| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 128
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Spletna aplikacija za vodenje oskrbovalne verige z uporabo ogrodij Vue.js in Laravel
Andrej Ouček, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen proces načrtovanja, razvoja in implementacije spletne aplikacije za poenostavitev delovnih procesov in digitalizacijo, izdelane posebej za potrebe izbranega podjetja. S pomočjo te aplikacije lahko podjetje zdaj učinkoviteje upravlja z internimi procesi, kar vodi k večji produktivnosti in manjšim možnostim napak. Za razvoj spletne aplikacije smo uporabili ogrodji Laravel in Vue.js, ki omogočata učinkovito delovanje, skalabilnost in enostavno vzdrževanje sistema.
Keywords: spletna aplikacija, ogrodje Laravel, ogrodje Vue.js, PHP, programiranje
Published in DKUM: 22.05.2024; Views: 168; Downloads: 20
.pdf Full text (2,23 MB)

2.
Razvoj aplikacije za testiranje vhodno-izhodnih signalov v ogrodju .net core : diplomsko delo
Rok Kebelj, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V sodelovanju s podjetjem Trac d.o.o. smo v okviru diplomske naloge razvili sistem modela odjemalec-strežnik, kot pripomoček pri testiranju signalov. Po razvoju sistema v proizvodnem procesu je potrebno preizkusiti vsak signal elementa posebej. Z aplikacijo smo želeli zmanjšati možnost napak med preizkušanjem, ga pohitriti in narediti uporabniku bolj preprosto. Delovanje aplikacije zajema vse od priprave na testiranje, samega preizkušanja signalov in vse do končnega kreiranja poročila. Izdelana rešitev stremi k zagotavljanju transparentnosti in sledljivosti zabeleženih informacij v času opravljanja testnih procedur nad signali.
Keywords: kvalifikacije vgradnje, arhitektura odjemalec-strežnik, ogrodje .NET Core, transparentnost, sledljivost
Published in DKUM: 21.09.2023; Views: 338; Downloads: 46
.pdf Full text (3,24 MB)

3.
Konstruiranje in topološka optimizacija nosilne konstrukcije drona : magistrsko delo
Jernej Čokl, 2023, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava optimizacijo ogrodja drona za prevoz prve pomoči. Glavni cilj je minimiziranje mase, kar podaljša čas letenja drona. Na podlagi zahtev je določena oblika; izbrane so potrebne komponente in izveden je preračun časa letenja drona. Izbran je bil primeren material, ki omogoča, da je ogrodje izdelano s postopkom 3D tiska. Nato je bil ustvarjen model, ki so mu bili predpisani ustrezni robni pogoji. Ogrodje je bilo optimizirano v programu ProTOp, kjer je dobilo končno obliko in maso. Dobljen model je z dodatnimi popravki in dodatki primeren za izdelavo.
Keywords: topološka optimizacija, dron, ogrodje, ProTOp
Published in DKUM: 01.06.2023; Views: 355; Downloads: 76
.pdf Full text (4,68 MB)

4.
Implementacija realno-časovne komunikacije v aplikaciji intrix : diplomsko delo
Kristian Šic, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje implementacijo realno-časovne komunikacije v platformi Intrix z uporabo knjižnice Socket.io. Najprej predstavljamo tehnologije, ki nam omogočajo realno-časovno komunikacijo, ki so trenutno na voljo, ter primerjamo njihove prednosti in slabosti. Nato opisujemo potek implementacije realno-časovne komunikacije v platformi Intrix in načrtovanje strežnika za realno-časovno komunikacijo. Predstavljamo tudi rezultate preizkusa izjemnih situacij ter ugotovitve analize o varnosti in možnih razširljivostih implementiranega sistema. Na koncu smo prikazali še izboljšave v uporabniški izkušnji ob uporabi aplikacije Intrix po implementaciji realno-časovne komunikacije.
Keywords: Intrix, ogrodje Vue.js, spletna aplikacija, realno-časovna komunikacija, Socket.io
Published in DKUM: 24.04.2023; Views: 524; Downloads: 96
.pdf Full text (3,83 MB)

5.
Izdelava statične spletne strani s pomočjo ogrodja jekyll : diplomsko delo
Ružica Marković, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu smo ustvarili statično spletno stran, katere cilj je čim boljše predstaviti dve majhni podjetji, ki se ukvarjata s servisiranjem in modificiranjem avdio in studijske opreme, svetovanjem in akustično obdelavo prostorov. Spletna stran je zamišljena kot enostavno in funkcionalno orodje za promocijo in reklamiranje storitev, ki jih podjetje ponuja. Pri izdelavi spletne strani smo se odločili za ogrodje za generiranje statičnih spletnih strani – Jekyll. Jekyll je ogrodje, s katerim lahko hitro in enostavno ustvarjamo vizualno lepe in funkcionalne statične spletne strani.
Keywords: statične spletne strani, ogrodje Jekyll, jezik Markdown, GitHub, generatorji statičnih spletnih strani
Published in DKUM: 08.11.2022; Views: 467; Downloads: 102
.pdf Full text (2,32 MB)

6.
Analiza mikrostoritveno usmerjenih zalednih rešitev na osnovi gRPC in REST v izvajalnem okolju .NET 6 : magistrsko delo
Klemen Grebovšek, 2022, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo izvedli analizo in primerjavo uporabe aplikacijskega vmesnika REST API ter ogrodja gRPC kot osnovo za izvedbo komunikacije v mikrostoritveno usmerjeni arhitekturi. Dilemo izbora osnove za izvedbo komunikacije smo želeli zmanjšati na podlagi zastavljenih raziskovalnih vprašanj osredotočenih na tehnične in ne tehnične kriterije uporabe. Osredotočili smo se na performančne zmogljivosti, porabo računalniških virov, primarno podporo pri izvedbi komunikacije in splošno podporo ter možnost integracije s proxy strežniki. Osnovo za raziskovanje in izvedbo meritev nam je predstavljala lastna implementacija zaledne mikrostoritveno usmerjene programske rešitve, katero smo implementirali v sklopu izvedbe eksperimenta. Raziskovanje smo zaključili s predstavitvijo rezultatov meritev in odgovori na zastavljena raziskovalna vprašanja. Rezultati meritev nakazujejo prednosti uporabe ogrodja gRPC na področjih performančnih zmogljivosti in porabe računalniških virov ter primarne podpore pri izvedbi komunikacije v mikrostoritveno usmerjeni arhitekturi.
Keywords: mikrostoritvena arhitektura, REST API, ogrodje gRPC, izvajalno okolje .NET 6
Published in DKUM: 26.10.2022; Views: 545; Downloads: 88
.pdf Full text (3,32 MB)

7.
Razvoj platformno neodvisne aplikacije LeagueManager z ogrodjem Kivy : diplomsko delo
Blaž Novak, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj aplikacije LeagueManager, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje, urejanje in spremljanje nogometnih tekmovanj. Opisano je ogrodje Kivy, s katerim smo razvili aplikacijo in omogoča razvoj platformno neodvisne aplikacije. Predstavljene so tudi ostale tehnologije, ki smo jih uporabili ob ogrodju Kivy, kot so: Python, MongoDB in Node.js. Razložene so naše ugotovitve o ustreznosti uporabe ogrodja Kivy za razvoj platformno neodvisne aplikacije.
Keywords: Kivy, programsko ogrodje, Python, platformno neodvisen razvoj, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 472; Downloads: 49
.pdf Full text (2,85 MB)

8.
Večpasovni kompresor z odmevnim efektom in popačenjem : diplomsko delo
Denis Osmanović, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo proces izdelave vtičnika, ki ga lahko uporabimo za izvajanje različnih operacij nad vhodnimi zvočnimi signali, kot so večpasovno stiskanje, dodajanje odmevnega učinka in popačenje. V teoretičnem delu najprej predstavimo programsko opremo za glasbeno produkcijo, razširitev funkcionalnosti z vtičniki in teoretično ozadje digitalne obdelave signalov. V praktičnem delu predstavimo postopek implementacije vtičnika VST (angl. Virtual Studio Technology) v ogrodju JUCE. Pravilno delovanje vtičnika smo nato preizkusili z analizo spektrogramov izhodnih zvočnih signalov in s simulacijo algoritma popačenja.
Keywords: večpasovno stiskanje, odmevni učinek, popačenje, vtičnik VST, ogrodje JUCE
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 495; Downloads: 45
.pdf Full text (3,08 MB)

9.
Primerjava in analiza ogrodij Vue in Svelte za razvoj spletnih strani : diplomsko delo
Tomas Kovačič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu primerjamo čelni ogrodji Vue in Svelte. Delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu predstavimo čelna ogrodja in njihovo popularnost, nato pa natančneje opišemo ogrodji Vue in Svelte. V praktičnem delu implementiramo spletno aplikacijo za prikaz receptov z vsakim ogrodjem posebej. Razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo razlike, ki jih najdemo v kodi. Opravimo meritve hitrosti in porabo pomnilnika pri vsakem ogrodju. Na koncu rezultati meritev pokažejo, da je Svelte hitrejše ogrodje in hkrati porabi manj pomnilnika.
Keywords: čelna ogrodja, ogrodje Vue, ogrodje Svelte
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 624; Downloads: 69
.pdf Full text (4,34 MB)
This document has many files! More...

10.
Izbor sklada spletnih aplikacij na osnovi JS ogrodij : magistrsko delo
Janko Češnjaj, 2022, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo raziskali najbolj razširjene sklade za razvoj enostranskih spletnih aplikacij, ki temeljijo na programskem jeziku JavaScript. Izvedli smo pregled področja tehnoloških skladov, opisali gradnike najbolj razširjenih skladov, jih analizirali in primerjali. Iz analiz in primerjav smo oblikovali odločitveni model za izbor sklada tehnologij, prek katerega uporabnik glede na svoja izhodišča pridobi predlog tehnološkega sklada za razvoj konkretne rešitve. Zasnovali in implementirali smo spletno aplikacijo na podlagi odločitvenega modela, ki prek vodenega dialoga uporabnika pripelje do najboljše izbire skupka tehnologij za njegov specifičen problem. Na koncu smo rešitev analizirali in podali končne sklepe.
Keywords: sklad aplikacij, JavaScript, ogrodje, odločitveni model
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 613; Downloads: 65
.pdf Full text (1,64 MB)

Search done in 3.4 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica