| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPORABA JEZIKA ZA POSLOVNO POROČANJE XBRL
Melisa Kovačević, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili uporabo jezika za poslovno poročanj - eXtensible Business Reporting Language. Opisali smo XBRL specifikacijo in predstavili XBRL taksonomijo in primerek dokumenta. Taksonomije so zbirke značk ali slovarjev, za katere skrbijo lokalni oddelki konzorcija XBRL, tako imenovane jurisdikcije. Preučili smo prednosti XBRL in njegove potencialne uporabnike. Predstavili smo podporna orodja in opisali njihove osnovne karakteristike ter primerjavu. V praktičnem delu smo na odprtokodni rešitvi OpenERP implementirali podporo jeziku XBRL.
Keywords: poslovno poročanje, XBRL, jurisdikcija, taksonomija, XML, OpenERP, podporna orodja, specifikacija
Published: 01.10.2009; Views: 2123; Downloads: 213
.pdf Full text (1,35 MB)

2.
PRODAJNA KOCKA ZALOŽBE ROKUS KLETT
Petra Prelog, 2010, final seminar paper

Abstract: V diplomskem seminarju smo opisali problem izdelave prodajnih analiz v našem podjetju in poiskali rešitev le-tega. V turbulentem poslovnem okolju je konkurenčna prednost razpolaganje s kvalitetnimi in relevantnimi informacijami, ki so podlaga za pravilne odločitve. Orodja za poslovno poročanje so primerna za zagotavljanje teh zahtev. Pregledali smo ponudbo orodij za poslovno poročanje in pregledali primernost le-teh. Analizirali smo stanje orodij za poslovno poročanje v podjetju in ugotavljali primernost za reševanje naših problemov v povezavi z analizami. V nalogi smo ugotovili, da je za naše podjetje najprimernejša izbira uvedba orodja OLAP. Z njim bo podjetje prišlo do kvalitetnih analiz, ki bodo izdelana veliko hitreje in ne bodo ovirala delovanja informacijskega sistema ter njegovih uporabnikov.
Keywords: poslovno poročanje, orodja za poslovno poročanje, orodja OLAP, OLAP kocka, nadzorna plošča, poslovna poročila.
Published: 15.11.2010; Views: 1480; Downloads: 135
.pdf Full text (717,63 KB)

3.
PRENOVA IZDELAVE DNEVNIH IN MESEČNIH POROČIL
Robert Kokalj, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena izbira BI rešitve za konkretno podjetje. Izbirali smo med tremi rešitvami in sicer med programskim orodjem Jet Reports, PowerPivot in BiView. V nalogi smo pregledali obstoječe stanje poročanja v podjetju. Predstavili smo prednost in nujnost uvedbe poslovne inteligence v podjetje. Testirali smo programska orodja na konkretnih primerih in jih med seboj primerjali. Predstavljeni so pogledi in primerjava teh orodij. Med seboj se razlikujejo v več lastnostih: funkcionalnost, uporabniška izkušnja, stroški licenc in vzdrževanja. Pri izbiri smo se osredotočili na najboljše razmerje med ceno in funkcionalnostjo, ki jo nam nudi BI rešitev. Testiranje in primerjava sta pokazala katera rešitev je najprimernejša za podjetje. Z izbiro BI orodja so uporabniki zadovoljni. Poročila so ažurnejša in preglednejša.
Keywords: poslovno poročanje, poslovna inteligenca, prenova procesov poročanja, programska orodja
Published: 08.05.2015; Views: 1345; Downloads: 57
.pdf Full text (4,79 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica