| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
ELEKTROENERGETSKA OSKRBA SLOVENSKEGA NARODNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR
Jasenko Hegeduš, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava specifiko elektroenergetske oskrbe večjih prireditvenih objektov zaprtega tipa. V nalogi je predstavljeno Slovensko narodno gledališče Maribor s sedanjimi elektroenergetskimi objekti. Podana in analizirana je trenutna poraba električne energije in način obremenitve. Opisane so posebne zahteve za tovrstne objekte. V zaključnem delu so podani predlogi za izboljšanje stanja, ki lahko služijo kot pripomoček pri izgradnji elektroenergetskega dela tovrstnih objektov.
Keywords: elektroenergetika, nizkonapetostno omrežje, transformatorska postaja, gledališče
Published: 01.03.2011; Views: 2042; Downloads: 135
.pdf Full text (2,50 MB)

6.
OBRATOVANJE MALE SONČNE ELEKTRARNE V NIZKONAPETOSTNEM OMREŽJU
Tadej Mastnak, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga obravnava malo sončno elektrarno MSE Meolic na nizkonapetostnem omrežju. Razdelilni vod je iz ene strani napajan iz transformatorske postaje TP Bakovci 2, vmes so priključeni porabniki, na koncu voda pa je priključena mala sončna elektrarna MSE Meolic. V diplomski nalogi so uporabljeni podatki osnovnih elementov, kot so: elementi sončne elektrarne, vodi, varovalke, nosilni drogovi, elementi transformatorske postaje ter podatki porabnikov. Prikazani so tudi rezultati meritev, ki so izvedene po standardu za kakovost napetosti SIST EN 50160.
Keywords: sončna elektrarna, nizkonapetostno omrežje, kakovost električne energije, SIST EN 50160, pretoki moči
Published: 19.04.2011; Views: 2720; Downloads: 325
.pdf Full text (10,19 MB)

7.
LABVIEW MERILNIK SIGNALOV NIZKONAPETOSTNEGA ELEKTRIČNEGA OMREŽJA
Aleš Gašper, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se osredotočili na izdelavo merilnega instrumenta, ki omogoča zajemanje, prikaz in analizo motenih signalov nizkonapetostnega električnega omrežja. Na podlagi tega smo izbrali tehnično ustrezno kartico za zajemanje merilnih podatkov (DAQ). Preučili smo različne možnosti galvanske ločitve in izdelali ustrezno prilagoditveno vezje z izolacijskim ojačevalnikom, ki je sposobno ohraniti obliko oziroma frekvenčno vsebino signala. V programskem okolju LabVIEW smo izdelali virtualni instrument za merjenje, analizo in prikazovanje signalov. Analizo smo izvedli z računanjem značilnih parametrov signala, uporabo algoritma hitre Fouriereve transformacije (FFT) ter algoritma diskretne valčne transformacije (DWT).
Keywords: moteni signali, LabVIEW, merilnik, prilagoditveno vezje, nizkonapetostno električno omrežje.
Published: 19.06.2013; Views: 1395; Downloads: 182
.pdf Full text (4,19 MB)

8.
PRIKLJUČITEV PORABNIKA NA NIZKONAPETOSTNO DISTRIBUCIJSKO OMREŽJE
David Kulčar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek priključitve porabnika na nizkonapetostno distribucijsko omrežje, ki je v lasti distributerja Elektro Maribor d. d. Opisan je postopek priključitve porabnika (namakalni sistem) ob naselju Gomilica na nizkonapetostno distribucijsko omrežje in njegov vpliv na druge obstoječe porabnike. Obdelani sta dve varianti priključitve porabnika na nizkonapetostno distribucijsko omrežje. Prva varianta je priključitev porabnika na obstoječe nizkonapetostno distribucijsko omrežje, druga pa priključitev porabnika na nizkonapetostno distribucijsko omrežje z izgradnjo novega izvoda iz TP Gomilica 2 (t-253).
Keywords: Nizkonapetostno omrežje, distribucijsko omrežje, priključitev porabnika, načrtovanje.
Published: 18.07.2014; Views: 1357; Downloads: 217
.pdf Full text (2,12 MB)

9.
SELEKTIVNO DELOVANJE PLINSKIH ODVODNIKOV PRENAPETOSTI V NNO
Aljaž Mešiček, 2014, master's thesis

Abstract: Cilj magistrske naloge je prikaz delovanja plinskega odvodnika v primeru tokovnega udara. S pomočjo programskega paketa Matlab Simulink bomo prikazali rezultate tokovnega udara. V praksi bi moral plinski odvodnik zdržati več atmosferskih udarov. Zato vzdržljivost preverjamo na tak način, da odvodnik izpostavljamo standardiziranima udaroma 8/20 μs ter 10/350 μs. Na podlagi znanih lastnosti o odvodniku ter pridobljenih rezultatov bomo naredili SWOT analizo. Predstavili bomo prednosti in slabosti prenapetostne zaščite. S pomočjo pridobljenih ugotovitev se bomo opredelili, ali je smiselna uporaba plinskega odvodnika, ki predstavlja grobo zaščito pred prenapetostnimi in tokovnimi udari.
Keywords: nizkonapetostno omrežje, prenapetost, plinski odvodnik, SWOT analiza, udar strele
Published: 04.04.2014; Views: 1293; Downloads: 114
.pdf Full text (4,96 MB)

10.
Koordinacija nizkonapetostne nadtokovne zaščite s programskim orodjem SIMARIS design
Miha Rupnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo problematiko koordinacije nadtokovne zaščite, pri čemer je glavni cilj izboljšati selektivnost v obstoječem nizkonapetostnem omrežju. V skladu s podano topologijo omrežja z uporabo programskega orodja SIMARIS Design izdelamo enopolno shemo in koordinirano nastavimo uporabljene nadtokovne sprožnike Siemensovih odklopnikov. Zaradi neustrezno izbrane opreme ni možno zagotoviti popolne selektivnosti, je pa le-ta dosežena v večjem delu omrežja. Za doseganje selektivnosti v celotnem omrežju predlagamo uporabo modulov, ki omogočajo signalno povezovanje.
Keywords: koordinacija zaščite, selektivnost, nadtokovna zaščita, nizkonapetostni odklopnik, nizkonapetostno omrežje. UDK: 621.3.027.2(043.2)
Published: 26.01.2018; Views: 736; Downloads: 125
.pdf Full text (3,08 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica