| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PREDLOG RAZVOJA TURIZMA V VITANJU
Nina Ledinek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Namen diplomskega dela je prikazati razvojne potenciale na področju turizma v občini Vitanje. V teoretičnem delu smo predstavili turistično destinacijo, destinacijski management ter še posebej podeželje in izletniški turizem, saj je tovrstna oblika turizma v občini, ki je predmet naše raziskave najbolj pogosta. Predstavili smo tudi občino Vitanje ter vse najpomembnejše znamenitosti, ki jih Vitanje ponuja. Opisali smo tako naravne, kot tudi kulturne znamenitosti, ki so turistično zanimive. V empiričnem delu diplomskega dela, smo opravili raziskavo z različnimi predstavniki občine Vitanje. Skušali smo ugotoviti situacijo na področju turizma v Vitanju skozi oči tistih, ki imajo pri tem vpliv ali pa turizem v občini soustvarjajo. Na podlagi odgovorov, ki smo jih dobili s pomočjo intervjuja, smo interpretirali odgovore in naredili kritično oceno. Na koncu smo še naredili analizo SWOT, kjer smo predstavili prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti turizma v občini Vitanje. Iz raziskave lahko razberemo, da ima občina Vitanje veliko potencialov, da se turistično razvije in postane ena izmed najbolj obiskanih občin v Sloveniji. Glavni problem je nepoznavanje ali nepripravljenost vodilnih (odgovornih) oseb do sprememb, predvsem v smislu povezovanja z drugimi občinami z namenom ponujanja bolj celovitih turističnih storitev, ki bi privabili turiste iz celega sveta.
Keywords: Ključne besede: turistična ponudba, občina Vitanje, destinacijski management, podeželski turizem, funkcionalno povezovanje občin
Published: 23.08.2012; Views: 1656; Downloads: 239
.pdf Full text (1,09 MB)

2.
MOŽNOST RAZVOJA TURIZMA V OBČINAH VOJNIK IN VITANJE
Karmen Gaber, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Možnost razvoja turizma v občinah Vojnik in Vitanje smo obravnavali možnosti za razvoj turizma v obeh občinah. Občini imata dobre preddispozicije s pestrim številom naravnih in kulturnih znamenitosti. Obe imata ugoden relief, neokrnjeno naravo in prijazna gostišča, ki nudijo obiskovalcem le najboljšo hrano in pijačo. Vendar, ali je to dovolj za razvoj turizma? Za začetek že. S pomočjo intervjujev s predstavniki turističnih namestitev, turističnih društev ter z županoma smo ugotovili, da imata občini možnost za razvoj izletniškega turizma s sodelovanjem sosednjih občin Dobrno in Zreče. Njihovo sodelovanje bi imelo pozitivne učinke na pestrost same ponudbe. V Vojniku se počasi razvija kmečki turizem, v Vitanju pa izletniški in izobraževalni turizem. Poudarjamo tudi, da imata občini potencial za razvoj ekološko pridelane hrane, oblikovanje skupnega produkta in prodaje le-tega. Največji problem vidimo v nepovezanosti in razpršenosti predstavnikov turistične ponudbe. Predlagamo tudi primere pohodnih poti in vinskih cest. Občinska vizija razvoja turizma mora temeljiti na izletniškem turizmu, prijaznemu okolju. Turistu se morajo naučiti ponuditi in prodati svojo prelepo naravo in kulturo.
Keywords: Občina Vojnik, občina Vitanje, izletniški turizem, turistična ponudba, ekološki pridelki, pohodniške poti.
Published: 08.07.2013; Views: 1177; Downloads: 390
.pdf Full text (7,23 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica