| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
REKONSTRUKCIJA 110kV STIKALIŠČA RTP SELCE IN PREHOD IZ PROSTOZRAČNEGA V GIS STIKALIŠČE
Silvester Cizerle, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zadnja obnova stikališča 110kV v RTP Selce, je bila v letih 1979 do 1987, Naprave so tehnološko že precej zastarele, celotno stikališče pa je bilo zasnovano v petdesetih letih prejšnjega stoletja glede na takratne potrebe. Dandanes pa obratovalno težko izpolnjuje zahteve v elektroenergetskem sistemu Slovenije. V diplomskem delu je predstavljeno sedanje stanje stikališča 110kV RTP Selce, opisane so naprave ki trenutno obratujejo (zbiralke, odklopniki, ločilniki). Opisani so vzroki za prenovo stikališča in cilji rekonstrukcije, opisano je potrebno dimenzioniranje naprav in izbira samih naprav GIS postroja ter predstavitev le-teh.
Keywords: razdelilna transformatorska postaja, elektroenergetski sistem, stikališče, zbiralke, odklopniki, ločilniki, dimenzioniranje naprav, GIS (Gas Insulated Switchgear)
Published: 07.12.2012; Views: 2774; Downloads: 307
.pdf Full text (4,94 MB)

2.
MENJAVA MALOOLJNIH ODKLOPNIKOV Z VAKUUMSKIMI
Uroš Podrzavnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je predstaviti problem in predlagati rešitev za obstoječe malooljne odklopnike na srednjenapetostnem 6 kV nivoju, ki se jim izteka življenjska doba. V nalogi je opisana 6 kV lastna raba s poudarkom izvedbe protieksplozijskega zaščite elektro naprav. V nadaljevanju je opisana določena protieksplozijska zaščita elektro naprave, v kateri se nahaja odklopnik, opis obeh izvedb odklopnikov v tem primeru ter nastanek in gašenje električnega obloka, menjava odklopnikov (izračuni, razmere, pojavi ter razlaga za zamenjavo odklopnikov). Ob koncu je podana rešitev in predlog vrste izbire novih odklopnikov.
Keywords: Premogovnik Velenje, protieksplozijska zaščita, napajanje, odklopniki, malooljni odklopnik, vakuumski odklopnik, standardi.
Published: 23.08.2012; Views: 1524; Downloads: 203
.pdf Full text (2,54 MB)

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.32 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica