| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
KRMILJENJE IN REGULACIJA CENTRALNEGA OGREVANJA Z ODDALJENIM DOSTOPOM
Andrej Božnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času, ko je v svetu veliko povpraševanje po povezovanju na daljavo, nam uporaba krmilnikov podjetja Saia Burgess omogoča popolno avtomatizacijo okolja na področju zagona, storitev, nadzora in spremljanja informacij. V diplomski nalogi smo uporabili krmilnik PCD3.M5540 za krmiljenje in regulacijo centralnega ogrevanja. Za programiranje krmilnika smo uporabili programsko orodje PG5, ki vsebuje urejevalnik Fupla, spletno aplikacijo za nadzor podatkov na daljavo pa smo izdelali v programskem orodju S-Web Editor.
Keywords: programirljiv logični krmilnik PCD3, centralno ogrevanje, regulacija temperature, oddaljen dostop, razvojno okolje PG5, urejevalnik Fupla, spletni urejevalnik S-Web
Published: 26.03.2010; Views: 3346; Downloads: 343
.pdf Full text (3,74 MB)

3.
Servisi za oddaljen dostop do računalnikov
Tadej Šetinc, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni servisi za oddaljen dostop do računalnika. Oddaljen dostop je postal pomembna storitev za domačo in poslovno uporabo, ki jo uporabljajo skoraj vsi uporabniki računalnikov. Servisi, ki omogočajo oddaljen, dostop so nam v veliko pomoč in nam prihranijo veliko časa. V prvem delu diplomske naloge je opis, zgodovina, uporabnost in varnost oddaljenega dostopa. V naslednjih poglavjih pa se osredotočimo na sistemske zahteve, varnost in nastavitve izbranih servisov za oddaljen dostop do računalnika. V zaključku naloge so predstavljeni rezultati praktičnega preizkusa izbranih servisov, njihova analiza in medsebojne primerjave.
Keywords: oddaljen dostop, storitve, varnost, vpn
Published: 28.10.2015; Views: 406; Downloads: 127
.pdf Full text (1,39 MB)

4.
Avtomatska opazovalnica živali na platformi Raspberry Pi
Luka Reisman, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava izdelavo samostojne avtomatske opazovalnice živali s pomočjo računalnika Raspberry Pi. Najprej je predstavljena oprema, ki smo jo potrebovali pri izdelavi opazovalnice. Glavna strojna oprema je enoploščni računalnik Raspberry Pi 3 (model B), na katerega smo namestili operacijski sistem Raspbian in programski jezik Python ter nastavili varen oddaljen dostop preko protokola SSH. Nato razložimo, kako smo s pomočjo sončne celice z izhodno močjo 15 W, regulatorja, ter akumulatorja z 12 V napetostjo in kapaciteto 7,2 Ah sestavili napajalni sistem ter nanj povezali računalnik Raspberry Pi s kamero Pi NoIR. V diplomski nalogi predstavimo tudi rezultate avtomatskih opazovanj manjših živali pri različnih pogojih osvetlitve.
Keywords: Raspberry Pi, opazovalnica živali, oddaljen dostop, sončne celice, fotografija, video
Published: 04.01.2019; Views: 618; Downloads: 94
.pdf Full text (2,09 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica