| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza uporabnosti sistemov hišne avtomatizacije
Damijan Golež, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni najbolj uporabni sistemi hišne avtomatizacije. Podana je primerjava žičnih, brezžičnih in samozadostnih (energy harvesting) rešitev. Prav tako je predstavljen praktični primer projekta hišne avtomatizacije s poudarkom na avtomatizaciji razsvetljave in senčil z uporabo komponent CyBro-2-230, LC-DC, Bio-8R4, Raspberry Pi, Prima SoloDALI in Prima Duo DALI. Na koncu je predstavljena še izdelava ekonomske upravičenosti uporabe posameznih sistemov hišne avtomatizacije ter meritve modulov TCM300 in LEA-T1000.
Keywords: hišna avtomatizacija, pametne hiše, pametna razsvetljava, krmiljenje senčil, pametne inštalacije, brezžične komunikacije
Published in DKUM: 28.09.2016; Views: 56559; Downloads: 240
.pdf Full text (1,89 MB)

2.
INFORMACIJSKE REŠITVE V SODOBNIH HIŠAH
Aziz Lesnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo preučuje informacijske sisteme, kateri se uporabljajo v sodobnih hišah. Navedeni so protokoli, ki se uporabljajo za povezavo in komuniciranje gospodinjskih aparatov, ter njihovi primeri uporabe. Predstavlja tudi rešitve, ki so namenjene uporabnikom. Podrobneje primerja operacijske sisteme za mobilne telefone, Android, iOS in Windows7, kateri služijo pri nadzorovanju in interakciji s hišnimi sistemi. Zadnji del diplomskega dela obsega implementacijo programa za operacijski sistem Android, ki omogoča nadzor žarnice preko spletne storitve, nameščene na strežniku, kateri je povezan na modul Arduino Uno.
Keywords: Domotika, Hišni sistemi, Pametne hiše, Android, iPhone, Windows 7
Published in DKUM: 22.06.2012; Views: 1998; Downloads: 210
.pdf Full text (2,31 MB)

3.
POMEN IN VLOGA AVTOMATIZACIJE PROCESOV V POGOJIH GLOBALIZACIJE
Tadej Bratuša, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega različna področja uporabe avtomatizacije procesov v svetu. Predstavljena so področja, ki jih človek kot porabnik potrebuje za moderno civilizirano življenje ob trenutni naraščajoči populaciji poseljevanja planeta Zemlje. Opisani so človeški faktorji, socialni in družbeni vplivi na avtomatizacijo, pridobivanje energij z uporabo alternativnih in obnovljivih virov ter predstavljeni trendi na področju avtomatizacije in prihodnosti človeštva.
Keywords: Avtomatizacija v svetu, človeški faktor, socialni vplivi, pametne hiše, alternativni viri, trendi v avtomatizaciji.
Published in DKUM: 15.06.2010; Views: 2490; Downloads: 278
.pdf Full text (1,43 MB)

4.
Search done in 1.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica