| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Spletna aplikacija za vodenje oskrbovalne verige z uporabo ogrodij Vue.js in Laravel
Andrej Ouček, 2024, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen proces načrtovanja, razvoja in implementacije spletne aplikacije za poenostavitev delovnih procesov in digitalizacijo, izdelane posebej za potrebe izbranega podjetja. S pomočjo te aplikacije lahko podjetje zdaj učinkoviteje upravlja z internimi procesi, kar vodi k večji produktivnosti in manjšim možnostim napak. Za razvoj spletne aplikacije smo uporabili ogrodji Laravel in Vue.js, ki omogočata učinkovito delovanje, skalabilnost in enostavno vzdrževanje sistema.
Keywords: spletna aplikacija, ogrodje Laravel, ogrodje Vue.js, PHP, programiranje
Published in DKUM: 22.05.2024; Views: 163; Downloads: 19
.pdf Full text (2,23 MB)

2.
Razvoj spletne učilnice z uporabo PHP in ogrodja Laravel : diplomsko delo
Maja Štrucl, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v času, ko prenos znanja na daljavo postaja vse pomembnejši, spletne učilnice pa so tiste, ki ta prenos znanja olajšujejo. Ob tem ne smemo zanemariti dejstva, da mora biti spletna učilnica fleksibilna in enostavna za uporabo tako nosilcu znanja kot tudi prejemniku. V diplomskem delu smo zato razvili novo spletno učilnico, ki je uporabniško prijazna, varna in funkcionalna za uporabnike in za nosilca znanja. Spletna učilnica je bila razvita z uporabo programskega jezika PHP in ogrodja Laravel ter testirana glede na različne zmogljivostne kriterije.
Keywords: razvoj spletne učilnice, PHP, programiranje, ogrodje Laravel
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 461; Downloads: 38
.pdf Full text (3,26 MB)

3.
Proces razvoja aplikacije php z ogrodjem laravel
Timo Oman, 2020, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga obravnava proces razvoja aplikacije z ogrodjem Laravel, ki je med najpopularnejšimi generatorji kode za programski jezik PHP in arhitekturo MVC. Predstavljen je postopek namestitve Laravel-a, struktura in vsebina nameščenih map. Opisane so posamezne komponente in njihov namen. Generiranje ogrodja za posamezno aplikacijo je zelo enostavno, struktura map aplikacije pa zasnovana tako, da omogoča modularen razvoj. Obravnavani sta dve prototipni aplikaciji, ki obravnavata upravljanje aktivnosti na letališču in vodenje projektov. V obeh primerih se je izkazalo, da je krivulja učenja na začetku zelo nizka, ko pa razvijalec spozna vgrajene principe, poteka razvoj zelo hitro, skoraj rutinsko. Lociranje vzroka odpovedi in odpravljanje hib v izvornih datotekah je hitro zaradi jasno določenega namena posameznih map in datotek.
Keywords: razvoj aplikacije, PHP (skriptni jezik), programiranje, ogrodje Laravel.
Published in DKUM: 10.02.2020; Views: 1371; Downloads: 423
.pdf Full text (2,93 MB)

4.
RAZVOJ SODOBNIH SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI ODPRTOKODNEGA OGRODJA LARAVEL
Rok Vetršek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta podrobno predstavljeni odprtokodni ogrodji Bootstrap in Laravel. Prvo omogoča enostavno in hitro oblikovanje odzivnih spletnih aplikacij, drugo pa je eno od vodilnih ogrodij, ki temeljijo na jeziku PHP in MVC arhitekturi. Uporaba ogrodji je prikazana z izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča vodenje preprostih zapiskov in deljenje le teh v obliki samo za branje. Aplikacija je dinamična in se prilagaja velikosti zaslona naprave, na kateri si jo ogledujemo. Iz pridobljenih izkušenj pri praktični uporabi ogrodja so predstavljene prednosti, ki jih ponuja razvoj spletnih aplikacij s pomočjo odprtokodnega ogrodja.
Keywords: ogrodje Bootstrap, ogrodje Laravel, PHP, MVC, spletna aplikacija, odzivne spletne strani
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 1781; Downloads: 205
.pdf Full text (2,94 MB)

Search done in 1.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica