| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ SPLETNIH IN NAMIZNIH APLIKACIJ ZA ZASLONE, OBČUTLJIVE NA DOTIK, Z MICROSOFT FRAMEWORK 4.0
Denis Filipič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Število tehnologij za ekrane občutljive na dotik vedno bolj narašča. Ekrani, občutljivi na dotik, se najbolj širijo v mobilni tehnologiji in s tem tudi programska oprema. Programska oprema za info točke, ki so občutljive na dotik, pa ne obstaja, obstajajo le programi za digital signage, ki prikazujejo vsebine, slike in videe v določenem zaporedju, tako da uporabnik ne more izbrati, kakšne informacije naj pokaže info točka. Če pa zasledimo aplikacijo za info točko, ki je občutljiva na dotik, so vsebine statične. Tako uporabnik ne more dodajati svojih vsebin. Če pa uporabnik želi nove vsebine, morajo to narediti izdelovalci aplikacije, kar pa lahko predstavlja dodatni strošek za uporabnika. V tej diplomski nalogi bomo predstavili tehnologije, ki smo jih uporabili za izdelavo dinamične aplikacije za info točke občutljive na dotik. V prvem delu bomo opisali osnove tehnologij, ki smo jih uporabili. Tehnologije za splet in za namizne aplikacije bodo opisane ločeno. V drugem delu pa bomo pokazali, kako smo se lotili projekta in kako smo uporabljali različne tehnologije. Spet bomo ločili opis spletne aplikacije in namizne aplikacije.
Keywords: Silverlight, Framework 4.0, WPF, Linq, Zasloni občutljivi na dotik, namizne aplikacije, spletne aplikacije
Published: 12.01.2011; Views: 1569; Downloads: 108
.pdf Full text (1,72 MB)

2.
RAZVOJ NAMIZNIH APLIKACIJ V WPF Z ARHITEKTURNIM VZORCEM MVVM IN OGRODJEM MEF
Matej Spindler, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena tehnologija Windows Presentation Foundation, ki je namenjena razvoju aplikacij z bogatim uporabniškim vmesnikom. Za boljši in lažji razvoj pa bomo spoznali tudi arhitekturen vzorec Model-Pogled-Model Pogleda (ang. Model-View-View Model) in ogrodje za upravljanje razširitev (ang. Managed Extensibility Framework).
Keywords: MVVM, WPF, MEF, C#, načrtovalski vzorci, namizne aplikacije
Published: 22.11.2011; Views: 1514; Downloads: 172
.pdf Full text (1,96 MB)

3.
INFORMACIJSKA PODPORA ELEKTRONSKEMU POSLOVANJU ZA MALA PODJETJA
Borut Rojc, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je zajeta proučitev elektronskega poslovanja za mala in mikro podjetja. Opisana sta razvoj in izdelava namizne aplikacije »plačilni nalog«. Podani so opisi izdelave XML datoteke, branje iz podatkovne baze MS Access, izdelava C# razreda, XSD sheme in serializacija objekta v datoteko XML. Poleg omenjenega smo se v diplomskem delu posvetili tudi potrebam podjetij pri podpori elektronskemu poslovanju. Na tem mestu je treba povedati, da se potrebe podjetji tako malih kot velikih podjetij enormno povečujejo iz dneva v dan. Računalniška tehnologija na programskem in strojnem področju se razvija s svetlobno hitrostjo, kar omogoča vedno nove rešitve, ki pa so prepotrebne pri premagovanju konkurence. Kljub temu se podjetja v naši državi, predvsem mala, pogosto ne zavedajo, kako pomembno je elektronsko poslovanje. Trenutno stanje v Sloveniji bi lahko bilo mnogo boljše. Moje osebno mnenje je, da se bodo morala podjetja prej ali slej odzvati tudi na ta izziv, kajti v nasprotnem primeru ne bodo mogla preživeti v vse bolj informacijsko razvijajoči se družbi.
Keywords: razvoj namizne aplikacije, C#, SQL, elektronsko poslovanje, plačilni nalog
Published: 31.01.2012; Views: 1166; Downloads: 88
.pdf Full text (2,25 MB)

4.
IMPLEMENTACIJA UPORABNIŠKEGA VMESNIKA Z OZNAČEVALNIM JEZIKOM XAML
Mateja Jerič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali zgodovino razvoja grafičnih uporabniških vmesnikov od njihovega začetka nastajanja do danes. Opisali smo tudi najpomembnejše namizne in spletne tehnologije, s katerimi lahko zgradimo uporabniški vmesnik. Podrobneje smo predstavili označevalni jezik XAML, s katerim lahko izdelamo uporabniško prijazen in funkcijsko bogat vmesnik. V začetku četrtega poglavja smo opisali, kaj XAML sploh je in kje ga uporabljamo. Opisali smo tudi njegove gradnike, postavitvene plošče, vezavo podatkov, vire, stile, prožilce in predloge. Predstavili smo uporabnost XAML-a v 2D grafiki ter delo z animacijam. Na koncu poglavja pa smo na kratko predstavili še ostale funkcionalnosti, katerih ni bilo mogoče razdeliti v skupine. Opisali smo tudi nekatera orodja za implementacijo uporabniškega vmesnika. V praktičnem delu diplomske naloge smo razvili uporabniški vmesnik za pregledovanje slik v jeziku XAML v ogrodju WPF.
Keywords: XAML, WPF, UV, namizne aplikacije
Published: 19.09.2013; Views: 1298; Downloads: 67
.pdf Full text (2,67 MB)

5.
MEDPLATFORMSKI RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV Z ORODJEM DELPHI
Dejan Molnar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Delphi je bilo priljubljeno razvojno orodje, ki je nastalo sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Skozi čas se je razvijal in z zadnjo izdajo z imenom Embarcadero Delphi 10 Seattle postal razvojno orodje za medplatformski razvoj aplikacij. V sklopu diplomskega dela smo predstavili proces medplatformskega razvoja, razvili preprosto aplikacijo igre vislice in prikazali prenos končne aplikacije na platforme Android, iOS, OS X in Windows.
Keywords: medplatformski razvoj aplikacije, Delphi, Android, iOS, Windows, mobilne rešitve, mobilne aplikacije, namizne aplikacije
Published: 22.10.2015; Views: 878; Downloads: 54
.pdf Full text (3,74 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica