| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Logistika podjetja Henkel Slovenija : magistrsko delo
Matej Ribič, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Skladiščenje, transport in nasploh logistika je dejavnost, ki je v večini podjetji še vedno slabo izkoriščena in ji namenjajo premalo pozornosti, čeprav lahko prav na teh področjih znatno privarčujejo. To je tudi glavni razlog, da smo se v tej nalogi odločili, da posvetimo pozornost logistiki in izboljšavam na tem področju. Zaradi omejenosti prostora in velike rasti proizvodnje se podjetje Henkel Slovenija pri skladiščenju, notranjem transportu in odpremi končnih izdelkov srečuje z nepotrebnimi ozkimi grli, ki bi lahko imela za poledico zastoje proizvodnje in s tem povezano izgubo finančnih prihodkov. V nalogi smo podali nekaj rešitev, kako bi lahko podjetje povečalo pretočnost palet, izkoriščenost skladiščne mehanizacije ob zmanjšanju napak.
Keywords: skladišča, palete, 3PL, SSCC, transport
Published: 03.09.2010; Views: 3517; Downloads: 466
.pdf Full text (1,25 MB)

5.
Sledenje transportne embalaže v trgovinski oskrbovalni verigi s pomočjo tehnologije RFID
Rok Cizej, 2012, master's thesis

Abstract: Standardizirana skupna lesena EUR paleta je bila velik dosežek za globalizacijo gospodarstva. Zaradi nje in informatizacije poslovanja so se pokazale dodatne potrebe, ki bi jih naj izpolnjevale temeljne transportne enote. Predvsem gre tu za potrebo po sledljivosti. V trgovinskih oskrbovalnih verigah sledenje transportne embalaže še vedno pretežno omogoča papirno poslovanje, zato prihaja do velikega števila izgub transportne embalaže. Prav tako ni zagotovljene natančne sledljivosti transportne embalaže tekom manipulacijskih procesov. Zaradi nenatančnih evidenc je potrebno pogosto izvajati inventure transportne embalaže. Možnost nadgradnje lesene EUR palete ali priprava nove plastične transportne embalaže bi doprinesla k natančnejši sledljivosti z vpeljavo tehnologije RFID, katera se počasi, a vztrajno utrjuje na različnih področjih. Poleg natančne sledljivosti transportne embalaže bi se lahko izognili opravljanju zamudnih inventur. Omenjena tehnologija bi omogočala stalen vpogled v realno stanje transportne embalaže v vsakem trenutku brez papirnega poslovanja. S pomočjo implementacije RFID tehnologije bi lahko vzpostavili napredni sistem sledljivosti transportne embalaže v kompleksnih sistemih trgovinskega poslovanja.
Keywords: RFID tehnologija, transportna embalaža, sledenje, lesene EUR palete, plastični zaboji.
Published: 03.11.2012; Views: 57191; Downloads: 251
.pdf Full text (1,29 MB)

6.
Prenova postopkov skladiščenja v centralnem skladišču podjetja Petrol d.d., enota Zalog
Aljaž Žugman, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem se ukvarjal z zmanjševanjem stroškov Skladiščno-distribucijskega centra Zalog, ki je v lasti podjetja Petrol d.d.V delu sem najprej opisal stanje, kakršno je v skladišču. Opisal sem samo skladišče, kot tudi skladiščna mesta in stroje (viličarje) in njihovo opremo. Ob obisku skladišča sem opazil nekatere pomankljivosti, z nekaterimi težavami pa me je seznanil tudi vodja skladišča. Zato sem v lastni režiji iskal rešitve in možne izboljšave za te napake. Za vsako težavo sem predlagal več možnih rešitev ter kasneje s pomočjo kalkulacij izbral najboljšo. Ekonomske posledice teh ukrepov sem predstavil v tabelah in grafih ter tako ugotovil smiselnost teh ukrepov saj prinašajo dodaten zaslužek oziroma prihranek.
Keywords: Skladišče, komisioniranje, palete
Published: 18.10.2013; Views: 1150; Downloads: 82
.pdf Full text (1,99 MB)

7.
TRANSPORTNA EMBALAŽA
Katja Debevc, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je razdeljeno na šest poglavij. V prvem poglavju je opredeljen namen in cilj diplomskega dela, uporabljene naloge obdelave in raziskovanja ter kompozicija dela. V drugem poglavju bomo predstavili embalažo in njene funkcije ter opredelili predpise v zvezi z embalažo in standardizacijo na tem področju. V tretjem poglavju bomo opisali vrste embalaž glede na uporabljene materiale in njihove lastnosti. Četrto poglavje opisuje uporabo ustrezne embalaže za posamezne vrste blaga. Transportno embalažo, njeno zlaganje na transportne pripomočke, označevanje embalaže in embalažo prihodnosti bomo opredelili v petem poglavju. V šestem poglavju na kratko povzamemo bistvo ter ključne ugotovitve diplomskega dela.
Keywords: Embalaža in pakiranje, Embalažne palete, Transportna embalaža, Plastična embalaža, Papirna in kartonska embalaža, Kovinska embalaža, Steklena embalaža, Lesena embalaža, Tekstilna embalaža, Embalaža bele tehnike
Published: 08.04.2016; Views: 1185; Downloads: 271
.pdf Full text (1,56 MB)

8.
Reorganizacija upravljanja z embalažo v podjetju Engrotuš d.d.
Jan Venko, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo temelji na konkretni problematiki podjetja Engrotuš, d. d., in sicer problematiki neprimerne uporabe terciarne embalaže ter sortiranja povratnih palet. Podjetje Engrotuš, d. d., je eno največjih trgovskih podjetij v Sloveniji. Podjetje ponuja kompleksno ponudbo storitev tako na področju živilske in neživilske trgovske dejavnosti kot tudi na področju zabave. Osrednja tema dela bo razrešitev problema v povezavi z uporabo in dostopnostjo terciarne embalaže, natančneje plastičnih euro zabojev, ter kartonskih prerezov ter razrešitev problema v zvezi s sortiranjem povratnih palet v distribucijskem centru. Pri tem bo bralec spoznal obstoječe stanje ter vrste in načine dela v podjetju. Z našimi ugotovitvami bomo komisionarjem zagotovili optimalno dostopnost do terciarne embalaže ter povečali kakovost izdanih izdelkov iz skladišča. Prav tako bomo z našimi predlogi skušali optimizirati zasedenost v prostoru s povratnimi paletami.
Keywords: embalaža, terciarna embalaža, povratna logistika, povratne palete
Published: 11.02.2016; Views: 835; Downloads: 153
.pdf Full text (1,91 MB)

9.
Posodobitev procesa paletizacije v Palomi d.d.
Nina Škafar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je na kratko opisano kakšne palete se uporabljajo v podjetju, obstoječe stanje procesa paletizacije v podjetju, kakšna je manipulacija palet z gotovim in pol-gotovim blagom, kje se skladiščijo, potek odpreme, vračanje palet in kakšni dokumenti se uporabljajo pri nakupu in vknjižbi, ko palete prispejo v podjetje. Četrto poglavje je ključno poglavje diplomskega dela. Osredotočila sem se na predlog uvedbe nove vrste plačljivih palet, s katerimi podjetje ne bi več imelo izgub. V nalogi sem dokazala, da bi bila uvedba plačljivih palet sprejemljiva in racionalna. Palete se nebi več vračale nazaj v podjetje. V zaključku sem predstavila tudi možnost nadaljnjih izboljšav na področju logistike ter možnost razširitve skladišča za palete.
Keywords: Proces paletizacije, odprema, spremni dokumenti, plačljive palete
Published: 21.11.2016; Views: 550; Downloads: 11
.pdf Full text (940,94 KB)

10.
Vloga embalaže v logističnih procesih podjetja p&f jeruzalem d.o.o.
Jožica Plohl, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Vloga embalaže v logističnih procesih podjetja P&F Jeruzalem Ormož, d. o. o. je izrazitega pomena, saj je glavna naloga embalaže varovanje izdelka, da pride nepoškodovan v roke končnega uporabnika. V diplomskem delu se bomo ukvarjali s problematiko s področja upravljanja z embalažo. Namen diplomskega dela je opredeliti vlogo embalaže, kako je embalaža pomembna z vidika logistike in pakiranja embalaže v logističnih procesih podjetja P&F Jeruzalem Ormož, d. o. o.. Osredotočili se bomo prav tako na najpogostejše oblike transportne embalaže, prav tako pa analizirali sortiranje povratnih palet v podjetju. Skušali bomo opredeliti kako bi z reorganizacijo sortiranja povratnih palet omogočili lažje, varnejše ter hitrejše izvajanje logističnih procesov v skladišču ter predlagati možne izboljšave. V nadaljevanju bomo opisali obstoječe stanje podjetja ter izvedli kritično analizo z izvedbo predlogov izboljšav. Glavni rezultati kažejo, da problem predstavlja upravljanje embalaže v logističnih procesih. Tako smo predlagali uporabo drugačnih materialov, lastno izdelavo embalaže, ki bi bila skladna s predpisi ter prijazna okolju ter vzpostavitev sistema za vzdrževanje embalaže.
Keywords: logistika, embalaža, pakiranje, povratne palete
Published: 02.08.2018; Views: 262; Downloads: 33
.pdf Full text (1,38 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica