| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 39
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
Načrtovanje nadzora kakovosti proizvodnega procesa v podjetju Kolding d.o.o. : diplomsko delo
Miha Krajnc, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava načrtovanje nadzora kakovosti maloserijskega proizvodnega procesa v podjetju Kolding d. o. o. Delo vsebuje povzetek zahtev standarda ISO 9001, analizo trenutnega stanja nadzora kakovosti v podjetju v vseh fazah proizvodnega procesa, vključno z vhodnim in končnim nadzorom kvalitete. Na podlagi zahtev standarda in analize trenutnega stanja so podani predlogi za spremembe, katerih namen je izboljšanje stanja nadzora kakovosti v podjetju.
Keywords: vodenje kakovosti, nadzor kakovosti, proizvodni proces, meritve
Published in DKUM: 28.02.2024; Views: 202; Downloads: 19
.pdf Full text (3,61 MB)

2.
Nadzor kakovosti v proizvodnem procesu RRT v podjetju Impol FT d.o.o. : diplomsko delo
Urban Brglez, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Opisano je podjetje IMPOL FT d.o.o., njegova politika kakovosti ter zahteve standardov ISO 9001 in IATF 16494. Podrobneje je opisan nadzor kakovosti v proizvodnem procesu RRT ter podane so možnosti izboljšav.
Keywords: nadzor kakovosti, hladno valjanje, razrez pločevine, dimenzijske meritve, kontrola
Published in DKUM: 07.11.2023; Views: 424; Downloads: 49
.pdf Full text (4,28 MB)

3.
Stanje kakovosti revidiranja računovodskih izkazov in obsega zunanjega revidiranja v Sloveniji
Lucija Naglič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Revidiranje igra ključno vlogo pri zagotavljanju, da organizacije delujejo v skladu z uveljavljenimi standardi, predpisi in sistemi kakovosti. Pomaga pri odkrivanju področij, kjer so prisotne pomanjkljivosti ali napake ter morebitne nevarnosti in priložnosti. Za velika in javna podjetja je dokazovanje točnega finančnega poročanja bistvenega pomena, saj se investitorji, posojilodajalci in vladni subjekti za sprejemanje odločitev zanašajo na finančne izkaze podjetja. V zadnjih letih so se povečali dvomi v to, da je revizor neodvisen od revidiranega podjetja, zato bi lahko rekli, da vedno več subjektov kot kakovostno revidiranje opredeljuje revidiranje, pri katerem je pooblaščeni revizor popolnoma neodvisen od revidiranega podjetja. Na podlagi analize zbranih podatkov o opravljenih urah revizije v letih 2020 in 2021 za vse revizijske družbe v Sloveniji in podatkov o izrečenih ukrepih s strani Agencije za javni nadzor nad revidiranjem v obeh letih, smo ugotovili, da obstaja šibka in negativna povezava med kakovostjo revidiranja računovodskih izkazov in obsegom revidiranja računovodskih izkazov v Sloveniji. Podali smo tudi predviden razlog za takšno povezavo in dva predloga za izboljšanje kakovosti revidiranja.
Keywords: revidiranje, kakovost revidiranja, obseg revidiranja, nadzor nad revidiranjem v Sloveniji, raziskava kakovosti in obsega revidiranja v Sloveniji.
Published in DKUM: 13.10.2023; Views: 321; Downloads: 15
.pdf Full text (1,67 MB)

4.
Uporaba metod in orodij zagotavljanja kakovosti pri načrtovanju in nadzoru procesov : magistrsko delo
Jaka Kos, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je obravnavano vodenje kakovosti z uporabo metod in orodji zagotavljanja kakovosti na izbranem izdelku podjetja ETI Elektroelement d. o. o. Cilj dela je bil preučiti izdelek in proces izdelave, identificirati morebitne napake in predlagati izboljšave, ki bi pripomogle k izboljšanju kakovosti proizvodnje. Prav tako so v magistrskem delu predstavljene teoretične osnove metod in orodji, s katerimi se je izvajala analiza kakovosti izdelka in procesa izdelave. Praktični del magistrskega dela se osredotoča na prikaz izvedbe izbranih metod in orodji za zagotavljanje kakovosti v proizvodnji izdelka. V diskusiji so razloženi pridobljeni rezultati, ki opravičujejo smotrnost in uporabo izvedenih metod in orodji za izboljšavo kakovosti procesov in proizvodov, kar zajema tudi sledenje odstopanj, odkrivanje napak, njihovo analizo in odpravo ter implementacijo izboljšav.
Keywords: vodenje kakovosti, statistični nadzor proizvodnih procesov, meritve, upravljanje tveganj
Published in DKUM: 15.09.2023; Views: 403; Downloads: 56
.pdf Full text (3,24 MB)

5.
Statistični nadzor procesa : praktikum (navodila za vaje pri predmetu Metode eksperimentalnega dela)
Lucija Črepinšek-Lipuš, 2023, higher education textbook

Abstract: Praktikum Statistični nadzor procesa je študijski pripomoček za izvajanje vaj pri predemetu Metode eksperimentalnega dela. Opisom osnovnih orodij vodejna kakovosti sledijo zgledi in delovne naloge s postopki, ki temeljijo na principih statističnega preverjanja kakovosti proizvoda. Vaje obsegajo meritev vzorcev in ovrednotenje rezultatov v progamu Excel ter z makri QI Macros. Druga izdaja. E-knjiga dostopna le za študente Univerze v Mariboru, Fakultete za strojništvo.
Keywords: zagotavljanje kakovosti, statistični nadzor procesa, sposobnost procesa, histogram, nadzorna karta
Published in DKUM: 24.07.2023; Views: 435; Downloads: 17
URL Link to file
This document has many files! More...

6.
Nadzor kakovosti v procesu izdelave varnostne opreme STARPRIM : diplomsko delo
Vid Vaupotič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Kakovost je v zadnjih letih postala ena izmed bistvenih ciljnih usmeritev poslovanja vsakega podjetja. Dandanes si kupci želijo izdelek ali storitev po čim nižji prodajni ceni ob najvišji možni stopnji kakovosti. Ker se konkurenčnost vedno veča je torej potrebno izboljšati nadzor in zagotavljanje kakovosti, saj to neposredno vpliva na finančno in nefinančno uspešnost podjetja. Diplomsko delo sestavljata teoretični in praktični del. V uvodu smo opisali področje in problematiko, cilje, predpostavke ter strukturo naloge. V teoretičnem delu smo pojasnili definicijo kakovosti. Opredelili smo pomen in cilje zagotavljanja kakovosti. V nadaljevanju pa smo predstavili tudi standard ISO 9001. V praktičnem delu je sledila predstavitev izdelka, na primeru katerega smo obravnavali nadzor kakovosti. V sklopu nadzora smo predstavili proizvodni proces in celoten nadzor kakovosti v sami proizvodnji. V sklopu ekonomskega dela smo opravili tudi analizo stroškov kakovosti. Na podlagi ugotovitev smo predlagali izboljšavo sistema vodenja kakovosti.
Keywords: kakovost, nadzor procesa, varnostna oprema, stroški kakovosti
Published in DKUM: 29.09.2022; Views: 409; Downloads: 75
.pdf Full text (2,30 MB)

7.
Trikoordinatna meritev strukturnega pločevinskega dela avtomobila na cnc tipalnem merilnem stroju : diplomsko delo
David Zagoršek, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Orodjarstvo je delovno intenzivna panoga, še posebej, če podjetje razvija orodja za avtomobilsko industrijo, kjer vlada močna konkurenca. Zagotavljanje kakovosti svojih izdelkov je pomemben dejavnik, da podjetje pridobi in obdrži kupca. V podjetju EMO Orodjarna, d. o. o., uporabljajo trikoordinatne meritve odpreskov, s katerimi lahko posredno ovrednotijo kakovost preoblikovalnega orodja.V diplomski nalogi sem izbral merilno strategijo in izdelal off-line merilni program za izdelek, ki se bo vgradil v avtomobil znamke Mercedes-Benz. V nalogi so najprej predstavljene osnove kontaktne in brezkontaktne koordinatne merilne tehnike. Glavni del je namenjen predstavitvi izdelka ter izbiri merilne strategije. Merilni program smo preizkusili na CNC tipalnem merilnem stroju in na koncu analizirali merilne rezultate.
Keywords: off-line programiranje, nadzor kakovosti, preoblikovalno orodje, merilna strategija, meritve, CNC tipalni merilni stroj.
Published in DKUM: 05.10.2021; Views: 729; Downloads: 78
.pdf Full text (7,85 MB)

8.
Kontrola kakovosti procesa mehanske obdelave prirobnic : diplomsko delo
Rok Antolin, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava problem kontrole kakovosti v proizvodnji prirobnic. V podjetju je namreč trenutna merska kontrola izvedena ročno, s pomočjo digitalnih pomičnih meril različnih velikosti. Rezultate meritev nato vpisujejo v predlogo, kjer jih lahko primerjajo s prejšnjimi rezultati in z maksimalnimi in minimalnimi dovoljenimi merami. V želji večje kakovosti izdelkov je potrebno merjenje nadgraditi z merilno napravo. Preden sem se lotil iskanja primerne merilne naprave, sem naredil analizo trenutnih razmer in obstoječega načina merjenja. Delo sem nato nadaljeval z iskanjem ustreznih rešitev ter pridobivanjem ponudb različnih ponudnikov, dobljene ponudbe pa nato medsebojno primerjal ter glede na določene kriterije izbral najustreznejšo rešitev. Na koncu bomo izbrano rešitev implementirali v proizvodni proces.
Keywords: kontrola kakovosti, nadzor procesa, prirobnica, merjenje dimenzij
Published in DKUM: 24.09.2019; Views: 1221; Downloads: 22
.pdf Full text (2,51 MB)

9.
Nadzor procesa izdelave konzole za elektro motor v podjetju MOS Servis d. o. o.
Damir Mavrič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Kakovost je ključna pri obstoju in napredovanju podjetja. Organizacija mora na področju zagotavljanja kakovosti poskrbeti, da se organizirane dejavnosti izpeljejo tako, kot so bile načrtovane in mora vedno stremeti k izboljšanju kakovosti. V diplomskem delu je predstavljen potek nadzora procesa izdelave in izvajanje meritev posameznih komponent konzole za elektromotor, ki ga uporabljajo pri transportnih mizah v avtomobilski industriji. S sledenjem izbranega primera v proizvodnji MOS Servis d. o. o. smo analizirali trenutno stanje nadzora nad izdelovalnim procesom in s pridobljenimi informacijami podali predloge za izboljšave. Posvetili smo se izvajanju meritev komponent, rezultate meritev pa smo primerjali z zahtevanimi merami. Namen predlogov je izboljšanje obstoječega nadzora procesa izdelave in racionalizacija ter vzpostavitev sledljivega načina dokumentiranja nadzora.
Keywords: vodenje kakovosti, nadzor procesa, meritve dimenzij, zapisi o kakovosti
Published in DKUM: 23.09.2019; Views: 1147; Downloads: 72
.pdf Full text (2,61 MB)

10.
Trikoordinatne meritve sestavnih delov za kmetijsko industrijo na tipalnem cnc merilnem stroju : diplomsko delo
Matej Reberšak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Geometrijske specifikacije izdelkov v strojni industriji postajajo vse bolj kompleksne, zato je v večini primerov nujna vključitev trikoordinatnih merilnih naprav v sistem nadzora geometrijskih značilnosti izdelkov. Ker se v podjetju Euroinoks d. o. o. pojavljajo vse bolj kompleksni izdelki z ozkimi tolerancami, so se odločili, da bodo klasični nadzor geometrije izdelkov zamenjali s trikoordinatno merilno tehniko. Glavni cilj diplomskega dela je določitev merilne strategije, izdelava merilnega programa in analiza skladnosti geometrijskih značilnosti za tipičen izdelek v podjetju. V nalogi so predstavljene osnove trikoordinatne merilne tehnike in konkretna aplikacija na primeru. Aplikacijo smo preizkusili na koordinatni merilni napravi in analizirali merilne rezultate.
Keywords: trikoordinatna merilna tehnika, off-line programiranje, geometrijska specifikacija izdelka, nadzor kakovosti.
Published in DKUM: 06.09.2018; Views: 1229; Downloads: 232
.pdf Full text (2,45 MB)

Search done in 2.73 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica