| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Tvorba rastlin z L-sistemi
Matej Mlaker, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje L-sisteme. Začne se s kratkim opisom podobnih rešitev, znanih pred predstavitvijo L-sistemov, nadaljuje pa z osnovnim konceptom. Na kratko opiše tudi vrste L-sistemov in njihov namen. Podrobneje sta opisani dve pomembnejši metodi, to sta L-sistemi v oklepajih in stohastični L-sistemi. Bralcu razkrije nekaj prednosti modeliranja rastlin. Na koncu še opiše aplikacijo, ki je bila napisana med raziskavo.
Keywords: L-sistem, notacija, računalniška grafika, Lindenmayer, tvorba rastlin
Published: 20.12.2010; Views: 1350; Downloads: 50
.pdf Full text (1,81 MB)

3.
ANALIZA VZORCEV V MODELIH INFORMACIJSKIH PROCESOV
Katja Blažič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili področje poslovnih oziroma informacijskih procesov, s poudarkom na modelih procesov in osnovnih konceptih modeliranja procesov. Predstavili smo standardno notacijo za modeliranje poslovnih procesov - BPMN 1.2. V nadaljevanju smo se osredotočili na vzorce procesov, ki smo jih opisali v strukturirani obliki in ponazorili z BPMN modelom procesa. V praktičnem delu diplomske naloge smo identificirali in analizirali opredeljene vzorce procesov v konkretnih modelih procesov. Rezultat praktičnega dela so kvantitativne ugotovitve pojavljanja BPMN elementov v modelih procesov.
Keywords: Modeli procesov, notacija BPMN, vzorci procesov
Published: 23.06.2011; Views: 1377; Downloads: 136
.pdf Full text (7,83 MB)

4.
Vpeljava kontrolnega okvirja COBIT v informacijski sistem podjetja Mikropis Holding, d. o. o.
Andrej Funkel, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Povzetek V diplomskem delu smo predstavili področje informacijske tehnologije z uporabo COBIT, ki povezuje tudi ISO standarde. Zato smo v začetku podrobno opisali sestavo COBIT-a, njegovega okvirja in zrelostni model. Zaradi nujne uporabe ISO standardov smo opisali dva najbolj pogosta, standard kakovosti ISO 9001 in pa okoljski standard ISO 14001. Pri varnosti smo zajeli digitalno potrdilo, varnostni ključ in elektronski podpis. V informatiki pa je nujna in zelo razširjena tehnologija BPMN, ki se uporablja za modeliranje standardnih notacij poslovnih procesov. V praktičnem delu pa smo COBIT vpeljali v del podjetja in ga na koncu prikazali še z BPMN notacijo.
Keywords: Ključne besede: COBIT, ISO 9001, BPMN notacija
Published: 13.09.2011; Views: 2149; Downloads: 337
.pdf Full text (2,20 MB)

5.
VPELJAVA TEHNOLOGIJ ZA UPRAVLJANJE POSLOVNIH PROCESOV
Robi Kuserbanj, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo se ukvarjali z analizo vpeljave tehnologij za upravljanje poslovnih procesov in vplivi različnih dejavnikov na uspešno poslovanje podjetja. Pri analizi vpeljave je bil glavni namen raziskave pregledati in proučiti možnosti vpeljave upravljanja poslovnih procesov, najti primerno tehnologijo kot podporo k upravljanju poslovnih procesov in na praktičnem primeru prikazati upravljanje poslovnih procesov. Pomagali smo si z različnimi pristopi, kot so identifikacija, modeliranje, simulacija, optimizacija, izvajanje, in kot rezultat predstavili celoten projekt upravljanja poslovnih procesov v izbranem podjetju. Z empiričnim raziskovalnim pristopom smo ugotavljali morebiten vpliv izbranih dejavnikov na uspešnost podjetja in v okviru tega izvedli anketo. Kot rezultat magistrske naloge smo predstavili rezultate, ki opisujejo vpliv različnih dejavnikov na uspešnost podjetja. Rezultati in analize so nam pokazali, da na uspešnost podjetja vplivajo razumevanje poslovnih procesov in notacije, vpeljava poslovnih procesov, razumevanje prednosti in slabosti upravljanja poslovnih procesov ter posamezne faze vpeljave upravljanja poslovnih procesov.
Keywords: poslovni procesi, notacija BPMN, upravljanje poslovnih procesov, orodja BPM, BPM
Published: 16.04.2013; Views: 1178; Downloads: 160
URL Link to full text

6.
MEDOBRATOVALNOST REŠITEV ZA MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESOV V BPMN
Goran Graf, 2015, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo predstavlja rezultat opravljene analize na področju standarda BPMN 2.0 in rešitev, ki omogočajo modeliranje v omenjeni notaciji. Smer raziskave je področje medobratovalnosti. Opravili smo pregled literature, relevantnih standardov in področij zapisa BPMN. Poleg samega standarda BPMN 2.0, smo preučili še datotečne formate BPMN, XML, XPDL in VSD. Nad izbranimi orodji (Signavio, Yaoqiang BPMN Editor in Activiti (BPM Platform)) smo opravili analitični pregled podprtosti elementov notacije. Prav tako smo izvedli posebno obliko eksperimenta in na praktičnem primeru preverili zbrane ugotovitve. Zapisali smo ugotovitve o uspešnosti prenosa informacij. Ugotovitve so pokazale, da nobeno orodje ni v celoti nudilo podpore standardu, kljub navajanju v specifikacijah orodja. Izpostavljamo Signavio, ki se je odrezal najboljše. Prav tako smo podali smernice za nadaljnjo delo oziroma predloge za širitev raziskave na ostala področja.
Keywords: medobratovalnost, poslovni proces, bpmn, notacija
Published: 22.05.2015; Views: 848; Downloads: 110
.pdf Full text (3,95 MB)

7.
UPORABA TEHNOLOGIJE WEBSOCKET ZA POŠILJANJE SIGNALOV MIDI
Luka Hrgarek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Glasbeni inštrumenti lahko medsebojno komunicirajo z uporabo protokola MIDI, ki je sprejet kot standard v glasbeni industriji. Včasih bi si želeli realno časovno glasbeno komunikacijo prenesti do oddaljene lokacije, za kar je splet zelo dobra infrastruktura. V diplomskem delu bomo predstavili spletno tehnologijo WebSocket in standard za komunikacijo med glasbenimi napravami MIDI. Opisali bomo izdelovanje in uporabo tako strežnika, ki bo oddajal vhodne MIDI signale preko spleta, kakor tudi odjemalske spletne aplikacije, ki bo te podatke sprejemala ter prikazovala v uporabniku razumljivi obliki.
Keywords: spletna aplikacija, WebSocket, MIDI, Raspberry Pi, Node.js, glasbena notacija
Published: 30.06.2015; Views: 1148; Downloads: 163
.pdf Full text (1,73 MB)

8.
Študija primera vpeljave procesnega pristopa v Zavod za gozdove Slovenije
Maja Tretjak, 2017, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga obravnava študijo primera vpeljave procesnega pristopa v Zavod za gozdove Slovenije. Proučili smo poslovne procese in na podlagi kriterijev identificirali najbolj kritičen poslovni proces. S pomočjo orodja Bizagi smo izvedli analizo, modeliranje in simulacijo izbranega poslovnega procesa ter ga na testnem nivoju v celoti implementirali. S simulacijo smo ugotovili, da vpeljan procesni pristop izbranega procesa zmanjša stroške in čas procesa, izboljša efektivni čas zaposlenih ter omogoča večjo fleksibilnost in sistemsko izvedbo procesa. Izvedena prototipna implementacija omogoča popolni nadzor nad procesom in interaktivni tok aktivnosti.
Keywords: Zavod za gozdove Slovenije, procesni pristop, upravljanje poslovnih procesov (BPM), notacija za modeliranje poslovnih procesov (BPMN), avtomatizacija, študija vpeljave.
Published: 06.10.2017; Views: 255; Downloads: 60
.pdf Full text (2,87 MB)

9.
Razvoj spletne aplikacije za učenje notacije BPMN po konceptu učenja jezikov
Anastazia Žeks, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Jezik in notacija BPMN imata vnaprej določene elemente, ki jih lahko uporabljamo, svoj pomen in pravila za rabo. Diplomsko delo bo pokazalo, da se učenje notacije lahko izvaja na enak način kot učenje jezikov. S tem se bo tudi potrdila podana hipoteza: »Pristop in način učenja jezika in notacije BPMN se lahko izvajata na enak način.« K zastavljanju načina učenja bodo pripomogle analizirane aplikacije za učenje jezikov, njihovi koncepti in pristopi k učenju. Načini učenja iz pridobljenih analiz bodo uporabljeni za izdelavo aplikacije za učenje notacije BPMN.
Keywords: jeziki, notacija BPMN, analiza pristopov učenja, spletna aplikacija
Published: 08.11.2018; Views: 282; Downloads: 45
.pdf Full text (1,42 MB)

10.
Pregled in analiza rešitev za modeliranje s CMMN
Laura Ekart, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V številnih organizacijah se iz dneva v dan nadgrajujejo metode dela in prav tako njihova učinkovitost. Iskanje in odpravljanje nepravilnosti se tako zmanjšujeta, povečuje pa se natančnost dela ter posledično priprava delovnega toka določenega procesa. Zaradi različnosti dela in želji po učinkovitosti se v podjetjih uporabljajo ustrezne notacije za pripravo načrtov delovanja. CMMN predstavlja notacijo, ki je še v razvoju, ter procese, katerih tok se lahko med izvajanjem spreminja. Procesi se izvajajo dinamično v spremenljivem vrstnem redu (odvisno od okoliščin). V diplomski nalogi bodo podrobneje predstavljena ustrezna orodja za delo s CMMN, analizirana bodo področja notacije in predstavljena bo morebitna medsebojna povezljivost orodij.
Keywords: modeliranje, notacija CMMN, analiza rešitev
Published: 13.11.2019; Views: 43; Downloads: 7
.pdf Full text (2,75 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica