| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 61
First pagePrevious page1234567Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Nogometna mafija : diplomsko delo
Dragan Brezovac, 2009, undergraduate thesis

Keywords: organizirana kriminaliteta, mafija, nogomet, športne stave, diplomske naloge
Published: 17.09.2009; Views: 3317; Downloads: 328
.pdf Full text (467,15 KB)

5.
6.
7.
POMEN IN VLOGA BLAGOVNE ZNAMKE V ŠPORTU
Dejan Pecko, 2011, final seminar paper

Abstract: Delo diplomskega seminarja predstavlja pomen blagovne znamke v športu, s poudarkom na pomenu blagovne znamke v profesionalnem nogometu. S pojmom blagovna znamka označujemo neko ime, izraz, simbol ali kombinacijo naštetega, ki služi prepoznavanju izdelka ali storitve prodajalcev in razlikovanju izdelka ali storitve od konkurenčnih. Blagovna znamka v nogometu ima drugačno dinamiko povpraševanja in drugačne motive nakupnega odločanja, saj je njen pomen velikokrat odvisen od športnih rezultatov. Glavni pomen nogometnih klubov in partnerskih podjetij pa je izgradnja dobre blagovne znamke, ki se lahko potem dobro trži. Analiza svetovno znane blagovne znamke FC Barcelona je pokazala, da je ob ustvarjanju visokih dohodkov, izredno visoki kvalitativni in kvantitativni vrednosti športnega kluba ter ob povezovanju s partnerskimi organizacijami, nogomet zgolj kot športna zvrst že davno presegel svoj osnovni namen. Podobno se, na lokalni ravni, kaže tudi na primeru blagovne znamke NK Maribor, ki nastopa kot eden najuspešnejših primerov povezovanja blagovne znamke in nogometa na območju Slovenije.
Keywords: blagovna znamka, nogomet, FC Barcelona, NK Maribor
Published: 06.12.2011; Views: 1337; Downloads: 312
.pdf Full text (1,49 MB)

8.
KONDICIJSKA PRIPRAVA MLADIH NOGOMETAŠEV
Darjan Slavic, 2011, undergraduate thesis

Abstract: IZVLEČEK Vzporedno z razvojem nogometa (hitrost in dinamika nogometne igre ter tehnično-taktične zahteve) je rasla pomembnost kondicijskega treninga. Vloga kondicijske priprave je postala v nogometu zelo pomembna – kot nekakšen predpogoj za doseganje vrhunskega športnega rezultata v nogometu. Diplomsko delo je napisano v štirih vsebinskih sklopih, v katerih bo predstavljena tematika dela. V uvodu je na kratko predstavljena pomembnost kondicijske priprave v nogometu. V drugem poglavju sem opredelil kondicijsko pripravo nogometašev (opredelitev pojma, cilji in naloge, vrste, načela …), strukturo, vrste in osnovna načela in metode kondicijske priprave, ter analiziral kondicijo nogometaša. V tretjem poglavju sem podrobnejše opisal lastnosti in značilnosti pri kondicijski pripravi mladih ter razvoj osnovnih motoričnih (hitrost, koordinacija, gibljivost, natančnost in moč) in funkcionalnih sposobnosti (vzdržljivost) pri mladih nogometaših. Glavni cilj diplomske naloge je bil teoretična predstavitev kondicijske priprave v nogometu ter pomembnosti biološkega razvoja mladih za lažje razumevanje kondicijskega treninga v različnih starostnih kategorijah mladih nogometašev, predstavitev značilnosti kondicijskega treninga mladih, njihovih specifičnih pogojev po starostnih kategorijah in osnovne metode treninga motoričnih in funkcionalnih sposobnosti mladih nogometašev. Pri osnovnih metodah treninga so predstavljene tudi vaje za vsako motorično in funkcionalno sposobnost posebej.
Keywords: Ključne besede: nogomet, mladi, kondicijska priprava, razvoj, motorične sposobnosti, funkcionalne sposobnosti, trening, vaje KONDICIJSKA PRIPRAVA MLADIH NOGOMETAŠEV DARJAN SLAVIC UNIVERZA V MARIBORU, PEDAGOŠKA FAKULTETA, 2011 ŠPORTNO TRENIRANJE, TEHNIKA IN TAKTIKA NOGOMETA 103 STRANI; 64 SLIK; 3 VIRI; 3 SHEME.
Published: 26.10.2011; Views: 7214; Downloads: 1423
.pdf Full text (1,54 MB)

9.
Analiza nameščanja nogometnih tekem v tujini in Sloveniji : diplomsko delo
Urban Satler, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract:
Keywords: šport, nogomet, tekme, goljufanje, nameščanje tekem, podkupovanje, preiskovanje, diplomske naloge
Published: 18.10.2011; Views: 2335; Downloads: 350
.pdf Full text (607,92 KB)

10.
ZGODOVINA SVETOVNIH NOGOMETNIH PRVENSTEV OD LETA 1930 DO LETA 2002
Jan Šimenko, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava pregled svetovnih nogometnih prvenstev od leta 1930 do 2002. V uvodu so predstavljeni začetki nogometne igre, ustanovitev mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske nogometne zveze UEFA ter nastanek nogometa na slovenskih tleh. V prvem delu diplomske naloge so predstavljena vsa svetovna nogometna prvenstva do leta 2002 in najpomembnejši dogodki, ki so zaznamovali ta velika tekmovanja. Dodanih je tudi nekaj statističnih podatkov. Vključeni so tudi članki, ki se navezujejo na določene dogodke posameznih prvenstev. V drugem delu je grafično prikazano število zadetkov na svetovnih prvenstvih in kvalifikacije pa tudi porast števila gledalcev na svetovnih prvenstvih. V nadaljevanju so predstavljene reprezentance, ki so osvojile največ lovorik na svetovnih prvenstvih, trije najboljši nogometaši vseh časov in trije najboljši slovenski nogometaši.
Keywords: FIFA, UEFA, mediji, svetovno prvenstvo, lovorike, nogomet
Published: 10.01.2012; Views: 1889; Downloads: 114
.pdf Full text (3,20 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica