| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
STATIČNA ANALIZA RAVNINSKIH LINIJSKIH KONSTRUKCIJ IN PROJEKTIRANJE LESENEGA OSTREŠJA V PROGRAMU FRILO
Primož Perko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo prikazali delovanje programa Frilo na področju ravninskih linijskih konstrukcij in lesenega ostrešja. Program, ki je namenjen statični analizi in projektiranju konstrukcij, ponuja širok nabor modulov za reševanje različnih inženirskih problemov. Prikazana je statična analiza različnih primerov preprostih ravninskih linijskih konstrukcij. Prav tako smo dimenzionirali leseno ostrešje in lepljen strešni nosilec z uporabo standardov Evrokod.
Keywords: statična analiza, linijske konstrukcije, lepljen lameliran nosilec, ostrešje, analiza obtežb, dimenzioniranje, Frilo
Published: 03.01.2013; Views: 2255; Downloads: 728
.pdf Full text (2,99 MB)

4.
Izvedba stanovanjske hiše
David Dobrotinšek, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je predstavljena izvedba stanovanjske hiše, pri čemer so opisana glavna gradbena dela od samega izkopa gradbene jame pa do strehe. Hiša je temeljena na temeljni plošči, stene so zidane, medetažne plošče armiranobetonske, ostrešje pa je iz masivnega lesa. Poudarek je na armiranobetonskih delih.
Keywords: gradnja, stanovanjska hiša, opečni zidovi, armirani beton, leseno ostrešje
Published: 28.08.2015; Views: 1040; Downloads: 464
.pdf Full text (9,03 MB)
This document has many files! More...

5.
RAČUNSKA ANALIZA REKONSTRUKCIJE LESENEGA OSTREŠJA Z JEKLENIMI NOSILCI
Sandi Žibrat, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje projekt zasnove in računske analize rekonstrukcije lesenega ostrešja, varovanega s spomeniškim varstvom objektov ter modifikacijo z jeklenimi profili. V zasnovi je definirana potreba po neizkoriščenem mansardnem prostoru za potrebe poučevanja. Podrobneje je razdelana analiza obtežb na leseno ostrešje, statična analiza obtežb, preveritev obstoječe ter dimenzioniranje nadomestne konstrukcije objekta. Prikazano je tudi dimenzioniranje spojev med jeklenim povezjem s preostalim lesenim delom ostrešja. Obravnavana je analiza projekta s cilji, taktika in plan izvedbe sanacije, plan projekta in taktika izvedbe prav tako tudi stroškovna primerjava modifikacije ostrešja z jekleno konstrukcijo napram leseni.
Keywords: gradbeništvo, računska analiza, rekonstrukcija, spomeniško varstvo objektov, sanacija ostrešja, leseno ostrešje, lesene konstrukcije, jeklene konstrukcije, statična analiza, dimenzioniranje, analiza in ekonomika projekta
Published: 26.02.2016; Views: 776; Downloads: 159
.pdf Full text (7,01 MB)

6.
Statična analiza in dimenzioniranje nosilca ter stroškovna analiza
David Kralj, 2016, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je izdelana statična analiza ostrešja in dimenzioniranje nosilca iz lesa, jekla in armiranega-betona. Za objekt in posamezne vrste materiala nosilca je narejena stroškovna analiza ter izračuni stroškovnega deleža glede na celotno vrednost objekta. Analiza obtežbe in statična analiza sta izdelani s pomočjo programa Frilo. Vsi izračuni so izdelani v skladu s SIST-EN-Evrokod standardi in normativi Obrtne zbornice Slovenije, sekcije gradbincev. Na koncu se izkaže, da imamo najmanj stroškov s pridobitvijo pri lesenem nosilcu, najmanj dela z obdelovanjem pri jeklenem nosilcu in najmanj stroškov z vzdrževanjem pri armirano betonskem nosilcu.
Keywords: gradbeništvo, ostrešje, statična analiza, dimenzioniranje, stroškovna analiza
Published: 24.08.2016; Views: 965; Downloads: 165
.pdf Full text (1,21 MB)

7.
Tehnologija izgradnje strehe
Matic Prepelič, 2016, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je predstavljena tehnologija izgradnje strehe in nadstrešnic ter opisana sanacija oziroma menjava strehe. K temu spada opis različnih strešnih kritin ter drugih elementov, ki so potrebni pri izdelavi ali funkcionalnosti strehe. Pri vsakem opisu so, za boljše razumevanje, dodane slike elementov pred in po montaži. Na koncu je napisano mnenje glede strešnih kritin za različne tipe ostrešja.
Keywords: Streha, ostrešje, kritina, kleparski izdelki, nadstrešek, sanacija strehe …
Published: 30.09.2016; Views: 543; Downloads: 145
.pdf Full text (2,13 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica