| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
APLIKACIJA ROBOTIZIRANE PALETIZACIJE ENOT SIPKEGA MATERIALA
Tomaž Škrabar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje pregled trendov na področju robotizacije, razčlenitev robotov, njihovo zgradbo ter zmogljivosti oziroma predstavitev njihovih karakteristik. Srž diplomske naloge je konkreten primer robotizirane aplikacije enot sipkega materiala. Podan je tehnološki opis delovanja robotske celice ter tehnična izvedba. Primarna funkcija robotske celice je paletiziranje vreč sipkega materiala, ki je razčlenjena na posamezne pozicije procesa. Tehnična izvedba opisuje vodila za konstrukcijo posameznih delov, kakor tudi karakteristike uporabljene opreme s poudarkom na robotu. Cilj diplomske naloge je prikazati konkreten inteligenten tehnološki sistem ter ga umestiti znotraj tovrstnih sistemov kakor tudi predstaviti razloge uporabe s podrobnejšim opisom ključnega razloga v gospodarstvu, ki je ekonomska upravičenost.
Keywords: Inteligentni tehnološki sistemi, avtomatizacija, robotizacija, robotska celica, robot, paletizacija, manipulacija.
Published: 12.07.2010; Views: 1763; Downloads: 200
.pdf Full text (4,92 MB)

3.
AVTOMATIZACIJA PALETIZACIJE S PROGRAMIRLJIVIM LOGIČNIM KRMILNIKOM
Bojan Drozg, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan postopek izdelave krmilnega programa avtomatiziranega tehnološkega procesa paletizacije. Opisana je zgradba stroja, tehnološki proces paletizacije, načrtovanje projekta in krmilni elementi glede na njihovo funkcionalnost. Predstavljeno je serijsko podatkovno vodilo Profibus za komunikacijo med krmilnikom in robotom. Predstavljen je programirljivi logični krmilnik, vmesnik človek-stroj in pripadajoča programska oprema za načrtovanje. Opisana je tudi izvedba programa logičnega krmilnika s posameznimi funkcijami, ki se delijo glede na funkcijske dele stroja. S predstavitvijo postopka testiranja končnega krmilnega programa izpostavimo nekatere napake v sintaksi in funkcionalnosti.
Keywords: programirljivi logični krmilnik, PLK, krmilni program, avtomatizacija, paletizacija, robotizacija, tehnološki proces
Published: 12.01.2011; Views: 1828; Downloads: 251
.pdf Full text (2,61 MB)

4.
PALETIZACIJA VREČ S POMOČJO ROBOTA
Roman Valenčak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan konkretni projekt avtomatiziranega procesa paletizacije vreč na evro paleto. Opisane so naprave tehnološkega procesa paletizacije in tudi celotni proizvodni proces. Teoretični del diplomskega dela je sestavljen iz opisa in zmogljivosti industrijskih robotov, ki so nujni za razumevanje paletizacije vreč. V jedru je podan tehnološki opis delovanja paletizacije ter tehnična izvedba. Opisana je varnost proizvodnega procesa, ki jo predpisuje evropski standard ISO 9001. Podrobneje sta predstavljeni izbira in zmogljivost robota KUKA KR180–2 PA. Na koncu je predstavljena še konstrukcija prijemala.
Keywords: Inteligentni tehnološki sistemi, avtomatizacija, robotizacija, paletizacija, manipulacija, robotska celica, robot KUKA KR180–2 PA.
Published: 31.05.2011; Views: 2541; Downloads: 357
.pdf Full text (6,88 MB)

5.
TRŽENJE TRANSPORTNIH STORITEV CESTNEGA TOVORNEGA HLADILNIŠKEGA TRANSPORTA V PODJETJU ŽONTA MARJAN S.P.-ŽONTA TRANSPORT
Katja Klavžar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na cestni tovorni transport, ki zaradi svoje učinkovitosti, fleksibilnosti in hitrosti predstavlja nepogrešljivo dejavnost v sodobnem tržnem gospodarstvu. Opisali smo značilnosti, prednosti in slabosti cestnega tovornega transporta, transportno dokumentacijo in zavarovanje, proces organiziranja cestnega tovornega hladilniškega transporta na primeru podjetja Žonta transport ter posebnosti pri prevozu temperaturno občutljivega blaga s hladilniškimi vozili.
Keywords: Cestni tovorni transport, hladilniški transport, transportna storitev, trženje storitev, trženjski splet storitev, organiziranje cestnega tovornega transporta, paletizacija, euro standardi, gospodarska kriza.
Published: 20.07.2011; Views: 2363; Downloads: 261
.pdf Full text (1,64 MB)

6.
PREDLOG PRENOVE E-POSLOVANJA NA DOKUMENTARNEM PREVZEMU PODJETJA GORENJE, D.D.
Barbara Svetanič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Logistika je pomemben strateški dejavnik v vsakem podjetju. Procesi so tesno povezani med seboj, zato je potrebno delovati in zagotoviti celosten pogled nad vsemi poslovnimi področji v podjetju. Skupina Gorenje spada med vodilne evropske izdelovalce aparatov za dom z več kot šestdesetletno zgodovino. Temu primerno se vodstvo, vključno z zaposlenimi, trudi k nenehnemu izboljševanju poslovanja. Inovativnost, kreativnost in odzivnost so prednosti, s katerimi podjetje kljubuje gospodarski krizi. V okviru diplomskega dela je predstavljen pomen paletizacije in programske opreme SAP sistema, ki omogoča hitrejše delovanje sistema ter zagotavlja IT podporo za dosego poslovnih ciljev. Pomen nadzora nad paletizacijo predstavlja podjetju bistveno zmanjšanje stroškov. Uvedba novega načina poslovanja RFID tehnologije v povezavi s programsko opremo sistema SAP bi zagotovila podjetju nadzor nad vso paletizacijo. Na podlagi tega je predstavljena raziskovalna analiza o investiciji sredstev v podjetju, ki nakazuje, da je poslovanje z RFID tehnologijo potrebno in ekonomsko upravičeno.
Keywords: Sistem SAP, racionalizacija e-poslovanja, paletizacija, RFID tehnologija
Published: 16.10.2011; Views: 1549; Downloads: 192
.pdf Full text (8,11 MB)

7.
8.
AVTOMATIZACIJA LINIJE ZA PALETIZACIJO IN TRANSPORT POSOD
Robert Cingl, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena robotska celica namenjena zlaganju posod, ki prihajajo iz polnilne linije, na palete z robotom in se nato transportirajo do končne točke. Opisane so komponente, ki sestavljajo linijo, načrtovanje, povezave ter komunikacija med njimi. Predstavljena je namembnost in varno upravljanje ter možnosti nastavitev in nadzora nad robotsko celico.
Keywords: avtomatizacija, paletizacija, transport, robotska celica
Published: 28.03.2013; Views: 1119; Downloads: 142
.pdf Full text (4,25 MB)

9.
10.
Zlagalni sistem v procesu paletizacije
Anja Plevnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen del procesa paletizacije, ki smo ga v podjetju zasnovali za tovarno sira, ki je naš naročnik. Obravnavan problem je transport zabojev od pralnice do končnega produkta, ki je polna evro paleta z zaboji primerna za skladiščenje oziroma nadaljnjo rabo. Pri tem sem se osredotočila na zlagalno pripravljalni sistem. Gre za napravo, ki očiščene zaboje razporedi in zloži po osem skupaj. Tako pripravljene lahko za tem robot hitreje zlaga na evro paleto. Po zahtevi kupca smo skonstruirali napravo z zmogljivostjo 2500 zabojev na uro. V jedru diplomskega dela je posebej opisano delovanje posameznih delov naprave, prikazan je diagram poteka korakov in preračunane so potrebne moči motorjev.
Keywords: transportni sistem, paletizacija, transporter
Published: 27.10.2015; Views: 574; Downloads: 63
.pdf Full text (9,39 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica