| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TEHNOLOGIJE ZA RAZVOJ SPLETNIH REŠITEV NA OSNOVI PARADIGME ODZIVNEGA SPLETA
Luka Podlesnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je proučen koncept odzivnih spletnih strani kot odgovor na veliko število različnih naprav, s katerimi lahko dostopamo do spleta. Primerjan je tudi z drugimi alternativnimi rešitvami za prikaz odzivnih spletnih strani na mobilnih napravah. Proučeni so pristopi k izdelavi posameznih delov odzivnih spletnih strani, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je veliko različnih možnih pristopov in da nekatere rešitve še niso podprte v vseh brskalnikih, zato je potrebna dodatna koda, da zagotovimo ustrezno delovanje. Na voljo je več ogrodij za izdelavo odzivnih spletnih strani, s katerimi se lahko pospeši proces izdelave, a pri izbiri moramo biti pazljivi, saj nekatera ogrodja vsebujejo veliko komponent, ki lahko spletni strani dodajo nepotreben balast, če jih ne potrebujemo. Slabost odzivnih spletnih strani je njihova velikost, kar je še posebej opazno pri napravah s slabšo zmogljivostjo in počasnejšo internetno povezavo, zato je treba veliko pozornosti posvetiti optimizaciji in izbiri pravih pristopov k izdelavi. Pri analizi spletnih strani je bilo ugotovljeno, da je prav optimizacija šibka točka analiziranih strani.
Keywords: odzivne spletne strani, mobilne naprave, optimizacija, medijske poizvedbe, HTML, CSS, Javascript, RESS
Published: 04.12.2015; Views: 827; Downloads: 72
.pdf Full text (1,53 MB)

2.
RAZVOJ SODOBNIH SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI ODPRTOKODNEGA OGRODJA LARAVEL
Rok Vetršek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta podrobno predstavljeni odprtokodni ogrodji Bootstrap in Laravel. Prvo omogoča enostavno in hitro oblikovanje odzivnih spletnih aplikacij, drugo pa je eno od vodilnih ogrodij, ki temeljijo na jeziku PHP in MVC arhitekturi. Uporaba ogrodji je prikazana z izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča vodenje preprostih zapiskov in deljenje le teh v obliki samo za branje. Aplikacija je dinamična in se prilagaja velikosti zaslona naprave, na kateri si jo ogledujemo. Iz pridobljenih izkušenj pri praktični uporabi ogrodja so predstavljene prednosti, ki jih ponuja razvoj spletnih aplikacij s pomočjo odprtokodnega ogrodja.
Keywords: ogrodje Bootstrap, ogrodje Laravel, PHP, MVC, spletna aplikacija, odzivne spletne strani
Published: 30.10.2015; Views: 1120; Downloads: 152
.pdf Full text (2,94 MB)

3.
RAZVOJ ODZIVNIH SPLETNIH STRANI: IZDELAVA SPLETNEGA NOVIČARSKEGA PORTALA
Tomi Šmanjak, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili področje razvoja odzivnih spletnih strani. Gre za razvoj spletnih strani, ki se prilagajajo različnim zaslonom naprav ter njihovim drugim lastnostim. Zaradi vedno bolj raznolikega trga naprav, se ta način razvoja vedno bolj uveljavlja. V prvem delu smo se osredotočali na elemente in strategije takšnega razvoja ter na tehnologije, ki to omogočajo. Analizirali smo koncepte, kot so fleksibilne postavitve, prelomne točke in odzivne slike. Primerjali smo strategije, ki dajejo prednost mobilnim napravam, s tistimi, ki dajejo prednost namiznim napravam. V nadaljevanju dela smo predstavili in ovrednotili ogrodja, ki razvijalcem postavljajo temelje za razvoj odzivnih spletnih strani. Na koncu smo opisali potek razvoja odzivnega spletnega portala, ki smo ga izdelali s pomočjo ogrodja Foundation. Gre za prototip novičarskega portala, ki vključuje strani s kategoriziranimi seznami novic in strani s posameznimi novicami. Prikaz le-teh se v celoti prilagaja zaslonom oz. napravam uporabnikov. S tem smo skušali prikazati kako ogrodja sledijo konceptom oblikovanja odzivnih spletnih strani, ter razvijalcem postavijo temelje in olajšajo njihovo delo.
Keywords: odzivne spletne strani, prednost mobilnemu, spletni razvoj, media queries, ogrodja
Published: 18.12.2014; Views: 988; Downloads: 105
.pdf Full text (5,27 MB)

4.
ODZIVNE SPLETNE STRANI Z UPORABO CSS MEDIA QUERIES
Jernej Tratnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu si bomo ogledali odzivne spletne strani in njihovo strukturo. Prav tako se bomo dotaknili nekaj novih semantičnih značk v HTML5 in si ogledali CSS3, ki ponuja nove vizualizacijske možnosti za spletno stran. Predstavili bomo tudi medijske poizvedbe in njihovo uporabo. Ogledali si bomo, kako je spletna stran sestavljena in na kratko predstavili oblikovanje strani za mobilne naprave. Na koncu bomo teorijo podprli še z izdelavo spletne strani in jo preizkusili s spletno aplikacijo za prikaz strani na mobilnih napravah.
Keywords: HTML, CSS, Media queries, odzivne spletne strani
Published: 17.02.2014; Views: 1278; Downloads: 130
.pdf Full text (3,34 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica