| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZDRUŽEVANJE DUHOVNEGA IN MATERIALNEGA SKOZI KOMPLEMENTARNA NASPROTJA
Eva Žula, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Ljudje danes prebolevamo težko duhovno krizo. Vse bolj se odvračamo od duhovnih vrednot, varovanju okolja in naravnih virov posvečamo vse premalo pozornosti, vedno večji postaja problem revščine, mamil in kriminala, rastoča brezposelnost, gospodarska kriza itd. Zapiramo se vase, izoliramo od okolice in ne razmišljamo o vseh teh problemih, ki pestijo globalni svet. Zatiskamo si oči, češ »to se mene ne tiče in kaj pa sploh jaz kot posameznik lahko naredim ali premaknem«. Seveda bomo s takšnim delovanjem in ravnanjem povzročili samouničenje, kar nekje v podzavesti tudi slutimo. Tako imamo lahko v tej zmedi globalnih razsežnosti upanje samo, če spremenimo sami sebe, kar pa je najverjetneje najtežja naloga današnje civilizacije. Dejstvo namreč je, da je materialnost postala človekovo največje hrepenenje in zadovoljstvo. Morda bi tudi zato bilo potrebno več razmišljati o komplementarnih nasprotjih, ki so gibalo človekovega življenja in bivanja. Skozi to diplomsko delo smo poskušali osvetliti prav to tematiko v povezavi z likovno umetnostjo ter jo podkrepiti z zaključki izvedene likovne instalacije in performansa. Metode, ki smo jih uporabljali, so bile zelo različne in obsegajo diapazon od deskriptivne, zgodovinske, komparativne, do analiziranja, sintetiziranja in klasifikacije. Nismo pa se seveda mogli ogniti niti metodi generalizacije in specializacije, pa tudi abstrakcija in konkretizacija sta za bistvene lastnosti opisanih pojavov in pojmov bili potrebni. Uporabljali smo tako primarne kakor sekundarne in terciarne vire, na podlagi katerih razmišljamo o združevanju duhovnega in materialnega preko komplementarnih nasprotij.
Keywords: komplementarno, nasprotja, materialno, duhovno, barva, svetloba, harmonija
Published: 05.01.2010; Views: 1439; Downloads: 104
.pdf Full text (9,59 MB)

2.
DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE NA PTUJU LETA 1907 IN 1911
Gabrijela Arnuš, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V letu 1907 je bila v avstrijskem državnem zboru sprejeta volilna reforma na podlagi (moške) splošne in enake volilne pravice, ki je pomenila pot k demokratizaciji volilnega sistema. V ptujsko-ormoškem volilnem okraju so si vsaka s svojim kandidatom stale nasproti katoliška Slovenska kmečka zveza, liberalna Narodna stranka, štajercijanska Napredna zveza in Jugoslovanska socialna demokracija. Predvolilni boj je potekal v znamenju razbitja sloge med liberalnim in katoliškim taborom ter v znamenju nacionalnih napetosti, ki jih je na območju ptujsko-ormoškega volilnega okraja usmerjalo t. i. štajercijanstvo z županom Josefom Ornigom na čelu. V letu 1911 je po razpustu državnega zbora prišlo do predčasnih volitev, zgodilo se je tisto, kar so nakazali rezultati volitev leta 1907, šlo je namreč za popolno politično prevlado Slovenske kmečke zveze na območju Spodnje Štajerske v takratni Habsburški monarhiji.
Keywords: državnozborske volitve, Habsburška monarhija, Slovenska kmečka zveza, Narodna stranka za Štajersko, Napredna zveza, volilni okraj Ptuj-Ormož, nacionalna nasprotja, štajercijanstvo
Published: 10.11.2010; Views: 1949; Downloads: 173
.pdf Full text (2,81 MB)

3.
KAKO IZBOLJŠATI MANAGEMENT KONFLIKTOV V PODJETJU
Vesna Avramović, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Konflikt v širšem pomenu besede pomeni vsako srečanje neusklajenih dejavnikov, soočenje neusklajenosti ali ne harmonije. Je stanje, ko sistem zaradi te neusklajenosti na tak ali drugačen način ne deluje optimalno. Hkrati je tudi stanje, ki sili v odzivanje in terja spremembe. Konflikt lahko predstavlja nevarnost, hkrati pa je priložnost za razvoj posameznikov, odnosov z drugimi in skupnosti. Za reševanje konflikta, je potrebno najprej, najti njegov izvor oziroma pot, kako od poslovanja do konfliktov, sploh pride. Vzroki za konflikte so različni. Lahko so osebni, organizacijski (zaradi kompleksnosti dela), lahko se pojavijo zaradi različnih interesov med zaposlenimi ali med zaposlenimi in vodstvom, ali pa nasprotij med vodstvom in zaposlenimi. Veliko je takšnih situacij, ki konflikte lahko vzpodbudijo, na praktičnem primeru pa smo dokazali, da so v največji meri, vzroki za konflikte ravno nasprotja med interesi zaposlenih in vodstva. Zaposleni imajo pogosto občutek manj vrednosti, konflikta pa vodstveni ravni, velikokrat niti ne izpostavijo, saj menijo, da je to nesmiselno dejanje, ki ne vodi v nobeno izboljšanje in stvari ostajajo enake. Management bi se moral reorganizirati in v prvi vrsti tvoriti enakovredno delovno skupino, kjer so vsi zaposleni, ne glede na hierarhično lestvico, pomemben del podjetja, ki lahko le v harmoniji, strmi k optimizaciji planov podjetja. Bodisi, da vzroke za konflikte v podjetju že poznamo ali pa jih moramo šele poiskati, pa konflikti obstajajo, zato je potrebno poiskati tudi načine za lažje reševanje konfliktov. Teh načinov je več, lahko je to pogovor o problemu, odprtost vodstva za pogovor, vključevanje zaposlenih v skupino kot pomemben del ekipe, vzdrževanje redu in discipline, izničevanje ovir med posameznimi oddelki v podjetju, itd. Na praktičnem primeru smo ugotovili, da je med zaposlenimi najpogostejši način reševanja konfliktov, pogovor o problemu, torej dobra komunikacija. Zaposleni sami in sprotno rešujejo konflikte, vodstvo je nemalo krat izključeno. Vodstvo bi moralo biti bolj odprto in sprejemljivo za pogovore o konfliktih. Zaposleni bi tako imeli občutek vrednosti in pomembnosti deliti problem konfliktov tudi z vodstvom podjetja. Posledično bi to vodilo tudi v boljše počutje vseh zaposlenih na delovnem mestu in kadar se nekje dobro počutimo, je tudi naša odzivnost, doslednost in vnema bolj optimalna. Zavedati pa se je potrebno tudi to, da so posledice nerešenih konfliktov, ki se samo potiskajo na stran, ali pa nezanimanje vodstva in neustreznega managementa konfliktov, lahko vzrok za kopičenje dodatnih konfliktov ali še slabše, nadaljnjih problemov, ki nastanejo posredno.
Keywords: konflikt, reševanje konfliktov, vzroki za konflikte, nasprotja med interesi, načini za reševanje konfliktov, komunikacija, odprtost vodstva za pogovore o konfliktih, management konfliktov, posledice konfliktov.
Published: 29.06.2016; Views: 545; Downloads: 49
.pdf Full text (1,25 MB)

4.
Utrip Ptuja v letih 1924 in 1925
Tamara Vajsbaher, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja oris mestne občine Ptuj v letih 1924 in 1925 v luči arhivskega gradiva ter slovenskih časnikov Jutro, Tabor, Slovenec in Straža. Ptuj, ki je pred prevratom veljal za trdnjavo nemštva, je po prvi svetovni vojni pripadel Kraljevini Jugoslaviji in vodstvo mestne občine je prešel v roke Slovencev. Ptujski Nemci so tako postali manjšina v novi državi. Na prvih svobodnih občinskih volitvah leta 1925 so narodne stranke med seboj sklenile zavezništvo, se postavile v bran nemškutarjem in kljub njihovi vztrajni agitaciji izšle kot zmagovalke. Občino je pestil slab gmotni položaj, mestna podjetja so se spopadala z upadom kupne moči prebivalstva in zaradi izgube tržišč z manjšim izvozom, vendar so se kljub temu uresničila dolgoletna prizadevanja za izpeljavo električnega omrežja. Posledično so ukinili mestno plinarno, okrajni zastop pa je od mestne občine prevzel v oskrbo dravski most, s čimer so se pričela prizadevanja za ukinitev mostnine. Na šolskem področju so se ptujski zavodi in šolske ustanove spopadali s pomanjkanjem učencev ter učiteljskega kadra, poskusi in z dejanskimi ukinitvami nekaterih razredov ter zavodov in s slabim finančnim stanjem. Slovenska kulturna in izobraževalna društva, ki so delovala v Ptuju, so si po svojih močeh prizadevala za izpolnjevanje zastavljenih društvenih ciljev, v svojem poslanstvu pa so nosila predvsem narodnoprebudno noto. Nemška društva je medtem, z večinskim nemškim obeležjem, še vedno prežemal nemški nacionalni duh. Navidezno so se sicer asimilirali v novo državo, vendar so se nacionalna nasprotja odražala na vseh področjih javnega življenja.
Keywords: Ptuj 1924–1925, gospodarstvo, šolstvo, društveno udejstvovanje, praznovanja, narodnostna nasprotja.
Published: 22.09.2016; Views: 389; Downloads: 40
.pdf Full text (1,67 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica