| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ INFORMACIJSKE PODPORE ZA PROSTOVOLJNE KRVODAJALCE
Petra Vrbanec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Uravnavanje zalog krvi v bolnišnicah je kompleksna naloga in zahteva nenehno spremljanje in ukrepanje transfuzijskih služb. Zgodi se, da določene krvne skupine zmanjka. Namesto napornega klicanja krvodajalcev in obveščanja preko množičnih medijev lahko potrebno število krvodajalcev dosegamo tudi z le nekaj kliki miške. V diplomskem delu bo opisana izdelava namizne aplikacije, namenjene bolnišnicam za obveščanje krvodajalcev, in mobilne aplikacije, namenjene prostovoljnim krvodajalcem. Rezultat diplomskega dela je aplikacijska povezava med potrebami bolnišnice in osebami, ki darujejo kri. Aplikacija temelji na »push notification« sporočilu.
Keywords: Windows Phone 8.1, push notification, prostovoljni krvodajalci, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, C#
Published: 30.06.2015; Views: 668; Downloads: 82
.pdf Full text (3,41 MB)

2.
APLIKACIJA ZA ARHIVIRANJE RAČUNOV IN GARANCIJ
Jure Žnidarec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Vsakemu od nas se je že kdaj zgodilo, da je ob poplavi računov kakšnega izgubil ali vrgel vstran. Problem nastane takrat, ko želimo izdelek zamenjati, ker nam ta ne ustreza ali se pokvari, saj lahko garancijo uveljavljamo le z računom in garancijsko listino. V diplomski nalogi smo realizirali sistem za shranjevanje računov s pomočjo naprav za zajem slik, tako za mobilne kot tudi namizne naprave. Uporabniku je vnos izdelkov poenostavljen, tako da se podatki o izdelku vnesejo s pomočjo prepoznavanja znakov s slik, ki smo jih zajeli s pomočjo fotoaparata mobilne naprave ali optičnega bralnika, priklopljenega na namizno napravo.
Keywords: račun, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, Tesseract OCR, WIA
Published: 14.10.2015; Views: 683; Downloads: 91
.pdf Full text (3,42 MB)

3.
Migracija namizne rešitve TRONpos BackOffice v spletno rešitev
Alexander Cimerman, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi vedno večjega povpraševanja po mobilnosti poslovanja smo se odločili, da trenutno namizno aplikacijo TRONpos BackOffice, ki deluje v operacijskem sistemu Windows, migriramo v spletni brskalnik. Vsebina diplomskega dela opisuje delovanje, strukturo, analizo in način migracije obstoječe namizne aplikacije TRONpos BackOffice v spletni brskalnik. Zgrajena je z ogrodjem CSLA (Component-based Scalable Logical Architecture). Opisuje uporabljene tehnologije v že obstoječi namizni aplikaciji in del, kjer se mora aplikacija ločiti, da postane dostopna preko spletnega brskalnika. Aplikacija uporablja podatkovno bazo Microsoft SQL (Structured Query Language), ki s pomočjo ogrodja Entity Framework polni objekte ogrodja CSLA in preko Windows Presentation Fundation ter Telerik UI uporabniku v okolju Windows prikazuje podatke na namizni aplikaciji.
Keywords: migracija, namizna aplikacija, spletna aplikacija, internetni brskalnik, CSLA
Published: 27.10.2017; Views: 206; Downloads: 63
.pdf Full text (1,11 MB)

4.
Bralnik in urejevalnik kitarske tablature
Mitja Šemen, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Za boljšo začetno izkušnjo igranja kitare ali igranje kitare na splošno je priporočljiva uporaba kitarske tablature. V diplomskem delu bomo predstavili kitarsko tablaturo, njen pomen, slabosti in prednosti ter njeno zgodovino. V razvojnem okolju Microsoft Visual Studio 2013 in programskem jeziku C# bomo izdelali namizno aplikacijo, ki bo uporabniku omogočala branje, prikazovanje, urejanje in shranjevanje tablatur. Za konec bomo demonstrirali testiranje aplikacije in prikazali njeno delovanje.
Keywords: kitarska tablatura, prikazovanje tablatur, namizna aplikacija, Visual Studio
Published: 05.04.2018; Views: 740; Downloads: 87
.pdf Full text (2,17 MB)

5.
Razvoj nativnih namiznih aplikacij z ogrodjem Electron
Anže Kop, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je konkurenca pri razvoju namiznih aplikacij velika. Razvijalci morajo pri razvoju in implementaciji slediti sodobnim tehnologijam, ki se izboljšujejo in razvijajo iz dneva v dan. Osrednji cilj diplomskega dela je preučiti ogrodje Electron, ki omogoča razvoj nativnih namiznih aplikacij, ki so prenosljive med različnimi operacijskimi sistemi. V sklopu diplomskega dela je bila implementirana aplikacija, ki omogoča interakcijo z zemljevidom, vključena pa je tudi uporaba sistemskih komponent.
Keywords: Electron, namizna aplikacija, Elixir
Published: 19.10.2018; Views: 412; Downloads: 161
.pdf Full text (3,38 MB)

6.
Aplikacija za statistično kontrolo izdelkov v proizvodnem procesu
Vitomil Selič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pomen programske podpore pri zbiranju določenih podatkov o kakovosti izdelkov in obdelavi le-teh za sprejemanje ključnih odločitev v podjetju. Med drugim smo spoznali tehnologije, s pomočjo katerih smo razvili programsko rešitev. Osrednji del diplomskega dela je bila zasnova in razvoj aplikacije za statistično kontrolo kakovosti izdelkov v proizvodnem procesu in uporaba le-te v praksi.
Keywords: statistična kontrola izdelkov, Six Sigma, namizna aplikacija, čitalec črtne kode, SAP, WPF
Published: 13.11.2019; Views: 74; Downloads: 18
.pdf Full text (1,90 MB)

7.
Namizna aplikacija za organizacijo fotografij
Nina Kač, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela je bila izdelana namizna aplikacija za organizacijo fotografij, ki omogoča pregled fotografij iz izbrane mape in njihovih dodatnih informacij v preglednem uporabniškem vmesniku. Prav tako omogoča organizacijo fotografij z zaznavo in prepoznavo obraza, organizacijo po datumu, ko je bila fotografija ustvarjena, in organizacijo po stopnji jasnosti fotografij. V teoretičnem delu so predstavljene že obstoječe namizne aplikacije na trgu in opisane tehnologije, uporabljene pri implementaciji aplikacije. Raziskano je področje zaznave in prepoznave obraza, hkrati pa so opisane metode, uporabljene za določitev stopnje jasnosti fotografij. Prav tako je predstavljena implementacija aplikacije, njene glavne funkcionalnosti in težave, ki so se pojavile pri implementaciji.
Keywords: organizacija fotografij, namizna aplikacija, WPF, prepoznava obraza, EmguCV
Published: 11.11.2019; Views: 103; Downloads: 22
.pdf Full text (1,42 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica