| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava sistema inverzne kinematike za 3D animacijo oseb
Nikola Erbus, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo proučuje pripravo modela za animacijo v računalniškem programu za 3D-modeliranje. S poznavanjem anatomije človeškega skeleta in njegovih gibalnih sposobnostih smo modelu vgradili okostje ter mu omogočili gibalne funkcije. Proučili smo kinematsko verigo in gibe posameznih sklepov, kar nam je bilo v pomoč pri kasnejšem delu. S pomočjo kontrolnikov, ki imajo nalogo, da premikajo dele telesa, smo olajšali delo animatorjem in model pripravili za nadaljnjo rabo v animaciji. Preizkusili smo, kako se model obnese v testnem okolju, ter podali ugotovitve.
Keywords: okostje, animacija, 3D modeliranje, inverzna kinematika
Published: 22.11.2018; Views: 847; Downloads: 110
.pdf Full text (4,80 MB)

2.
Projektni dnevi v vrtcu: SPOZNAVAMO NAŠE TELO
Tatjana Tomažič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Projektni dnevi v vrtcu: Spoznavamo naše telo je praktično zaključno delo, saj celotna naloga temelji na projektni nalogi. Namen diplomske naloge je otrokom na njim najbolj razumljiv in dojemljiv način predstaviti človeško okostje in z njim povezane naloge in funkcije. V teoretičnem delu diplomske naloge je najprej predstavljeno človeško okostje. Podrobno je opisana sestava človeškega okostja, njihove lastnosti in naloge ter pomena zdravega, varnega življenja za dobrobit naših kosti. V nadaljevanju smo opisali in opredelili način projektnega dela, posamezne etape, ter osnovne značilnost za tovrstno delo. V praktičnem delu diplomske naloge smo predstavili celoten projekt v obliki makropriprave ter pet mikropriprav za vsak dan posebej. Za vseh pet dni projekta, smo vsak dan posebej v mikropripravah opisali podroben postopek izvedbe, dnevne analize dela z osnovnimi ugotovitvami.
Keywords: okostje človeka, naloge kosti, skrb za zdravje, projektno delo, didaktična sredstva, raziskovanje, gibanje.
Published: 30.11.2015; Views: 1197; Downloads: 363
.pdf Full text (2,42 MB)

3.
NARAVOSLOVNI PROJEKT V VRTCU (SPOZNAVAJMO DELE NAŠEGA TELESA: ROKE - NOGE)
Natalija Grum, 2014, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Diplomsko delo z naslovom NARAVOSLOVNI PROJEKT V VRTCU (Spoznavajmo dele našega telesa: roke - noge) je praktično, saj temelji na izvedbi projekta. Namen diplomske naloge je seznaniti otroka (s pomočjo projektnega dela) z zgradbo človeškega okostja in mu omogočiti, da spozna delovanje zgornjih in spodnjih okončin. V teoretičnem delu je najprej predstavljeno zgodnje naravoslovje, spoznavanje in pomen naravoslovja ter raziskovalnega pouka za otroke. Opisan je projekt in projektno delo, etape projektnega dela, del pa je namenjen tudi predstavitvi lutke kot motivacijskega sredstva. V nadaljevanju je opisano človeško okostje, s poudarkom na okončinah, ki so razdeljene na zgornje okončine (ude ali roke) ter na spodnje okončine (ude ali noge). Opisane so kosti okončin in sklepi, njihove funkcije ter možnosti in pomen gibanja in gibljivosti. Praktični del naloge zajema predstavitev projekta v obliki makro priprave in vseh mikro priprav za posamezne dneve. Za vsak dan je podan opis izvedbe z analizami in ugotovitvami. Projekt je trajal štiri dni v vrtcu, in sicer na drugi starostni stopnji otrok.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: okostje, okončine, projektno delo, naravoslovje, gibanje, lutke kot motivacijsko sredstvo
Published: 11.12.2014; Views: 1682; Downloads: 312
.pdf Full text (1,71 MB)

4.
Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica