| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Migracija Oracle Forms v ogrodje Primefaces : diplomsko delo
Žiga Sever, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno, kako je podjetje HRC Informacijski inženiring, d. o. o., izvedlo migracijo svojega programskega produkta, centralnega bančnega sistema Hibis, v novo tehnologijo. Na začetku so opisani razlogi za migracijo in izbor nove tehnologije, vključno s prednosti, ki jih ta prinese. Predstavljene so tudi razlike med staro in novo implementacijo uporabniškega vmesnika. Na koncu, ki je hkrati glavni del naloge, je opisano, kako smo se lotili procesa migracije, kar zajema definicijo vlog za razvijalce in iskanje časovno najoptimalnejšega postopka za izvedbo migracije.
Keywords: migracija, Oracle Forms, PrimeFaces, JSF, JPA, migracijski proces
Published in DKUM: 17.12.2019; Views: 1803; Downloads: 111
.pdf Full text (1,15 MB)

2.
PRENOVA SISTEMA NAROČANJA OBROKOV V CINKARNI CELJE
Matej Suša, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje sodobnejši sistem naročanja obrokov, ki ga je vpeljala Cinkarna Celje v želji, da bi uredila in izboljšala zadovoljstvo svojih uslužbencev. S tem je podjetje svojim zaposlenim in zunanjim obiskovalcem omogočilo prijaznejšo obliko naročanja in plačevanje toplih obrokov v obliki brezkontaktne pametne kartice. Preučili smo standardne komponente strojne opreme in funkcije, ki se uporabljajo v sistemu naročanja, z RFID tehnologijo. Opisali smo koncept sistema naročanja obrokov in navedli pomembnejše komponente ter prikazali osnovno delovanje sistema naročanja toplih obrokov v Cinkarni Celje. Izvedli smo anketo med uporabniki sistema naročanja in ugotovili, da se rezultati večinoma ujemajo z naprej pričakovanimi kompetencami.
Keywords: FERI –Fakulteta za elektrotehniko računalništvo in informatiko, RDIF – Radiofrekvenčna identifikacija, XML – Razširljiv označevalni jezik, IT –Informacijska tehnologija, OF – Oracle Forms, ISO – Mednarodna organizacija za standarizacijo, RAM – Bralno-pisalni pomnilnik, ROM – Bralni pomnilnik, EEPROM – Električno zbrisljiv in programirljiv bralni pomnilnik, SQL –Strukturirani povpraševalni jezik za delo s podatkovnimi bazami, EAN – Črtna koda
Published in DKUM: 27.11.2012; Views: 2105; Downloads: 116
.pdf Full text (2,02 MB)

3.
PRENOVA SPREMLJANJA RAZVOJA PROGRAMSKIH REŠITEV
Toni Stopar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje prenovo spremljanja načrtovanja razvoja za podjetje, ki se ukvarja s prenovo in implementacijo informacijskih sistemov. Rezultat prenove je zamenjava obstoječega ročnega sistema dokumentov s programsko podprto rešitvijo. V uvodnem delu je predstavljen problem in okolje s predvideno metodologijo dela. V nadaljevanju so prikazane osnove razvoja programske opreme, analiza obstoječega stanja v podjetju in cilj prenove sistema. Sledi prikaz in opis podatkovnega modela rešitve in obrazcev za vnos podatkov – programska rešitev problema. V zaključku naloge je ocena učinkov na prenovo sistema, pogoji za implementacijo nove rešitve in prikaz možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: razvoj programskih rešitev, Oracle Forms, Oracle Designer
Published in DKUM: 06.03.2012; Views: 1739; Downloads: 74
.pdf Full text (1,45 MB)

4.
REŠEVANJE ČASOVNO ZAHTEVNIH OPRAVIL Z ORODJEM ORACLE
Ervin Črešnjovnjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali okolje ORACLE, preučili najpogostejše pasti, težave pri kodiranju algoritmov, opravil v jeziku PL/SQL, katerih zaželjeno je kar se da hitro izvajanje, posledično optimalno izrabljanje razpoložljivih računalniških virov in našli odgovore, koncepte, modele, ki so privedli do pohitritev oz. optimalnega izvanjanja opravil. Ker smo potrebovali za potrebe optimizacij tudi določene gradnike jezika PL/SQL, smo jih preučili in na kratko predstavili, predvsem njihov namen uporabe ter izrabo njihovih specifičnih lastnosti za potrebe doseganja želenih optimizacij. Osredotočili smo se na delo z nizi podatkov, predvsem na primerjavo nizov med seboj, na pohitritev opravil z razdeljevanjem samega opravila na več pod opravil, ki so se izvajale paralelno oz. sočasno, na mehanizme, gradnike, ki so za dosego tega cilja potrebni, preučili optimizacijo prekinitve časovno zahtevnega opravila za potrebe opravljanja še dodatnih opravil z metodo vpeljave čakalnih vrst in proženja teh dodatnih opravil v ozadju in preučili možnost izvajanja poslovnih procesov znotraj okenskega okolja Oracle Forms v ozadju.
Keywords: ORACLE, PL/SQL, optimizacija opravil, Oracle Forms
Published in DKUM: 23.06.2011; Views: 1742; Downloads: 174
.pdf Full text (4,93 MB)

5.
Informacijska rešitev za direktne obremenitve v območju SEPA
Damjan Sabotin, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili in obdelali tematiko SEPA direktne obremenitve v bančnem okolju. Podrobno smo se lotili predstavitve območja SEPA in kaj direktne obremenitve predstavljajo za ponudnike plačilnih storitev ter uporabnike. Posebno pozornost smo namenili ISO 20022 finančnemu plačilnemu standardu, ki zajema vsa potrebna iso pacs sporočila za uspešno izvajanje direktnih obremenitev. Prav tako smo predstavili tehnični vidik upravljanja s podatki, ki omogoča finančnim inštitucijam uspešno izmenjavo podatkov med Evropsko Centralno banko, zbirnim centrom Bankart ter ponudnico plačilnih storitev - banko, ki izvaja direktne obremenitve, kot del svojega poslovnega procesa. V praktičnem delu diplomske naloge smo predstavili posamezne faze implementacije na podatkovni bazi Oracle, razvojnem orodju TOAD ter Oracle Forms.
Keywords: SEPA, direktne obremenitve, pl sql, xml, oracle, oracle forms
Published in DKUM: 17.03.2011; Views: 2406; Downloads: 254
.pdf Full text (7,28 MB)

Search done in 5.45 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica