| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UREDITEV PROMETA V OBČINI POLZELA
Nejc Pogačnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Predmet diplomskega dela je ureditev prometa v širšem centru Občine Polzela, pri čemer smo se osredotočili na urejanje prometa z izvedbo enosmernih ulic. Izvedena je bila analiza obstoječe prometne ureditve, na osnovi katere so bili izpostavljeni problematični odseki cest in predstavljene možne rešitve, v smislu preureditve trenutnega dvosmernega prometnega sistema v enosmernega. Pri svojem delu smo na podlagi teoretičnih predpostavk preučili pozitivne in negativne posledice izbranega načina regulacije prometa in te ugotovitve ovrednotili na konkretnih primerih znotraj območja obdelave. Za vsakega izmed izpostavljenih cestnih odsekov je bil izveden popis del, s katerim smo ugotavljali ekonomsko upravičenost predlaganih rešitev prometne ureditve.
Keywords: ureditev prometa, enosmerne ulice, parkirna mesta, Občina Polzela.
Published: 26.06.2014; Views: 786; Downloads: 56
.pdf Full text (3,86 MB)

2.
Preživljanje prostega časa prebivalcev občine Polzela
Jana Gominšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Prosti čas je in postaja vse bolj pomembna vrednota v Življenju. Kako posameznik preživlja svoj prosti čas, pokaže kakovost njegovega življenja. Ni pa vse odvisno od količine prostega časa in finančnih sredstev, ki jih posameznik vlaga v prostočasne dejavnosti. Zelo pomembna je ponudba prostočasnih dejavnosti, ki jih imamo v bližnji okolici doma. Široka ponudba rekreacije, kulturnih prireditev, srečanj, organiziranje delavnic, krožkov je pogoj za privlačno bivanjsko okolje in posledično tudi rast števila prebivalcev s priseljevanjem iz drugih geografskih območij. V diplomskem delu so s pomočjo literature predstavljene osnovne značilnosti turizma v občini Polzela ter naravno in družbenogeografske značilnosti občine Polzela. Z anketnim vprašalnikom smo ugotavljali, koliko prostega časa imajo prebivalci občine Polzela, na kakšen način ga preživljajo in kako so zadovoljni s ponudbo prostočasnih dejavnosti v občini Polzela.
Keywords: Prosti čas, geografija turizma, občina Polzela, turistična ponudba, rekreacija
Published: 27.07.2016; Views: 852; Downloads: 62
.pdf Full text (4,32 MB)

3.
Trajnostna mobilnost v občini polzela
Laura Skornšek, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Veliko mest se sooča z negativnimi vplivi, ki jih povzroča cestni promet. Prebivalci mest se srečujejo z negativnimi stranskimi učinki: nesreče, prometni zastoji, povečan hrup, prevelika koncentracija izpušnih plinov. Zato slovenska in evropska mesta v današnjem času dajejo velik poudarek pojmu trajnostna mobilnost. Cilj trajnostne mobilnosti je spodbujati ljudi k uporabi bolj trajnostnih načinov prevoza (javni potniški promet, kolo, hoja), zmanjšati onesnaženost okolja ter izboljšati zdravje ljudi. V magistrskem delu predstavljamo trajnostno mobilnost v občini Polzela. Ker je pojem trajnostna mobilnost zelo širok, smo se v magistrskem delu v raziskovalnem delu osredotočili na javni potniški promet. V raziskovalnem delu se nismo osredotočili na celotno območje občine Polzela, ampak smo se usmerili na naselja, ki spadajo pod občino Polzela: Podvin pri Polzeli, Dobrič, Andraž nad Polzelo ter Založe. Znotraj raziskovalnega dela smo anketirali prebivalce naselij Podvin pri Polzeli, Dobrič, Andraž nad Polzelo ter Založe o njihovi mobilnosti do centra Polzele. Na podlagi tega smo predlagali rešitev, ki bi izboljšala mobilnost prebivalcev naselij Podvin pri Polzeli, Dobrič, Andraž nad Polzelo ter Založe do centra Polzele.
Keywords: občina Polzela, javni potniški promet, anketiranje, trajnostna mobilnost
Published: 23.07.2018; Views: 360; Downloads: 72
.pdf Full text (1,84 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica