| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
PRENOVA ORGANIZACIJE PREVOZOV BETONA V PODJETJU ŽIHER D.O.O.
Andreja Jurič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bomo obravnavali problem, kako izboljšati organizacijo prevoza betona v podjetju Žiher d.o.o. Problem se nanaša na izbiro voznika za posamezno vožnjo. Izbira zahteva veliko časa, visoke stroške telefoniranja, zamude pri dostavi … Da bi izboljšali navedene procese, predlagamo prenovo organizacije prevozov betona z uvedbo sistema za nadzor in sledenje nad vozili. Sistemi sledenja zagotavljajo višjo varnost, točnost in kontrolo v transportnem procesu. Na tak način lahko pridobimo kar nekaj koristi, kot so: znižanje stroškov, varnost za voznika in vozila, povečanje izkoristka vozil in pridobivanje podatkov za potrebe analize. Za uvedbo bomo potrebovali določena finančna sredstva, čas za namestitev potrebne opreme in ustrezno usposabljanje zaposlenih.
Keywords: organizacija prevoza, sistem za nadzor in sledenje, GPS, VTS Live, CVS Mobile.
Published: 11.09.2012; Views: 1272; Downloads: 108
.pdf Full text (1,80 MB)

8.
Organizacija izrednega prevoza
Alen Vogrinec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Ena izmed pomembnih vej gospodarskega sistema države so logistični sistemi, ki so v procesu proizvodnja−potrošnja vse bolj pomembni. Logistične storitve so podrejene logistični suprastrukturi, ki vključuje vsa premična sredstva za opravljanje storitev, informacijske tehnologije, intelektualni kapital, kjer je znanje mogoče pretvoriti v dobiček, finančni kapital ter organizacijo in institucionalna pravila. Prometna infrastruktura pa predstavlja prometne poti, objekte, sredstva za delo, urade, ipd. Tako suprastruktura kot tudi infrastruktura sta temelja proizvodnje logističnih storitev, s svojim vplivom pa uravnavata proizvodne procese v logistični industriji. V diplomski nalogi je prikazan primer ene od logističnih storitev, s katero smo predstavili vse pomembnejše dejavnike, ki so podlaga za uspešno in učinkovito izvajanje tovrstnih storitev. Proučili smo zakonodajo, ki v veliki meri vpliva na način in samo izvedbo prevozov v cestnem prometu, zlasti v aplikativno uporabljenem primeru prevozov tovora izrednih dimenzij. V drugem delu naloge pa smo se osredotočili na problematiko organizacije in izvedbe mednarodnega cestnega prevoza tovora izrednih dimenzij. Naloga vsebuje tudi pregled stroškov in kalkulacijo prodajne cene navedene storitve.
Keywords: logistika, organizacija prevoza, tovor izrednih dimenzij, predpisi, varnost, cena
Published: 27.10.2012; Views: 1520; Downloads: 333
.pdf Full text (2,18 MB)

9.
ORGANIZACIJA PREVOZA IZREDNIH POŠILJK V MEDNARODNEM ŽELEZNIŠKEM PROMETU
Lea Vaupotič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje organizacijo prevoza izrednih pošiljk v mednarodnem železniškem prometu. Predstavljeni so nacionalni in mednarodni pravni viri ter prevozne tarife, ki jih je potrebno spoštovati pri načrtovanju prevoza izredne pošiljke. Pojasnjen je pojem izrednih pošiljk ter pomembni varnostni pogoji oziroma ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati pri izvedbi izrednega prevoza. Podrobneje so opisani splošni pogoji poslovanja oziroma postopek naročila in izdaja dovoljenja za izredno pošiljko ter stroški. Poudarek je tudi na nakladalnem profilu in svetlem profilu proge, ki sta najpomembnejša elementa tehnične enotnosti. S stališča organizacije prevoza izrednih pošiljk je izjemnega pomena tudi izbira primernega tovornega vagona, s katerim se lahko opravi prevoz tovora izrednih dimenzij. V diplomskem delu je prikazan tudi realen primer organizacije prevoza izredne pošiljke v mednarodnem železniškem prometu, in sicer prevoz transformatorja, ki smo ga primerjali z drugimi izrednimi prevozi na različnih relacijah in pod različnimi prevoznimi pogoji.
Keywords: izredna pošiljka, organizacija železniškega prevoza, mednarodni železniški promet
Published: 16.09.2014; Views: 1057; Downloads: 171
.pdf Full text (3,47 MB)

10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica