SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MODERNIZACIJA KRMILJA TER UREDITEV PRIKAZOVANJA NAPAK NA INDUKCIJSKI PEČI ABB EBS 15
Damjan Pšeničnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema opis kovaške linije, na kateri se proizvaja toplotno preoblikovanje kovinskih materialov. Podrobneje je predstavljena naprava za indukcijsko segrevanje materiala. V nalogi so opisane težave, ki se pojavljajo pri delovanju indukcijske peči in posledično zamenjava obstoječega krmilnika ABB KR200, ki služi za krmiljenje delovanja indukcijske peči s krmilnikom Siemens S7-314 ter dodatnim prikazovalnikom ESA VT505 – ekran na dotik. Opisano je delovanje in sestava indukcijske peči za segrevanje materialov iz železa in njegovih zlitin. Dodatno so opisani krmilniki podjetja Siemens z uporabljeno programsko opremo STEP7, VTWIN. Predstavljene so tudi uporabljene elektronske komponente, ki so potrebne za delovanje peči. Naloga zajema orisne poteke programa in podprogramov v krmilniku. V nalogi je pojasnjen namen in cilj modernizacije, kakor tudi ugotovitve pri zagonu same aplikacije.
Keywords: Kovaštvo, indukcijska peč, ojnica, avtomatizacija, krmilna tehnika, PLK, STEP 7.
Published: 29.04.2009; Views: 2404; Downloads: 275
.pdf Full text (3,40 MB)

2.
ROBOTIZACIJA KOVAŠKE LINIJE
Tadej Klančnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava projekt robotizacije kovaške linije v podjetju Unior d.d. in delno fizično realizacijo. Opisana je obstoječa kovaška linija, delovna mesta, izpostavljena problematika, vzrok robotizacije, izdelan je idejni koncept robotizacije obrezovanja odkovkov, podrobneje je obravnavan razvoj, dimenzioniranje in izdelava manipulatorja, ki služi za strego odkovkov robotu, predstavljena je optimirana postavitev vseh elementov robotizirane linije, opisane so komponente, vključene v robotizaciji. Prikazan je sodobni pristop k načrtovanju robotskih celic s pomočjo CAD modelirnika Catia, ki nam omogoča pregledno in enostavno načrtovanje, simuliranje in dimenzioniranje posameznih komponent robotiziranega sistema. Diplomsko delo služi kot vodilo in pripomoček ob nadaljnjih projektih robotizacije proizvodnih sistemov.
Keywords: robotizacija, robot, kovaštvo, projektiranje, konstruiranje, modeliranje, razvoj, odkovki, ojnica
Published: 12.01.2012; Views: 1636; Downloads: 189
URL Link to full text

3.
Uvedba optičnega sistema na kontrolni liniji za sortiranje ojnic
Sebastjan Črešnar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Strojni vid se zaradi znižanja cen posameznih komponent in vedno večje zanesljivosti vedno več uporablja v industriji. Z njim razbremenjujemo delavce monotonega dela in povečujemo kakovost. Prav zato želimo ta sistem uveljaviti na kontrolnih linijah. Prikazati želimo rešitev, ki smo jo uspeli uveljaviti na kontrolno linijo, kjer so se pokazali problemi s sortiranjem podobnih ojnic. Zaradi vedno večjih zahtev glede kakovosti smo morali delavce nekako razbremeniti in smo z kamero, ki deluje na principu strojnega vida, to dosegli. Delavci se tako lahko osredotočijo samo na vizualne napake ojnic. Kljub problemom glede zagotavljanja konstantne slike, nam je uspelo z nastavitvijo določenih algoritmov, nastaviti program, ki avtomatsko ločuje pomešane ojnice.
Keywords: kontrola proizvodov, sortiranje, strojni vid, ojnica
Published: 12.11.2014; Views: 613; Downloads: 118
.pdf Full text (1,40 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica