| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uporaba NFC tehnologije za optimizacijo vročanja paketnih pošiljk
Marinko Šimić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Danes se na svetovnem trgu dogajajo velike spremembe, ki so posledica liberalizacije trgov in globalizacije. Živimo v času hitrega tehnološkega razvoja, razmaha elektronskega poslovanja in spletnih nakupov. Moč teh sprememb in vpliv globalizacije se čuti tudi na trgu poštnih storitev. Konkurenčna podjetja, tako tuja kot domača, vlagajo v razvoj, povečujejo svojo mrežo in postajajo tudi mednarodna podjetja. Ljudje si z razvojem konkurenčnih ponudnikov na trgu lahko izberemo vedno boljše in kvalitetnejše storitve, tudi takšne, ki so prilagojene vsakemu posamezniku. Takšnim tržnim spremembam se mora Pošta Slovenije prilagoditi, sicer bodo stranke v prihodnosti izbrale drugega ponudnika. Namen diplomskega dela je predstaviti težave, s katerimi se srečuje pismonoša ob vročanju paketnih pošiljk na naslovu, ter podati možno rešitev obstoječega stanja. Podana rešitev je idejna predstavitev mobilne aplikacije, ki bi bila izdelana na podlagi obstoječe spletne aplikacije Pošte Slovenije. Aplikacija bi bila razvita za uporabo tehnologije NFC (angl. Near Filed Communication), ki bi omogočala popolno elektronsko poslovanje in s tem vsem poštnim uslužbencem olajšala delo ter pripomogla k boljši uporabniški izkušnji strank.
Keywords: NFC tehnologija, paketna pošiljka, Pošta Slovenije, RFID tehnologija
Published: 19.12.2012; Views: 988; Downloads: 110
.pdf Full text (1,23 MB)

2.
MOŽNOSTI RACIONALIZACIJE PREVZEMA IN SPREJEMA POŠTNIH POŠILJK POGODBENIKOV NA POŠTI 2102 MARIBOR
Natalija Rašl, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu so opisane možnosti racionalizacije prevzema in sprejema poštnih pošiljk pogodbenikov na pošti 2102 Maribor. Pogodbeniki pošte 2102 Maribor imajo možnost, da njihove pošiljke prevzame voznik Pošte Slovenije d.o.o. ali pa pogodbeniki v lastni režiji oddajo pošiljke na sprejemni pošti 2102 Maribor. V magistrskem delu smo se omejili na prevzem poštnih pošiljk v prostorih pogodbenikov, z namenom optimirati transportne poti vozil. Predlogi reorganizacije sprejema pisemskih pošijk pogodbenkov na pošti 2102 Maribor so v preteklosti v diplomskem delu z naslovom Reorganizacija sprejema pisemskih pošiljk velikih uporabnikov na pošti 2102 Maribor že bili predstavljeni, vendar se pomanjkljivosti kjub reorganizaciji še vedno pojavljajo. Prav tako omenjeno diplomsko delo ni zajemalo sprejema paketnih pošiljk pogodbenikov. Opisani problematiki sta bili glavni razlog, da smo sprejem poštnih pošiljk pogodbenikov ponovno vključili v magistrsko delo. Predvidevamo, da bi ob uvedbi predlogov, ki se nanašajo na prevzem in sprejem pošiljk pogodbenikov na pošti 2102 Maribor, opazili več pozitivnih učinkov.
Keywords: pogodbenik, prevzem, sprejem, pisemska pošiljka, paketna pošiljka, pošta 2102 Maribor, PLC Maribor
Published: 23.04.2014; Views: 1057; Downloads: 99
.pdf Full text (16,92 MB)

3.
4.
Izbira primerne lokacije za Paketno pretovorno pošto v Celju
Tadej Stražar, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Izbira primerne lokacije za paketno pretovorno pošto v Celju V diplomskem delu bomo predstavili Pošto Slovenije, razvoj poštne dejavnosti skozi zgodovino in opisali njene organizacijske izboljšave, napredke, ki so pripomogli in še vedno pozitivno vplivajo na racionalno poslovanje družbe. Predstavili bomo organiziranost Poštnega omrežja, delovanje Pošte in najpomembnejša prometna vozlišča. Opisali bomo njen vozni park in najpomembnejše prometne tokove. V drugem delu si bomo zastavili vprašanje o ustreznosti lokacije za Paketno pretovorno pošto v Celju, predstavili pomanjkljivosti in izbrali novo, bolj primerno lokacijo. Predstavili bomo stroške, katere bi imela Pošta Slovenije z uresničitvijo našega predloga in jih argumentirali. Predstavili bomo, na kakšen način bi lahko razbremenili poštna logistična centra v državi, ki sta že sedaj preobremenjena, ko je paketna logistika šele v porastu.
Keywords: paket, pošiljka, paketna pretovorna pošta, razdalja, dostava.
Published: 09.11.2015; Views: 453; Downloads: 57
.pdf Full text (2,29 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica