| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
INTELIGENTNA HIŠA - VARNOST IN NADZOR
Andrej Jagar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Kot vse druge informacijsko komunikacijske tehnologije se hitro razvijajo tudi tehnologije, ki nam omogočajo kvalitetnejše in lažje bivanje. Gradnja stanovanj in želja po kvalitetnem bivanju teži k temu, da se naprave in komponente med sabo povezujejo, le s temi pa lahko upravljamo iz ene lokacije. V diplomskem delu smo raziskali in opisali področje varnosti in nadzora v inteligentnih hišah. Proučili smo, katere komponente uporabljamo za varovanje hiše pred naravnimi nesrečami in pred nepooblaščenimi osebami, ter načrtovali implementacijo varnosti v inteligentni hiši. Za prikaz nadzora in upravljanja z inteligentno hišo iz enega mesta, pa naj bo to iz hiše ali iz oddaljene lokacije, je bila kot del diplomske naloge razvita tudi prototipna aplikacija za nadzor in upravljanje z inteligentno hišo.
Keywords: Inteligentna hiša, avtomatizacija zgradb, povezovanje naprav, krmiljenje naprav, oddaljen nadzor, sistemi varovanja
Published: 07.10.2011; Views: 1984; Downloads: 279
.pdf Full text (4,50 MB)

2.
PREIZKUŠANJE STROJNO-PROGRAMSKEGA KOMPLEKSA ZA ODDALJEN NADZOR FOTOAPARATOV
Jože Prijatelj, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil vzpostavitev strojno-programskega kompleksa za oddaljen nadzor fotoaparatov in preizkušanje le-tega. Vzpostavili smo delujoč strojni kompleks, na katerega smo namestili prosto dostopno programsko opremo in tako vzpostavili strojno-programski kompleks. Za nadzor fotoaparata iz strežnika smo najprej zagotovili programsko opremo, ki je skrbela za povezavo med oddaljenim računalnikom in fotoaparatom, nato pa smo poskrbeli, da smo lahko nadzirali fotoaparat iz strežnika s pomočjo Chdkptp in CHDK(angl. canon hack development kit) programske opreme. Po vzpostavitvi celotnega strojno-programskega kompleksa za oddaljen nadzor smo napisali lastne postopke in kriterije za preizkušanje programske opreme. Na podlagi postopkov in kriterijev smo ugotovili najhitrejši način zajemanja in prenosov JPG in surovih fotografijna trdi disk. Preizkusili smo izgledgumbov v grafičnem uporabniškem vmesniku GUI (angl. graphical user interface) v programu Chdkptp in ga tudi izboljšali. Uporaba CHDK je pripomogla k boljšim zmogljivostim celotnega strojno-programskega kompleksa za oddaljen nadzor fotoaparatov, saj smo poleg nadzora nad fotoaparatom pridobili tudi zmožnost zajemanja fotografij v surovem formatu in poganjanju skriptov.
Keywords: preizkušanje strojne opreme, preizkušanje programske opreme, oddaljen nadzor fotoaparatov, CHDK, Chdkptp
Published: 22.07.2013; Views: 973; Downloads: 68
.pdf Full text (2,09 MB)

3.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA NADZOR IN UPRAVLJANJE RAČUNALNIŠKIH OMREŽIJ
Domen Rogina, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili programsko opremo za nadzor in upravljanje računalniških omrežij. Opisali smo, kaj so ta orodja, za kaj so koristna in kako delujejo, našteli pa smo tudi tista, ki se najbolj uporabljajo, tri od njih pa tudi podrobneje opisali. V delu smo na kratko opisali tudi računalniško omrežje in delo zaključili s primerjavo orodij po zastavljenih merilih, ki smo jih izmerili in jih subjektivno ocenili.
Keywords: nadzor računalniških omrežij, upravljanje računalniških omrežij, oddaljen nadzor, SNMP, ICMP, WMI
Published: 18.09.2013; Views: 906; Downloads: 97
.pdf Full text (978,25 KB)

4.
ODDALJEN NADZOR Z BREZPILOTNIM ZRAČNIM PLOVILOM
Luka Hrastnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem teoretično in praktično preučil, kakšne so možnosti uporabe brezpilotnih letečih naprav za zbiranje informacij ter oddaljen nadzor. V prvem delu diplomskega dela sem opredelil brezpilotne naprave ter njihov pomen in uporabo. V drugem delu sem opisal izdelavo brezpilotne naprave ter na koncu njeno testiranje in ugotovitve. Za testiranje in izdelavo sem si izbral napravo quadcopter, saj mi je le-ta omogočala vse potrebne funkcije za dostopno ceno. Po koncu testiranj sem prišel do ugotovitve, da so brezpilotne leteče naprave izredno praktične in bodo zato hitro postale nepogrešljiv del v veliko različnih organizacijah.
Keywords: Oddaljen nadzor, leteče plovilo, brezpilotno leteče plovilo, radijsko vodenje
Published: 10.12.2014; Views: 828; Downloads: 131
.pdf Full text (2,88 MB)

5.
UPRAVLJANJE PAMETNE HIŠE
Mitja Oblak, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Pametne hiše nam omogočajo udobnejše bivanje, pomagajo pri varčevanju z energijo in avtomatizirajo upravljanje posameznih sklopov. V diplomskem delu je predstavljena izvedba sistema za vodenje in upravljanje pametne hiše z oddaljenim nadzorom za enodružinsko hišo. Vsebuje opise delovanja posameznih podsistemov, ki v celoti tvorijo odprt sistem model pametne hiše, in upravljanja preko spletnega vmesnika. Izvedba temelji na uporabi cenovno dostopnih komponent, ki z malo računalniškega predznanja in prostega časa, omogočajo izvedbo, odprto za prihodnje posodobitve in enostavno vzdrževanje ter prilagajanje bodočim potrebam uporabnika.
Keywords: pametna hiša, oddaljen nadzor, avtomatizacija, vodenje
Published: 26.06.2015; Views: 916; Downloads: 237
.pdf Full text (2,34 MB)

6.
ALTERNATIVNA REŠITEV ZA NADZOR MULTIKOPTERJEV
Gregor Hrastnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je bil razviti alternativno rešitev za upravljanje multikopterjev, ki bo enostavna za uporabo in primerna tudi za začetnike. V prvem delu je na kratko predstavljeno delovanje multikopterjev in trenutno stanje na trgu. V nadaljevanju smo predstavili razvoj rešitve, ki omogoča realnočasovni nadzor multikopterja preko senzorjev gibanja pametnega telefona in spremljanje žive slike na prenosnem računalniku. Rešitev je osnovana na običajnih modelarskih komponentah, platformi Arduino, mobilnem sistemu Windows Phone in operacijskem sistemu Windows. Na koncu smo opravili testiranje in rešitev primerjali s klasičnim upravljanjem ter predstavili ugotovitve.
Keywords: multikopter, arduino, oddaljen nadzor, pametni telefon
Published: 22.10.2015; Views: 603; Downloads: 40
.pdf Full text (2,80 MB)

7.
ODDALJEN NADZOR PODSISTEMA SATELITA NA PODLAGI PROGRAMSKO DEFINIRANE ZEMELJSKE POSTAJE
Žan Brus, 2016, diploma project paper

Abstract: V končnem projektu sta opisana razvoj in delovanje programske rešitve za oddaljen nadzor podsistema satelita na podlagi programsko definirane zemeljske postaje. Opisa delovanja programsko definiranega radia in zemeljske postaje zgrajene za potrebe misije Trisat sta dodana v teoretski razlagi. Realizirana rešitev omogoča pregled nad posameznimi parametri podsistema satelita, beleženje njihovih vrednosti in nudi možnost reagiranja v primeru nepričakovanih vrednosti. Izvedeni testi, uporabljeni za preverjanje pravilnega delovanje sistema za nadzor so opisani, pridobljeni rezultati so analizirani in ustrezno argumentirani.
Keywords: programsko definiran radio, SDR, zemeljska postaja, oddaljen nadzor, satelit
Published: 21.03.2017; Views: 307; Downloads: 27
.pdf Full text (2,08 MB)

8.
MULTIFUNKCIJSKI VGRAJENI SISTEM ZA HIŠNO AVTOMATIZACIJO
Gregor Nikolić, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je opisan razvoj samostojnega multifunkcijskega vgrajenega sistema za hišno avtomatizacijo, ki se električno napaja iz že obstoječega električnega omrežja in ga je mogoče vgraditi v že obstoječo infrastrukturo stavb. Sistem je grajen z mislijo na družbeno odgovornost, v smislu ekonomije, ljudi in do okolja. Vgrajeni sistem omogoča več funkcionalnosti, kot je kapacitivna tipka, brezstična komunikacija NFC, brezžična povezljivost Z-Wave, relejski vklop in odklop priključenih porabnikov, svetlobni odziv oziroma osvetlitev za ustvarjanje ambienta ter neposredno merjenje električne moči, ki jo troši priključen porabnik. Z vso to funkcionalnostjo in še posebej z možnostjo oddaljenega merjenja električne energije in vpliva na porabnika, lahko smotrno in učinkovito vplivamo na porabo električne energije. Opisano je načrtovanje posameznih sklopov, ki tvorijo celoto. Relevantni vplivni standardi so opisani in predstavljeni ter upoštevani pri načrtovanju prototipnega izdelka, ki je v celoti predstavljen v nalogi. Opravljene so bile meritve, ki so predstavljene in analizirane.
Keywords: Multifunkcijski vgrajen sistem, hišna avtomatizacija, pametna omrežja, brezstična komunikacija NFC, kapacitivno stikalo, oddaljen nadzor, merilnik porabe moči
Published: 25.08.2016; Views: 1077; Downloads: 507
.pdf Full text (5,71 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica