| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
Prenova organiziranosti vzdrževanja delovnih sredstev v Slovenski vojski : magistrsko delo
Danilo Bračko, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Magistrsko delo opisuje pomen in značilnosti uvajanja prenove organiziranosti sistema vzdrževanja motornih vozil, seznanja z osnovnimi pojmi delovnih sredstev, strukturo sistema organiziranosti vzdrževanja in analizo organizacije vzdrževanja materialnih sredstev v Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, obstoječo organiziranost vzdrževanja motornih vozil v taktični enoti Slovenske vojske ter vizijo organiziranosti vzdrževanja na taktični ravni v Slovenski vojski. V strnjeni vsebini so predstavljene pomanjkljivosti obstoječe organiziranosti vzdrževanja ter prednosti prenove vzdrževanja motornih vozil v Slovenski vojski na taktični ravni. Temeljni razlog uvajanja organizacijskih sprememb v obstoječi sistem je možnost združevanja vsebinsko podobnih zvrsti vzdrževanja. Krajšanje časa od nastanka do odprave okvare na motornem vozilu, zmanjšanje porabe finančnih sredstev, enostavnejše načrtovanje, racionalizacija izdelave in uporabe dokumentacije s ciljem povečanja učinkovitosti in kakovosti sistema vzdrževanja motornih vozil so še samo dodatni razlogi za pristop k izdelavi magistrske naloge. Predlagani model prenove vzdrževanja motornih vozil se lahko prenese na vzdrževanje drugih materialnih sredstev v Slovenski vojski.
Keywords: Slovenska vojska, delovna sredstva, organiziranost vzdrževanja, motorna vozila
Published: 03.09.2010; Views: 2562; Downloads: 240
.pdf Full text (1,28 MB)

4.
ORGANIZACIJA VZDRŽEVANJA IN VARNOSTI V MNZ
Igor Pipuš, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali vzdrževanje delovnih sredstev v Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ). Raziskovali in proučili smo med seboj prepletajoča področja, od vzdrževanja delovnih sredstev ter organiziranosti vzdrževanja do obvladovanja tveganj na področju varnosti in zdravja pri delu in požarne varnosti. Opravili smo analizo stanja na področju vzdrževanja in organizacije, v povezavi z varnostjo vzdrževalcev in drugih oseb, ki se nahajajo v objektih MNZ-ja. Izvršili smo popis vseh vzdrževalnih del, ter proučili organiziranost vzdrževalne funkcije, procese naročanja in izvajanje vzdrževalnih posegov. Ker je vzdrževanje delovnih sredstev v MNZ nekoliko specifično zaradi varovanja tajnih podatkov in določenih omejitev v zvezi z gibanjem osebja v objektih, smo pregledali ustreznost hišnega reda in varovanja ob vzdrževanju. Zaradi dejstva, da je vzdrževalna funkcija organizirana kot domače in zunanje pogodbeno vzdrževanje, smo proučili tudi procese izbire pogodbenih izvajalcev za vzdrževalna dela in ustreznost obstoječih vzdrževalnih pogodb. Na podlagi pridobljenih rezultatov in razprave smo pripravili predlog novega modela organiziranosti z ustrezno pripravo vzdrževanja in izdelali obrazce kot so tedenski pregled del in tehnološka lista preventivnih pregledov v MNZ. V zvezi z obvladovanjem tveganj, varovanjem ter vzdrževalnimi pogodbami smo predlagali smernice izboljšav.
Keywords: - vzdrževanje - organiziranost vzdrževanja - varnost - obvladovanje tveganj - varovanje - vzdrževalna pogodba - priprava vzdrževanja
Published: 17.01.2013; Views: 970; Downloads: 103
.pdf Full text (818,32 KB)

5.
Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica