| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Osebna prodaja osebnih zavarovanj v Zavarovalni družbi Adriatic Slovenica d.d.
Janja Balažic, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Zavarovalna družba Adriatic Slovenica d.d. se je dve leti po združitvi Zavarovalne družbe Adriatic d.d. in Zavarovalniške hiše Slovenica d.d. še bolj utrdila na visokem drugem mestu med zavarovalnicami na slovenskem trgu in dosegla 14,2-odstotni tržni delež. Za opravljanje svoje dejavnosti ima poslovanje organizirano na sedežu družbe v Kopru ter na devetih poslovnih enotah, ki so postavljene v vseh slovenskih regijah. Nenehno izboljšujejo ponudbo zavarovanj in se lotevajo vrste projektov za izboljšanje delovanja in poslovanja podjetja. V središče postavljajo zadovoljstvo zavarovanca in zaposlenih. Pomembno je tudi, da jo stranke poznajo kot prijazno zavarovalno družbo s sodobnimi storitvami. Celoten prodajni proces zavarovanj je usmerjen v osebno prodajo, saj se večina osebnih zavarovanj sklene preko le-te, ampak pri tem drugi instrumenti v podjetju niso zanemarljivi. Veliko pozornost namenjajo zaposlenim, saj jih stalno izobražujejo, motivirajo in nadgrajujejo komunikacijo. Njihovo znanje in delo pa prispevata k razvoju in dobrim poslovnim rezultatom. S skupnim delom, znanjem in prizadevanji bodo povečali trdnost in varnost podjetja ter ohranili in poglobili zaupanje zavarovancev in poslovnih partnerjev.
Keywords: Ključne besede: osebna prodaja, marketinško komuniciranje, osebna zavarovanja, zavarovalni zastopnik, zavarovalništvo.
Published: 17.06.2009; Views: 3112; Downloads: 441
.pdf Full text (596,24 KB)

2.
Implementacija aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v zavarovalno zastopniški družbi
Sebastijan Stibilj, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Informacijska tehnologija je dandanes prisotna domala na vsakem koraku povprečnega prebivalca naše družbe, tako na področju privatnega življenja kot na področju službenih dejavnosti in obveznosti. Dandanes si življenja brez računalnika ali pametnega telefona ne znamo in ne moremo več predstavljati.V diplomski nalogi se bomo na ta način dotaknili le delčka zelo širokega spektra že omenjene tematike, ki je iz dneva v dan bolj aktualna in to v skoraj vseh gospodarskih in negospodarskih panogah, tj. čedalje večje avtomatizacije delovnih procesov, oziroma čedalje močnejše podpore informacijske tehnologije v posameznih delovnih procesih. Ravno tako je delna avtomatizacija dela prisotna, oziroma dobrodošla tudi pri delu svetovalca za osebna zavarovanja. Gradivo za izdelavo diplomske naloge smo zbirali od oktobra 2003 naprej (lastne evidence, formirane med 1. novembrom 2003 in 1. majem 2016). V začetku, ob zaposlitvi na agenciji (1. november 2003), sem aplikacijo »Osebni organizator« uporabljal sam. Prek poletja 2010 pa se je program ob soglasju vodstvenega kadra agencije prilagodil za uporabo na nivoju družbe Triglavko d.o.o. Program je za svetovalce agencije od 25. novembra 2010 nadalje vpeljan kot nujno potreben za uporabo pri njihovem delu. Trenutno aktualna različica programa je podprta za delo v operacijskem sistemu Windows. Cilj diplomske naloge je bil analizirati vpeljavo in uporabo aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v splošno uporabo družbe Triglavko in svetovalcev, zaposlenih v njej, pri svojih vsakodnevnih službenih aktivnostih. Oceniti je bilo potrebno tudi racionalnost in efektivnost vpeljave s strani zavarovalno zastopniške agencije Triglavko d.o.o. in s strani posameznih svetovalcev za osebna zavarovanja, zaposlenih na agenciji kot uporabnikih aplikacije.
Keywords: informacijska podpora delovnemu procesu, svetovalec za osebna zavarovanja, osebno zavarovanje, aplikacija "Osebni organizator", baza podatkov
Published: 11.11.2016; Views: 539; Downloads: 40
.pdf Full text (9,38 MB)

3.
Neodvisna osebna zavarovanja v slovenskem pravu in DCFR
Jure Pirc, 2018, master's thesis

Abstract: Delo primerja neodvisna osebna zavarovanja v slovenskem pravu in v Osnutku skupnega referenčnega okvira (DCFR). Evropsko pogodbeno pravo že danes zavzema pomembno vlogo v pravu skupnosti, ki pa se bo čez čas le še okrepila. DCFR je del tega procesa in prvi poskus celovite obravnave predvsem obligacijskopravnih institutov, pri čemer niso izključeni niti pogodbeni tipi, ki so tradicionalno predmet avtonomnega urejanja. Eden od teh je bančna garancija na prvi poziv, ki jo DCFR ureja skupaj z drugimi neodvisnimi osebnimi zavarovanji, ZOR pa kot poseben pogodbeni tip. V delu so po posameznih elementih predstavljene razlike pa tudi podobnosti med ureditvijo neodvisnih osebnih zavarovanj v slovenskem pravu in v DCFR. Za vsakega od teh elementov je podana natančna analiza pravic in obveznosti v razmerju udeleženih subjektov.
Keywords: zavarovanje pogodbenih obveznosti, osebna zavarovanja, neodvisna osebna zavarovanja, neodvisna bančna garancija, bančna garancija na prvi poziv, skupni referenčni okvir
Published: 03.07.2018; Views: 507; Downloads: 157
.pdf Full text (911,13 KB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica