| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
VLOGA OPERATIVNEGA MANAGEMENTA PRI RAZVOJU UNICREDIT BANKE SLOVENIJE D.D.
Metod Horvat, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja vlogo operativnega managementa pri razvoju Unicredit Banka Slovenije d.d. Operativni management predstavlja ključen kader, ki s svojim znanjem, sposobnostjo in pripravljenostjo lahko pripelje do realizacije ciljev in razvoja banke. V teoretičnem delu gre za pregled strokovne literature na področju organizacije, managerja, managementa, operativnega managementa, operativnega managementa v Unicredit Banki Slovenije d.d. V empiričnem delu je predstavljena raziskava v Unicredit Banki Slovenije d.d. s pomočjo anketnega vprašalnika. Za ugotovitev sedanjega stanja smo anketirali operativni managerski kader, kader poslovanja s prebivalstvom in kader poslovanja s pravnimi osebami v banki. Namen raziskave je opredeliti in pojasniti pomen operativnega managementa v Unicredit Banki Slovenije d.d. Rezultati so pokazali, da je Unicredit Banka Slovenije d.d. dobro organizirana banka, ima kvaliteten, spodoben in perspektiven kader in ima možnosti izobraževanja in napredovanja.
Keywords: Organizacija, manager, operativni management.
Published: 13.09.2010; Views: 2046; Downloads: 106
.pdf Full text (522,59 KB)

7.
VPLIV OPERATIVNEGA MANAGEMENTA NA RAZVOJ PODJETJA STAVBAR GRADNJE D.O.O.
Nataša Cafuta, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava vlogo in pomen operativnega managementa na razvoj v podjetju Stavbar Gradnje d.o.o. Operativni management je ključni kader v podjetju, brez katerega ne bi mogli realizirati ciljev v podjetju. Vedno nove zahteve trga silijo podjetje k večji motiviranosti za razvoj podjetja in naloga managementa je prav ta, da podjetju omogoči konkurenčnost na trgu. Najpomembnejši in ključni dejavnik pri uresničevanju ciljev podjetja so kadri, saj ima delovanje kadrov velik vpliv na uspešno poslovanje podjetja. V prihodnosti bodo uspešna tista podjetja, kjer bo vodilnemu kadru uspelo ustvariti veliko novih idej, tako za potrebe trga, kot tudi zaposlene v podjetju.
Keywords: Operativni management, Kadrovski management, Manager, Organizacija, Vodenje
Published: 05.05.2010; Views: 1676; Downloads: 101
.pdf Full text (746,50 KB)

8.
OPERATIVNI MANAGEMENT V PODJETJU KOREN SPORTS D.O.O.
Matej Lesar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga »Operativni management v podjetju Koren Sports d.o.o.« govori o operat ivnem managementu v omenjenem podjetju. Kot redni študent univerzitetnega študija Fakultete za organizacijske vede v Kranju sem diplomsko nalogo povezal s predmetom Kadrovski management in mojim delov v podjetju Koren Sports d.o.o.. V svoji nalogi sem sodeloval z mentorjem dr. Jožetom Florjancicem, ki je tudi predavatelj predmeta Kadrovski management. Glavni del diplomske naloge je osredotocen na operat ivni management v podjetju Koren Sports d.o.o. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela: Teoreticni del, ki opisuje teoreticne osnove organizacije in managementa, ter znacilnosti in funkcije vodilnega kadra, kot jih navaja st rokovna literatura. Empiricni del, je sestavljen iz predstavitve podjetja Koren Sports d.o.o. ter iz analize in rezultatov mnenjske ankete, ki je bila izvedena v podjetju. Na podlagi ankete smo prišli do ugotovitev in sklepov, ki smo jih podali v poglavju Sklepi in predlogi. Glavni namen naloge je ugotovit i vpliv operativnega managementa v podjetju, ter na podlagi rezultatov mnenjske ankete poiskati rešitev, ki bi podjetju pomagale pri doseganju še boljših rezultatov, boljši organiziranosti in uspešnejšem tekmovanju s konkurenco. Ker je operativni management izrednega pomena za vse našteto in je nepogrešljiv , je bil tudi izbran kot tema diplomske naloge.
Keywords: • Operativni management • Manager • Vodenje • Organizacija • Odlocanje
Published: 14.12.2009; Views: 2532; Downloads: 244
.pdf Full text (6,44 MB)

9.
VLOGA OPERATIVNEGA MANAGEMENTA PRI RAZVOJU PODJETJA GRATEL D. O. O.
Andrej Uranič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja se bojujejo za svoj obstanek na trgu predvsem zaradi neizprosne konkurence. Slediti morajo vedno večjim zahtevam in potrebam trga. Od podjetij se zahtevata jasna in preudarna vizija ter njeno poslanstvo. Operativni management predstavlja ključen kader, ki s svojim znanjem, sposobnostjo in pripravljenostjo lahko pripelje do realizacije ciljev in razvoja podjetja. V diplomski nalogi proučujemo operativni management podjetja Gratel d.o.o. Glavni namen je ugotoviti, kako operativni management v podjetju deluje oziroma kakšen je njegov vpliv. Ocenjujemo, da je operativni management v podjetju Gratel d.o.o. ključnega pomena pri doseganju ciljev podjetja, saj je v večji meri odgovoren za realizacijo projektov. Na podlagi raziskovalnega dela ugotavljamo, da je Gratel d.o.o. dobro organizirano podjetje, ima kvaliteten, sposoben in perspektiven kader in ima možnosti izobraževanja in izpopolnjevanja. Operativni management podjetja je dobro organiziran in odpira dobre možnosti nadaljnjega razvoja. Ugotavljamo, da so jasne strategije in stalne izboljšave na področju operativnega managementa lahko ključ do uspeha uspešnega podjetništva.
Keywords: - Vodenje - Manager - Operativni management - Organizacija - Gratel d.o.o.
Published: 17.07.2009; Views: 1825; Downloads: 134
.pdf Full text (473,81 KB)

10.
Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica