| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ PROGRAMSKE OPREME Z RFID (RADIO-FREQUENCY IDENTIFICATION) BLAGAJNO
Borut Ojcinger, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga preveri tehnologije, ki se trenutno uporabljajo za označevanje izdelkov v trgovinah in jih poskuša nadomestiti z RFID tehnologijo. Opisane so standardne komponente, ki so na tržišču, z dobrimi in slabimi lastnostmi za uporabo v nakupovalnem središču. Podrobno je predstavljen čitalec XR480, razvoj programske opreme za zajemanje podatkov iz RFID oznak in njena integracija v informacijski sistem Piramida podjetja MCLine. Opisana so testiranja izbrane opreme ter ugotovitve o zanesljivosti sistema. Podan je predlog za nadaljnji razvoj projekta.
Keywords: RFID, blagajna, programska oprema
Published: 16.06.2010; Views: 1465; Downloads: 143
.pdf Full text (5,35 MB)

2.
Uvedba RFID tehnologije v Knjižnici Brežice : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Kristijan Benkoč, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V nalogi je prikazana uvedba radiofrekvenčne identifikacije (RFID) knjižničnega gradiva kot nadgradnja tehnologije črtne kode v knjižnicah. Avtorja je zanimalo, katera programska oprema je potrebna za uvedbo tehnologije RFID, kakšen sistem se uporablja v slovenskih splošnih knjižnicah, katero RFID-opremo je treba kupiti in kakšno reorganizacijo delovnih procesov je treba opraviti. Narejena so bile raziskave, in sicer: analiza SWOT, statistika uporabe tehnologije RFID po Sloveniji, raziskava trga, ocenitev stroškov za vzpostavitev takšne tehnologije in primerjava dveh tehnologij. Naloga je zaključena s posnetkom stanja, prikazom procesov uporabe tehnologije RFID, možnostmi njene nadgradnje in z uvedbo tehnologije RFID v Knjižnici Brežice.
Keywords: knjižnice, knjižnično gradivo, knjižnična oprema, črtna koda, RFID, izposojanje gradiva, Cobiss, oprema RFID, diplomska dela
Published: 17.05.2011; Views: 2991; Downloads: 316
.pdf Full text (1,59 MB)

3.
Uporaba RFID tehnologije za spremljanje intendantske opreme in oborožitve v Slovenski vojski
Nina Radenković, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Spremljanje intendantske opreme in oborožitve v Slovenski vojski poteka v večji meri ročno. Za lažje, hitrejše in učinkovitejše spremljanje bi lahko bila primerna RFID tehnologija, kar je predmet moje diplomske naloge. V prvem delu je najprej predstavljena RFID tehnologija skozi zgodovino in razvoj, značilnosti ter tipi RFID sistemov, sledi ji razlaga ustroja Slovenske vojske, zgodovina in razvoj ter logistična podpora. V drugem delu je predstavljena raziskava obstoječe tehnologije spremljanja intendantske opreme in oborožitve v Slovenski vojski ter opisana možnost uvedbe RFID tehnologije, njene prednosti in slabosti. Glavni cilj, ob predstavitvi RFID tehnologije, Slovenske vojske in njene trenutne tehnologije za spremljanje intendantske opreme in oborožitve, je predstaviti prednosti in slabosti uvedbe RFID tehnologije v Slovenski vojski. Z opisom prednosti in slabosti uvedbe RFID tehnologije v Slovenski vojski želim opozoriti na pomanjkljivosti trenutne tehnologije sledenja in vzpodbuditi k razmišljanju o uvedbi RFID kot novo in boljšo tehnologijo.
Keywords: RFID, skladiščenje, intendantska oprema, oborožitev, Slovenska vojska.
Published: 27.10.2012; Views: 1603; Downloads: 165
.pdf Full text (1,77 MB)

4.
5.
Nadgradnja mts in opreme na policijski postaji z rfid tehnologijo
Maja Šega, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Policijska postaja s splošnim delovnim področjem ima širok spekter del in nalog, ki jih opravlja in za to na razpolago ogromno MTS in opreme: za vzdrževanje javnega reda in miru, za nadzor in urejanje prometa ter reševanje in odkrivanje kaznivih dejanj in prekrškov. Posledično je za delo z MTS in opremo potrebno veliko dela in časa, za kar je potrebo tudi večje število subjektov. Potreben je dober odnos do MTS in opreme, pravilno rokovanje in njena uporaba, stalen in dosleden nadzor nad opremo, servisiranje in vzdrževanje, pregledi, evidentiranje itd. Posledično vsemu temu prihaja še do ogromno birokracije. Da bi prispevali k lažjemu izpolnjevanju vseh navedenih zahtev in ciljev, ter pri tem še zmanjšali stroške, smo MTS in opremo, ki se nahaja in uporablja na policijski postaji s splošnim delovnim področjem, nadgradili z RFID tehnologijo, s čimer se bi lahko olajšalo delo uporabnikom, odgovornim za opremo, serviserjem in vzdrževalcem, službam, ki so zadolžene za nabavo MTS in opreme ter za vse ostale, ki so na kakšen drug način v povezavi z MTS in opremo.
Keywords: MTS, oprema, RFID, identifikacija, tehnologija, policija
Published: 19.02.2018; Views: 344; Downloads: 38
.pdf Full text (2,16 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica