| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
SISTEMI AKTIVNE POŽARNE ZAŠČITE ZGRADB Z DETEKCIJO NEVARNIH PLINOV
Ivo Jarc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Sistemi aktivne požarne zaščite zgradb z detekcijo nevarnih plinov so bistveni sestavni del vsakega večjega objekta. Namenjeni so zgodnji detekciji požara in nevarnih plinov, ki ogrožajo človeška življenja in materialne dobrine. V diplomskem delu smo zbrali najbolj pomembne podatke za celovito izvedbo sistema aktivne požarne zaščite objektov od predstavitve, projektiranja, izvedbe do uporabe in vzdrževanja sistemov. Upoštevali smo veljavne zakone, pravilnike, standarde in tehnične smernice za področje požarnega varovanja v Sloveniji. Naš namen je tudi, da omenjeno delo služi kot gradivo pri izobraževanju zaposlenih v podjetju na področju izvedbe sistemov aktivne požarne zaščite.
Keywords: aktivna požarna zaščita, avtomatsko javljanje požara, požar, dim, plin, javljalnik, varnostno-nadzorni center, predpis, standard
Published: 06.01.2011; Views: 1844; Downloads: 678
.pdf Full text (8,00 MB)

4.
PREDLOG TEHNOLOŠKO-VARNOSTNIH UKREPOV V PREDORSKEM PARU "GOLO REBRO IN PLETOVARJE"
Daniel Štuklek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predlaganih šest tehnološko-varnostnih ukrepov, na avtocestnem predorskem paru Golo rebro in Pletovarje ki bi še dodatno izboljšali preventivno varnost udeležencev prometa. Predlagani ukrepi bi seveda bili uporabni tudi v drugih predorih podobnih dolžin, ki so (bodo) potrebni rekonstrukcije. Za ocenjevanje in obravnavanje varnosti v predorih je zato potrebno izdelati oceno tveganja, katere namen je čimboljša optimizacija varnosti, na katero pa vplivajo številni medsebojno neodvisni dejavniki.
Keywords: Predori, nadzorni center, tehnološko-varnostni ukrepi
Published: 16.12.2010; Views: 1630; Downloads: 104
.pdf Full text (2,41 MB)

5.
FUNKCIJA REGIONALNEGA CENTRA ZA NADZOR IN VODENJE PROMETA "VRANSKO" IN NJEGOV UČINEK NA VARNOST V CESTNEM PROMETU
Mitja Stojnšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Predložena diplomska naloga obravnava analizo obstoječega regionalnega centra za nadzor in vodenje prometa "Vransko", ki predstavlja osrednji del zagotavljanja varnosti na avtocestnem odseku A1 (Arja vas — Domžale). Opisane so njegove tehnično-tehnološke značilnosti, kakor tudi njegova vloga in pomen za varnost na omenjenem avtocestnem odseku v prihodnosti. Nadaljnji razvoj obravnavanega nadzornega centra bo, s predvideno novo zgrajeno 3. razvojno osjo, ki bo povezovala Koroško in Šaleško pokrajino z avtocestnim omrežjem, nujno potreben. Glede na opravljeno analizo trenutne organiziranosti nadzornega centra in njegovega pomena za varnost v prometu, smo v diplomski nalogi predlagali tudi ustanovitev t.i. Glavnega nadzornega centra, ki bi vse t.i. Regionalne nadzorne centre povezal v integrirano celoto. Kot eden izmed glavnih rezultatov opravljenih analiz v predloženem diplomskem delu je ugotovitev, da bi bilo več kot smotrno lokacijo nadzornega centra "Vransko", z manjšimi dopolnitvami in razširitvami sistemov, obdržati na obstoječi lokaciji avtocestne baze (ACB) Vransko; in da nadzornega centra "Vransko" ni smiselno združevati ali integrirati v že obstoječe nadzorne centre za nadzor in vodenje prometa v Sloveniji.
Keywords: nadzor in vodenje prometa, 3. razvojna os, regionalni nadzorni center, varnost v prometu
Published: 21.12.2010; Views: 2176; Downloads: 338
.pdf Full text (9,64 MB)

6.
TEHNIČNA SESTAVA VARNOSTNEGA NADZORNEGA CENTRA IN DELOVANJE
Bojan Herga, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju Vargas-al, d. o. o. imamo nalogo, da s posodobitvijo varnostno-nadzornega centra izboljšamo konkurenčnost podjetja, zato bo v tem diplomskem delu največja pozornost namenjena analizi trga, na podlagi katere bo izbrana določena tehnološka oprema, pa tudi postavitvi infrastrukture za pošiljanje varnostnih signalov, sprejem in obdelavo teh podatkov. Predstavljena bosta delovanje takšnega centra in obdelava varnostnih signalov od varovanega objekta do prikaza tega v varnostno-nadzornem centru. Diplomsko delo bo govorilo tudi o pridobitvah s posodobitvami in nekoliko manj o splošnih pravilih ter splošnih zakonskih določilih, vendar se vse aktivnosti nahajajo znotraj standardov in zakonskih določil. S samostojnim pristopom smo znižali ceno investicije, predvsem pa pridobili znanja za nadaljnje vzdrževanje. Dodobra smo spoznali novo opremo, ki jo kot ponudnik moramo obvladovati. Hkrati smo odpravili napake in poenostavili določene procese, ki se po posodobitvi izvajajo samodejno. Vsi v podjetju smo ponosni na rezultate, ki so že vidni, s posodobitvijo pa smo resnično obogatili našo ponudbo.
Keywords: zasebno varovanje, varnostno-nadzorni center, sprejemniki varnostnih signalov, protivlomni sistemi
Published: 28.09.2016; Views: 637; Downloads: 98
.pdf Full text (2,48 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica