| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
VPLIV NOVIH TEHNOLOGIJ IZDELAVE NA RAZVOJ IN CILJE PODJETIJ
Dalibor Mitić, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V sodobnem času tržno gospodarstvo in vse večja konkurenca silita podjetja, da iščejo vedno nove poti do kupca. Podjetja si prizadevajo strankam ponuditi vedno hitrejši, enostavnejši in hkrati varen nakup. Pri izpolnjevanju teh ciljev podjetjem pomaga sodobna tehnologija. Najpomembnejši rezultat uvajanja novih tehnologij in vstopanja oziroma odkrivanja novih trgov je povečanje tržnega deleža, s tem pa prihodkov in dobička. Nanj imajo najpomembnejši neposredni vpliv izhodne posredne spremenljivke, konkretno uvajanje novih ali bistveno izboljšanih izdelkov. Pri domačih podjetjih se pri investiranju v nove izdelovalne tehnologije in nove izdelke pojavi problem velikosti oziroma omejenosti domačega trga v primerjavi s tujimi podjetji večjih držav. Ta se primarno osredotočajo na domači trg, saj je ta veliko bolj dovzeten za novosti in jim že ta omogoča dobiček. Dejstvo je, da ostaja vpliv inovacij in uvajanja novih tehnologij na cilje podjetij in s tem na celoten dobiček iz naslova novih izdelkov premajhen.
Keywords: Ključne besede: novi izdelki, nova tehnologija, diferenciranje, analize, stranke
Published: 22.04.2009; Views: 2026; Downloads: 139
.pdf Full text (791,55 KB)

4.
5.
Večparametrski model ugotavljanja uspešnosti e-storitev na primeru e-dohodnine
Tamara Repnik, 2004, master's thesis

Abstract: Večparametrski model ugotavljanja uspešnosti e-storitev na primeru e-dohodnine
Keywords: nova ekonomija, informacijska družba, informacijska tehnologija, Internet, elektronsko poslovanje, javna uprava, davčni sistemi, davki, dohodnina, uspešnost poslovanja, modeli, analiza
Published: 10.07.2015; Views: 367; Downloads: 74
URL Link to full text
This document has many files! More...

6.
Inovativna pedagogika 1 : 1 pri tehniškem izobraževanju
Petra Kores, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Bistvo učnega procesa je poleg vzgoje (afektivnega področja) predvsem usvajanje znanj (kognitivni pogled) in spretnosti (kompetence). Kako kakovostno bo to znanje, je odvisno od učinkovitosti učenja. 21. stoletje je stoletje sodobne informacijske družbe, ki ustvarja vedno večje in nove izobraževalne zahteve ter izzive in ob tem hkrati zagotavlja nova orodja za zadovoljitev le-teh. Zaradi zahtev po učinkovitem učenju in pridobivanju kakovostnega znanja le-tega skoraj ni mogoče več pridobiti s tradicionalnim poučevanjem in učenjem. Zato je nujno potrebna sprememba, miselni preskok, na področju izobraževalnega sistema. Diplomska naloga temelji na vpogledu v »inovativno pedagogiko 1 : 1« v splošnem izobraževanju in še posebej na področju tehniškega izobraževanja. Inovativna pedagogika 1 : 1 je usmerjena v sodelovalno, poizvedovalno in raziskovalno učenje, v nove metode dela, uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije, nova učna okolja, samostojnost in personalizacijo učenja. Vse našteto povečuje učinkovitost učenja, kompetentnost ter pripravljenost učencev na zaposlitev.
Keywords: učenje, poučevanje, tehnika in tehnologija, inovativna pedagogika 1 : 1, IKT, sodelovalno učenje, motivacija, kompetence 21. stoletja, nova učna okolja, kreativna učilnica, kognitivno učenje, učni načrt.
Published: 11.11.2016; Views: 523; Downloads: 81
.pdf Full text (643,98 KB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica