29.10.2012; Views: 2001; Downloads: 192
.pdf Full text (1,98 MB)

7.
VSEPRISOTNE INFORMACIJSKE REŠITVE ZA VOZNIKE
Žan Hovnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili pametne mobilne telefone, osnovni koncept GPS sistema, osrednja tema pa so informacijske rešitve za pomoč voznikom, ki so na voljo na vgrajenih sistemih v avtomobilih in na pametnih mobilnih telefonih. Opravili smo raziskavo uporabe navigacijskih sistemov in informacijskih rešitev, ki so namenjeni voznikom. Izdelali pa smo tudi aplikacijo za pomoč voznikom, ki deluje na telefonih z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Opisali smo način izdelave aplikacije in njeno funkcionalnost.
Keywords: GPS, pametni telefoni, vgrajeni sistemi, navigacija
Published: 10.01.2013; Views: 1143; Downloads: 142
.pdf Full text (1,85 MB)

8.
SENZORJI PAMETNIH TELEFONOV IN IMPLEMENTACIJA SENZORJA POSPEŠEVANJA
Jan Dogša, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni senzorji pametnih telefonov in njihova funkcionalnost. Še posebej smo se osredotočili na senzor pospeševanja, ki je sestavni del vsakega pametnega telefona Z implementacijo tega senzorja izmerimo podatke gibanja telefona, oziroma njegovega pospeška. Če senzor pospeševanja izmeri večja nihanja, skušamo ugotoviti za katero vrsto gibanja gre. V našem primeru poskušamo prepoznati padec. Prepoznavanje vrste gibanja zahteva posebno študijo, ki vključuje delo s klasifikacijskimi metodami. Zabeležena gibanja smo v okolju Weka z različnimi nastavitvami klasificirali in primerjali med seboj ter določili najprimernejše klasifikacijske metode za naš primer – prepoznavanje padca. Rezultati so pokazali razmeroma uspešno klasifikacijo primerkov.
Keywords: pametni telefoni, senzorji, senzor pospeševanja, Android, klasifikacija
Published: 06.11.2015; Views: 1119; Downloads: 156
.pdf Full text (9,11 MB)

9.
Uporaba biometrije v pametnih mobilnih telefonih : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Informacijska varnost
Niki Tomović, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela je opisano biometrično overjanje na osnovi prstnega odtisa, ki se uporablja kot tehnični varnostni mehanizem v pametnih mobilnih telefonih. Razloženo je njegovo delovanje in praktična uporaba v pametnih mobilnih telefonih, ki so trenutno na voljo na slovenskem trgu in hkrati omogočajo možnost biometričnega overjanja. Pametni mobilni telefoni nam danes omogočajo, da na njih shranjujemo in prenašamo tudi večje količine manj ali pa bolj občutljivih digitalnih podatkov, katerih zloraba bi morebiti lahko popolnoma spremenila naše življenje. Prav zaradi tega se je pojavila želja po informacijski varnosti in zavarovanju teh podatkov, da ne bi prišlo do raznoraznih nedovoljenih vstopov in posegov v naše pametne mobilne telefone. Na področju varovanja podatkov je k temu veliko prispeval hiter razvoj informacijsko-komunikacijske tehnologije, saj se je razvila biometrična tehnologija, ki je varovalka pred grožnjami zoper informacijsko varnost v pametnih mobilnih telefonih. Biometrična tehnologija v mobilnem svetu predstavlja novejši varnostni element, kajti omogoča prepoznavanje posameznika na podlagi edinstvenih človeških lastnosti, kot je prstni odtis. Biometrične lastnosti človeka nudijo precej zanesljivo identifikacijo, saj se prstni odtisi posameznikov skozi življenje ne spreminjajo. Biometrija je iz tega razloga postala ena izmed boljših in preprostejših načinov za zagotavljanje učinkovite varnosti ljudi in njihovih podatkov. Raziskovalni del diplomskega dela predstavlja raziskava in statistična analiza, s katero smo ugotavljali, kako imajo uporabniki pametnih mobilnih telefonov zaščitene svoje naprave ter koliko poznajo in uporabljajo biometrijo v pametnih mobilnih telefonih.
Keywords: biometrija, biometrični podatki, prstni odtisi, mobilni telefoni, pametni telefoni, diplomske naloge
Published: 23.09.2014; Views: 1909; Downloads: 360
.pdf Full text (6,16 MB)

10.
Zagotavljanje varnosti podatkov na pametnih mobilnih telefonih
Robert Kujavec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba pametnega mobilnega telefona se iz dneva v dan povečuje, kar nam v sodobnem svetu omogoča, da smo na vsakem koraku povezani s svetom in bi si kot napredni uporabniki težko predstavljali dan brez lastne naprave. Grožnjam, ki nam pretijo, se nikoli ne bomo mogli izogniti, saj potencialni napadalec igra umazano igro in vedno izumlja nove načine napadov, zato moramo sami v največji meri poskrbeti za zaščito svojih podatkov na pametnem mobilnem telefonu. Na voljo imamo zaščitne in varnostne mehanizme, ki nam jih ponujajo pametni mobilni telefoni. S tem bi zmanjšali tveganje pred izgubo ali zlorabo podatkov in si predčasno zagotovili dostopnost do podatkov z uporabo varnostne kopije. Skozi teoretični del se bomo sprehodili čez najbolj poznane zaščitne mehanizme pametnih mobilnih telefonov od najbolj enostavnih do bolj kompleksnih, a preprostih za uporabo, pojasnili bomo pozitivne lastnosti rabe teh ter uporabnika ozavestili o smotrnosti uporabe, saj zagotavljanje varnosti podatkov na napravah zagotovo ne predstavlja primarne funkcije uporabe. Drugi del diplomske naloge je namenjen lastnemu raziskovanju, v katerem smo izvedli intervju z državnim nadzornikom za varstvo osebnih podatkov. V okviru diplomskega dela smo z uporabo ankete pridobili rezultate o zagotavljanju varnosti podatkov na pametnih mobilnih telefonih.
Keywords: informacijska varnost, podatki, shranjevanje podatkov, mobilne naprave, mobilni telefoni, pametni mobilni telefoni, varna uporaba, zaščita, diplomske naloge
Published: 08.10.2015; Views: 824; Downloads: 146
.pdf Full text (1,23 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica