| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
PRENOVA ORGANIZACIJSKEGA IN INFORMACIJSKEGA SISTEMA IGRALNEGA SALONA KAVAL
Karmen Krajger, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Za izdelavo diplomske naloge z naslovom »Prenova organizacijskega in informacijskega sistema igralnega salona Kaval« smo se odločili, ker nam je naslovna tematika izkustveno zelo dobro poznana. V diplomski nalogi želimo predstaviti organizacijski in informacijski sistem igralnega salona. Ta sta bila podvržena mnogim spremembam igralniške zakonodaje, povečanju obsega poslovanja, menjavam igralniških tehnologij, nadgradnjam nadzorno informacijskega sistema, menjavam kadrovske strukture ter spremembam sistematizacije delovnih mest. Omenjene spremembe praviloma privedejo do nujnih prenov organizacijskega sistema v igralnem salonu in v podjetju nasploh. Poleg povedanega se v praksi, ob vsaki radikalni spremembi v načinu, kvaliteti in obsegu poslovanja, izkažejo učinki omenjenih sprememb, ki jih je v naši dejavnosti možno, na podlagi pomembnih kazalcev, dokaj zanesljivo ovrednotiti. Med najpomembnejše kazalce se štejejo: število obiskov igralnega salona v različnih obdobjih, komulativna vrednost vplačil v igro, realizacija igralnega salona in stroški poslovanja. Vsi so med seboj soodvisni in so dobri indikatorji uspešnosti prenove organizacijskega sistema in nadgradnje poslovanja. Z njimi je možno, na podlagi izkušenj iz preteklih sprememb, dokaj zanesljivo oceniti rezultate že izpeljanih ali predlaganih prenov sistema organizacije in obsega poslovanja. Glede na to, da se je podjetje v določenem obdobju razvoja igralniške dejavnosti znašlo v težavah in glede na dejstvo, da potrebuje spremembe v smislu povečanja prihodkov od prodaje igralniških storitev, ki pa ni možno brez prenove celotnega sistema, smo se odločili, da na osnovi analize preteklega in sedanjega stanja ter izkušenj, v tej nalogi predlagamo možno rešitev problema izboljšanja poslovnih rezultatov, ki jo na osnovi poznanih kazalcev lahko teoretično ovrednotimo. Glede na to, da se podjetje ukvarja z igralništvom, je pomembno povdariti dejstvo, da je potrebno organizacijski sistem celostno obravnavati, vključno s ponudbo in ambientom ter ga kot zaključeno celoto tudi razumeti, saj gre za delo z zahtevnimi strankami, ne pa za organizacijo proizvodnega procesa izdelave ali prodaje določenega izdelka. Namen diplomskega dela je predstaviti vzroke in posledice prenov organizacijskega sistema v našem igralnem salonu ter razkritje možnih posledic predlagane prenove sistema delovanja igralnega salona, predvsem v določenih segmentih ponudbe, velikosti, ambienta in kadrovske zasedbe.
Keywords: Igralni salon, Organizacija, Organizacijski sistem, Informacijski sistem, Poslovni sistem
Published: 05.07.2011; Views: 1364; Downloads: 141
.pdf Full text (1,10 MB)

7.
8.
Proces zaposlovanja v organizacijskem sistemu zdravstvene nege
Sandra Klemenčič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Proces zaposlovanja je namenjen vsem aktivnostim od določitve prostih delovnih mest do sklenitve pogodbe o zaposlitvi z namenom zagotoviti organizaciji kandidate, ki imajo potrebno znanje, spretnosti in sposobnosti za učinkovito izvajanje nalog na področju zdravstvene nege. Potreba po zaposlitvi novega delavca nastane največkrat zaradi odhoda katerega od zaposlenih, porodniške, zaradi širitve obsega delovnih nalog ali daljših odsotnosti redno zaposlenih. Pri izbiri kandidatov za zaposlitev je pomembno tudi, da kandidati izpolnjujejo zahteve delovnega mesta in značilnosti osebe za prosta delovna mesta.
Keywords: organizacijski sistem, UKC Maribor, proces zaposlovanja, zdravstvena nega, delavec, delodajalec
Published: 20.11.2012; Views: 992; Downloads: 118
.pdf Full text (1,80 MB)

9.
SPLETNA REALIZACIJA GENETSKIH ALGORITMOV ZA DOLOČITEV STRATEGIJ UPRAVLJANJA NA HIERARHIČNEM MODELU ČLOVEŠKIH VIROV
Blaž Bavec, 2013, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava problematiko prestrukturiranja strogo hierarhične organizacijske strukture s pomočjo modelov sistemske dinamike, optimizacije z genetskimi algoritmi ter metodo končnih avtomatov. Opredeljena je metodologija definicije modela strogo hierarhične organizacijske strukture po principih sistemske dinamike. Nastavljen je sistem enačb, ki omogočajo analitično obravnavo problematike. Zaradi možnih oscilacij pri določitvi strategij prehodov je uveden končni avtomat, ki le-te preprečuje. Sistem, ki omogoča določitev strategij za doseganje želenega stanja, je razvit s pomočjo programskega jezika Javascript. Sistem je sestavljen iz simulacijskega modela, genetskih algoritmov, končnega avtomata ter uporabniškega vmesnika. Razvito rešitev je moč uporabiti prek svetovnega spleta na mobilnih napravah. Delovanje genetskih algoritmov je bilo preverjeno s pomočjo testnih funkcij. Oblikovana sta bila dva ključna scenarija za primer treh organizacijskih nivojev. Nad scenariji je bilo izvedeno 12 kombinacij nastavitev parametrov genetskih algoritmov. Podane so bile ugotovitve glede konvergence in delovanja sistema pri različnih pogojih.
Keywords: Genetski algoritmi, Javascript, Multi dimenzionalni model, Sistemska dinamika, Mobilne naprave, Internet, Človeški viri, Organizacijski sistem, Kontrolni sistem
Published: 07.11.2013; Views: 1160; Downloads: 82
.pdf Full text (25,59 MB)

10.
STROŠKOVNI VIDIK NOTRANJEGA IN ZUNANJEGA RAČUNOVODSTVA
Andreja Tomažič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili stroškovni vidik notranjega in zunanjega izvajanja računovodstva. S stroškovnega vidika smo obravnavali organizacijo in organizacijski sistem računovodstva v izbranem podjetju. Podjetja se lahko odločajo za zunanje ali notranje izvajanje računovodstva, pri čemer svoje odločitve sprejemajo na podlagi različnih prednosti in slabosti ene in druge možnosti. V diplomskem delu smo na primeru izbranega podjetja izluščili konkretne prednosti in slabosti notranjega in zunanjega izvajanja računovodstva ter poseben poudarek posvetili stroškovnemu vidiku. Osrednja tematika diplomskega dela so neposredni in posredni stroški, ki jih ima podjetje z računovodenjem oziroma stroškovni vidik računovodstva v primeru zunanjega ali notranjega izvajanja. Za sodelovanje z zunanjimi računovodskimi servisi se praviloma odločajo manjša podjetja, vendar tudi večja opažajo prednosti tovrstne organizacije. Rezultati dela vsebujejo pregled stroškov notranjega in zunanjega izvajanja računovodstva v izbranem podjetju in na ta način lahko podjetjem s podobno organizacijo pomaga pri sprejemanju odločitve o obliki izvajanja računovodstva.
Keywords: - stroškovni vidik - organizacija - organizacijski sistem računovodstva - zunanje in notranje izvajanje računovodstva - organizacijska struktura
Published: 05.07.2016; Views: 630; Downloads: 86
.pdf Full text (1,59 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica