| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj pametne razsvetljave v pametnem mestu : master thesis
Zdenko Nikolić, 2021, master's thesis

Abstract: Problem, ki ga obravnavamo v magistrski nalogi, je razvoj pametne razsvetljave v pametnem mestu. Na začetku smo podrobno analizirali pristope osvetlitve prometne infrastrukture, ter predstavili težave, ki so prisotne pri klasičnih načinih osvetlitve prometne infrastrukture. Da bi odpravili težave takšne osvetlitve, smo se odločili razviti sistem pametne razsvetljave in uporabiti spletno storitev v skladu s konceptom IoT. Problem smo razdelili na več delov. Prvi del je razvoj platforme s senzorji. Platforma tako meri temperaturo, vlago, ocenjuje CO2 v zraku, zaznava požar in gibanje preko tehnologije PIR, vključuje pa tudi gumb za pomoč. Drugi del na platformi je komunikacijski del. Komunikacija od senzorjev se izvaja preko oddajnika, na sprejemni strani pa nato preko sprejemnika LORA do prehoda Raspberry Pi. Podatke prehod nato pošilja preko internetne povezave na spletno storitev ThingsBoard. Uporabniška interakcija z napravami poteka na spletni storitvi ThingsBoard, s pomočjo katere je mogoč tudi ogled podatkov iz senzorjev. Prikaz podatkov lahko uporabnik spremlja preko grafov ali drugih grafičnih ponazoritev. V zadnjem poglavju smo predstavili tudi ekonomsko analizo pametne razsvetljave. V sklepu smo se osredotočili na možne izboljšave in možnosti nadgradnje tovrstnega sistema. 
Keywords: internet stvari, pametna mesta, pametna razsvetljava, MQTT, ThingsBoard
Published in DKUM: 25.03.2021; Views: 1253; Downloads: 203
.pdf Full text (4,64 MB)

2.
Pametna razsvetljava s spletnim grafičnim vmesnikom
Klemen Kos, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje enosmerni tokovni sistem za razsvetljavo v hišah ali stanovanjih. Sistem je sestavljen iz elektronskega krmilnega sistema s katerim upravljamo z razsvetljavo po stanovanju. Uporabljen ima spletni grafični vmesnik na katerem lahko opazujemo katere luči so vklopljene, katere so izklopljene ter z njimi tudi upravljamo. Opisan je programski in strojni del razvoja sistema. Izdelali smo prototip, ki izpolnjuje zastavljene cilj. Osnovna plošča pa je sestavljena tako, dam nam kadarkoli dopušča tudi nadgradnjo sistema.
Keywords: pametna razsvetljava, mikrokrmilnik, svetloba, napetost, temperatura, vlaga, splet
Published in DKUM: 27.01.2020; Views: 1586; Downloads: 233
.pdf Full text (4,35 MB)

3.
Analiza uporabnosti sistemov hišne avtomatizacije
Damijan Golež, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni najbolj uporabni sistemi hišne avtomatizacije. Podana je primerjava žičnih, brezžičnih in samozadostnih (energy harvesting) rešitev. Prav tako je predstavljen praktični primer projekta hišne avtomatizacije s poudarkom na avtomatizaciji razsvetljave in senčil z uporabo komponent CyBro-2-230, LC-DC, Bio-8R4, Raspberry Pi, Prima SoloDALI in Prima Duo DALI. Na koncu je predstavljena še izdelava ekonomske upravičenosti uporabe posameznih sistemov hišne avtomatizacije ter meritve modulov TCM300 in LEA-T1000.
Keywords: hišna avtomatizacija, pametne hiše, pametna razsvetljava, krmiljenje senčil, pametne inštalacije, brezžične komunikacije
Published in DKUM: 28.09.2016; Views: 2130; Downloads: 239
.pdf Full text (1,89 MB)

4.
STRATEŠKI MARKETINŠKI NAČRT TEHNOLOGIJE HUE V ORGANIZACIJI S TRGOVINSKO DEJAVNOSTJO
Boštjan Hudernik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega izdelavo strateškega marketinškega načrta osebne brezžične razsvetljave, ki združuje briljantno LED svetlobo z intuitivno tehnologijo, ki spreminja način, kako ljudje razmišljamo o razsvetljavi. Rezultati strateškega marketinškega načrta, ki so nastali v procesu strateškega načrtovanja marketinga v organizaciji s trgovinsko dejavnostjo, formalizirajo cilje in prihodnje aktivnosti na prodajnem področju pametne razsvetljave. V okviru prodajne akcije in promocije pametne razsvetljave v organizaciji je bil izdelan prototip aplikacije, ki omogoča brezžično upravljanje sijalk na podlagi vremenskih podatkov. Aplikacija je bila razvita na osnovi internega standarda za razvoj in preverjanja programske opreme, z namenom dviga kakovosti izdelka in lažjega vzdrževanja.
Keywords: Povezan dom, strateški marketinški načrt, pametna razsvetljava, programska oprema, trgovina na drobno.
Published in DKUM: 28.09.2016; Views: 1692; Downloads: 277
.pdf Full text (2,15 MB)

5.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA PAMETNE JAVNE RAZSVETLJAVE
Branko Casar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu želim prikazati pomen izbire pametne javne razsvetljave za doseganje visokih prihrankov, kvalitetnejšega in cenejšega vzdrževanja, nadzora in fleksibilnega upravljanja sistema. V nalogi je opisana zamenjava klasične javne razsvetljave s pametno javno razsvetljavo, načrtovanje, programiranje, nastavitve in zagon pametnega sistema, primerjava porabe električne energije med obema sistemoma, primerjava stroškov vzdrževanja in primerjava prihrankov. Predviden prihranek so potrdili tudi dejanski rezultati porabe električne energije.
Keywords: sistemi vodenja, javna razsvetljava, pametna javna razsvetljava, LED razsvetljava, prihranki
Published in DKUM: 18.12.2014; Views: 1805; Downloads: 322
.pdf Full text (4,84 MB)

6.
PAMETNA RAZSVETLJAVA V HIŠI
Klemen Drev, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno, kako smo se lotili ter izdelali pametno razsvetljavo v hiši. Naredili smo daljinsko upravljanje luči s pomočjo brezžične povezave wi-fi ter uporabe pametnega telefona in računalnika. Opisano je tudi, kako smo želeli zmanjšati porabo električne energije s pomočjo merjenja zunanje svetlobe in prilagajanje svetilnosti luči.
Keywords: pametna razsvetljava, zatemnilnik, varčevanje energije
Published in DKUM: 18.09.2013; Views: 2957; Downloads: 279
.pdf Full text (1,97 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica