| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Uporaba rfid tehnologije v podjetju fibran d.o.o.
Martin Lazar, 2020, bachelor thesis/paper

Abstract: Naloga opisuje proces skladiščenja in odpreme proizvodov v podjetju FIBRAN d.o.o. Na osnovi analize stanja je predmet naloge preverba potencialnih prihrankov na času skladiščnih operacij in zmanjšanju števila napak med koraki v procesu, če bi se podjetje odločilo za drugačen način označevanja proizvodov in vodenja procesov. Trenutno vodenje skladiščnega poslovanja gotovih izdelkov poteka na osnovi označevanja artiklov s tehnologijo črtne kode, ki je podprta s programsko opremo WMS, za kreiranje carinskih dokumentov pa skrbi program PIS. V trenutnih operacijah je veliko delovnih faz, kjer je dopuščena možnost ročnega vnosa podatkov in je zaradi ročnih delovnih operacij skladiščnikom dopuščena možnost napak, ki se pojavijo ob začetku logistične verige, na dan pa pridejo šele na koncu ob odpremi palet; to povzroča časovne zamude v vsakdanjih procesih, napake pri vodenju količine zalog in odstopanja pri inventuri. Cilj te naloge je preverba poteka delovnih procesov skladiščenja gotovih izdelkov in odpreme le-teh, če bi se podjetje v prihodnje odločilo za uvedbo RFID tehnologije. Označevanje izdelkov z RFID čipi namreč skoraj popolnoma eliminira ročni vnos in delovne operacije skladiščnikov se v veliki meri reducirajo le na transport gotovih izdelkov iz proizvodnje do skladišča in nato iz skladišča do odpreme, v zaledju pa za ažurnost in pravilno izvedbo procesov skrbi programski sistem. Naš cilj v tej nalogi je pokazati, katere tehnične korake je treba izvesti, da bi izkoristili ves potencial prihrankov na času delovnih operacij v skladišču gotovih izdelkov in pri odpremi. Predstavili bomo tudi prihranke pri odpremi referenčnega tovornjaka, iz katerih se lahko ekstrapolirajo prihranki v daljšem časovnem obdobju in s tem izračuna upravičenost morebitne investicije v tehnologijo RFID.
Keywords: RFID, črtna koda, WMS, označevanje, logistika, skladiščenje, odprema.
Published: 13.03.2020; Views: 478; Downloads: 90
.pdf Full text (2,78 MB)

2.
Izboljšanje skladiščnega poslovanja v podjetju hiko trade d. o. o.
Adrijan Pregl, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo raziskali in predstavili skladiščno poslovanje v podjetju Hiko trade d.o.o., ki je specializirano za storitve skladiščenja, logistike, distribucije in prodaje izdelkov blagovne znamke Vileda. V teoretičnem delu smo opredelili poslovne procese v splošnem smislu, kakor tudi poslovne funkcije. Nato smo se osredotočili na opredelitev skladiščnega poslovanja. V praktičnem delu smo predstavili podjetje Hiko trade d.o.o., njihovo načrtovanje in izvajanje poslovanja ter kadrovsko strukturo. Podrobno smo opisali temeljne skladiščne procese, kakor tudi vse podporne procese, s katerimi se ukvarjajo, na primeru robotov za čiščenje tal. Tako smo natančno opisali sprejem, skladiščenje in odpremo v izbranem podjetju. Pred opisovanjem specifičnega procesa smo ga najprej teoretično definirali. Skozi opisovanje pa smo tudi predstavili poslovni objekt, v katerem se izvajajo poslovni procesi, kakor tudi opremo in tehnologijo, s katero rokujejo zaposleni. Skozi kritično analizo smo spoznali probleme, s katerimi se podjetje srečuje in predstavili rešitve, ki bi izboljšale sprejem in odpremo blaga ter evidentiranje zalog.
Keywords: Poslovni procesi, skladiščno poslovanje, sprejem, skladiščenje, odprema.
Published: 11.12.2019; Views: 258; Downloads: 51
.pdf Full text (967,42 KB)

3.
Logistika letalskega transporta farmacevtskih izdelkov
Aleš Dejak, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo prikazali delovanje prevoza temperaturno občutljivih farmacevtskih izdelkov po zraku, ki zahteva vzpostavitev zapletenih logističnih metod za ohranitev celovitosti farmacevtske pošiljke. Zahteva posebno opremo, posebne skladiščne prostore, usklajene postopke upravljanja in predvsem tesno sodelovanje med partnerji s hladno verigo. Trg farmacevtskih izdelkov še naprej narašča in kaže trajnosten in hiter razvoj. Ker je hitrost na trgu ključnega pomena, se v farmacevtski industriji vedno bolj zanašajo na letalski prevoz blaga. Izziv za vse udeležence v dobavni verigi je, da farmacevtske izdelke ohranijo v zahtevanem temperaturnem območju in tako zagotovijo neprekinjeno hladno verigo ter ohranijo kakovost izdelka.
Keywords: letalski tovorni transport, odprema temperaturno občutljivih farmacevtskih izdelkov, pokvarljivo blago, špedicija, embalaža
Published: 27.02.2019; Views: 419; Downloads: 63
.pdf Full text (2,51 MB)

4.
Prenova odpreme izdelkov iz podjetja Impol d.o.o.
Ines Jakoš, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Impol d.o.o. je podjetje z dolgotrajno tradicijo (lani so dopolnili 190 let) in podjetje, ki ima svojo vizijo. Ukvarjajo se z vrhunsko predelavo aluminija v polizdelke in končne izdelke. V diplomskem delu smo opisali in analizirali skladišče profilov v enem izmed trinajstih podjetij Impol-a d.o.o., to je Impol PCP d.o.o. Kot problem smo izpostavili časovno neučinkovitost dela. Številni vzroki zanjo so izvirali iz uporabe informacijskega sistema, katerega uporabljajo pri odpremi izdelkov. V diplomski nalogi smo zato predlagali nadgradnjo informacijskega sistema, zaradi katerega bi prihranili čas, katerega potrebujejo za odpremo izdelkov. Določili smo tudi čas, v katerem bi se jim povrnila investicija.
Keywords: skladišče, profili, informacijski sistem, Alcloud aplikacija, odprema, prenova
Published: 03.08.2018; Views: 508; Downloads: 56
.pdf Full text (2,02 MB)

5.
Predlog prenove skladišča odpreme v podjetju Eti, d.d.
Jan Polanec, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje ETI, d.d. je postal eden izmed vodilnih proizvajalcev, ki nudi rešitve za stanovanjske ter poslovne inštalacijeV diplomskem delu smo predstavili dejansko stanje v skladišču odpreme v podjetju ETI, d.d. ter predlagali rešitve, ki bi izboljšale skladiščno poslovanje. Osredotočili smo se na del skladišča, ki smo ga poimenovali šotor 2. Izpostavili smo problem prostorske stiske, ki smo ga rešili s postavitvijo regalnega skladiščnega sistema. Skozi analizo in primerjavo procesnih kart pred in po prenovi smo ugotovili, da smo s postavitvijo regalnega skladiščnega sistema prihranili čas. Z omenjenim skladiščnim sistemom smo pridobili tudi dodatna paletna mesta ter izboljšali urejenost in preglednost v skladišču, kar je bil tudi želeni cilj diplomske naloge.
Keywords: logistika, skladišče, skladiščenje, regalni sistem, odprema
Published: 19.01.2017; Views: 662; Downloads: 156
.pdf Full text (1,75 MB)

6.
Posodobitev procesa paletizacije v Palomi d.d.
Nina Škafar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je na kratko opisano kakšne palete se uporabljajo v podjetju, obstoječe stanje procesa paletizacije v podjetju, kakšna je manipulacija palet z gotovim in pol-gotovim blagom, kje se skladiščijo, potek odpreme, vračanje palet in kakšni dokumenti se uporabljajo pri nakupu in vknjižbi, ko palete prispejo v podjetje. Četrto poglavje je ključno poglavje diplomskega dela. Osredotočila sem se na predlog uvedbe nove vrste plačljivih palet, s katerimi podjetje ne bi več imelo izgub. V nalogi sem dokazala, da bi bila uvedba plačljivih palet sprejemljiva in racionalna. Palete se nebi več vračale nazaj v podjetje. V zaključku sem predstavila tudi možnost nadaljnjih izboljšav na področju logistike ter možnost razširitve skladišča za palete.
Keywords: Proces paletizacije, odprema, spremni dokumenti, plačljive palete
Published: 21.11.2016; Views: 704; Downloads: 20
.pdf Full text (940,94 KB)

7.
Primerjava odpreme vozil preko distribucijskih centrov do koncesionarjev v podjetju CAT LOGISTIC d.o.o.
Sara Gruden, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Gradivo govori o spremembi dostave vozil preko distribucijskih centrov do koncesionarjev na Nizozemskem, kjer so bili razlogi za spremembi velika čakalna doba in stroški. Predstavljena je shema pred in po spremembi in kolikšne so bile razlike v dostavnem času in kakšni so bili stroški.
Keywords: Logistika, distribucija, stroški, dostavni čas, odprema vozil.
Published: 11.02.2016; Views: 1080; Downloads: 127
.pdf Full text (1,20 MB)

8.
9.
Prenova procesa odpreme gotovih izdelkov v podjetju Cetis d.d.
Vesna Boršič, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na proces odpreme gotovih izdelkov, odpremno okolje, težave, vzroke zanje in iskanje rešitev. V prvem poglavju smo predstavili teoretične osnove s področja skladiščnega poslovanja, odpremnih procesov v logistiki, terminiranja odpreme in komisioniranja. V praktičnemu delu smo predstavili podjetje Cetis, d. d., ter opisali in predstavili vire, potrebne za izvajanje odpremnega procesa. V nadaljevanju smo se osredotočili predvsem na proces odpreme, ga natančno opisali in prikazali s pomočjo procesne karte. Nato smo natančno opisno in grafično predstavili potek odpreme gotovih izdelkov in na podlagi analize procesa še izboljšave za ta proces, s katerim lahko podjetje zmanjša stroške in prihrani čas. V tretjem poglavju smo podali možne rešitve težave na podlagi ugotovitev analize vzročno-posledičnega diagrama. Natančneje smo tudi prikazali in opisali preureditev skladiščnega prostora po izboljšavi. V zaključku smo ocenili in ovrednotili uspešnost rešitve problema, pogoje za uvedbo izboljšav in možnosti za nadaljnji razvoj podjetja.
Keywords: komisioniranje, delovni nalog, skladiščni proces, odprema.
Published: 23.01.2015; Views: 1213; Downloads: 134
.pdf Full text (2,77 MB)

10.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU GORENJE D.D. - PROGRAM SERVIS
Tjaša Dolinšek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar zajema najprej teoretični del, in sicer opis razvoja logistike, opredelitev logistike nasploh, opredelitev njenih ciljev in predstavitev logističnih podsistemov. Predstavljena je opredelitev embalaže, njene funkcije, njen pomen in vrste embalaž, ki obstajajo. V drugem delu pa smo se osredotočili na pakiranje za potekanje logističnih procesov na primeru podjetja Gorenje d.d. program Servis, kjer smo najprej na kratko predstavili podjetje Gorenje d.d. in Gorenje Servis. Sledila je analiza embalaž, ki se uporabljajo v Servisu ter njenih dobaviteljev in kratka predstavitev postopkov embaliranja na treh embalirnih strojih. Ker smo osredotočeni na pomen pakiranja, smo v nadaljevanju predstavili, kako v Servisu poteka prevzem rezervnih delov, pakiranje rezervnih delov, skladiščenje rezervnih delov in odprema blaga. Za konec smo predstavili še pomemben dokument v Servisu, ki se imenuje skladiščna kartica.
Keywords: logistika, embalaža, prevzem, pakiranje, skladiščenje, odprema blaga, skladiščna kartica
Published: 29.10.2014; Views: 1292; Downloads: 127
.pdf Full text (993,36 KB)

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica